1 Ocak 2009 Perşembe

EKMEKTEN KARLI ULUDAĞ PASTASI

uludağ pastası

Kasım ayında bir kahvaltı davetiyle başladı Uno blogger sofrası ile tanışıklığım.Davetiyeyi geç aldığım için iştirak edemediğime üzüldüm.Sonrasında yine geçerli bir mazeret varlığıyla gidemediğim ikinci davet..süpriz bir şekilde adresime gelen harika uno ekmekleri,sayesinde farklı denemelere imkan buldum.Bunlardan ilki ismi ve tarifi bana ait olan,Ekmekten karlı Uludağ pastası
Teşekkürler Uno,

Ekmekten pasta olur mu?güzel olur mu?...Ardı arkası kesilmyen sorular sormakla başladı bu tarifin hikayesi.Pratik,bir o kadar da farklı ve ekmekle yapılan lezzetli bol meyveli bir tarif,

Malzemeleri:10 dilim Uno club sandviç ekmeği
-2 orta boy elma
-2 orta boy havuç
-1 su bardağı bayat ekmek unu(bayat ekmeğin rondodan geçirip,buzlukta sakladıklarımdan kullandım)
-4 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket kakaolu pasta kreması
-1.5 su bardağı soğuk süt
-1 su bardağı organik kayısı,kaynar suda bekletilmiş,havlu kağıtta kurutulmuş
-Biraz tarçın
-1çay bardağı erik suyu(kendim hazırladım,herhangi bir meyve suyu da olabilir)
karlı uludağ pastası

Hazırlanışı:

1-Elmaların kabuğunu soyup,rondodan geçiriyoruz.1.5 yemek kaşığı şekeri ve 1 yemek kaşığı tereyağını ve tarçını ekleyip,10 dakika kadar pişiriyoruz.

2-Havuçların kabuklarını kazıyıp,rondodan geçiriyoruz.2.5yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle 15 dakika kadar pişiriyoruz

3-Bir kaseye 1.5 su bardağı soğuk süt ve pasta kremasını mikser yardımıyla hızlı devirde birkaç dakikada hazırlıyoruz.

4-Ayrı bir kaseye uno ekmeklerimizi elimizle minik minik kopartıyoruz,1 çay bardağı erik suyu ile ıslatıyoruz.
Havuç karışımını,elma karışımını ve hazırladığımız pasta kremasını,kuru kayısıları ilave edip,elimizle homojen bir karışım elde edene kadar elimizle yoğuruyoruz.

5-Katı bir kıvam elde ediyoruz(kıvamı yumuşak olursa biraz daha bayat ekmek unu ilave edebiliriz

6-Orta boy cam kaseyi streçleyip,içine 1 çay bardağı hindistan cevizini ilave ediyoruz,üzerine karışımı ekleyip elimizle iyice bastırıyoruz.Orta kısma biraz daha hindistan cevizi ilave ediyoruz

7-Kalan karışımı da ilave edip elimizle iyice bastırıyoruz,birkaç saat yada 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.Kaseyi ters çevirip pastayı çıkartıp meyve çayı eşliğinde servis ediyoruz

AFİYET OLSUN

Son günlerde ailece favorimiz, organik kuşburnu kurusunu,dilimlenmiş portakal eşliğinde demleyerek bol bol tüketmek.Benim gibi hasta olmaması gerekenlere tavsiye olunur:)

17 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Canim ne kadar degisik bir pasta olmus, ellerine saglik.
Yeni yilin da kutlu olsun, nice güzel yillara insallah.

Zehra Gürgen dedi ki...

oo yeni yılın ilk tarifide yerini almış :) bari ilk yorumda benden olsun. ellerine sağlık, alman pastasına benzemiş görüntüsü.
sevgiler

defneylebirlikte dedi ki...

ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ.ELİNE SAĞLIK CANIM..

Huriye dedi ki...

ellerine saglik canim,enfes bir tarif...opuyorum

2009 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!

Leyya dedi ki...

değişik bir alternatif..eline sağlık arkadaşım.alttaki yazı için teşekkürler..yapılacak birşeyler arayanlar için çok iyi oldu bu..

pastamaxi dedi ki...

çok güzel lezzetli görünüyor, ellerine sağlık..

elma şekeri dedi ki...

İyi Seneler!

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim harika görünüyor, ayrıca 2009 tüm güzellikleriyle hepimizi sarsın!!!

Sevgiler,
Evren

melisa dedi ki...

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;http://porselendemlik.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için05 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 18 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 33” EV SAHİBESİ OLARAK http://mutfaknotlari.blogspot.com/ GÖREV YAPACAĞIMYANİ BEN YAPACAĞIM…SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 33.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

OZAY dedi ki...

Cok degişik olmuş ellerıne saglık.Sevgiler..

nino dedi ki...

ne degisik bisi bu bole ellerine saglik canim iyi seneler

nihan dedi ki...

dilek'cim çok güzel bir tarif bu.ellerine sağlık.ben değişik ve özellikle de meyeli tadlara çok meraklıyım.sevgi ve selam

jasmin dedi ki...

Dilek cim ellerine saglik canim. Tadini merak ettim dogrusu.

Ece den bir haber aldinmi?Burada bir arkadas afganistana gittiklerini soyluyor ama emin de degil iyice merak ettim hayirlisiyla bir haber aliriz ins.Hoccakal canim.

Mutfak Havlusu dedi ki...

ekmekten pasta?
ilginç yaa ilk defa duydum harika birşey çok güzel birşey yapmışsın böyle
emeğine sağlık eline sağlık fikrine sağlık oslun.

Adsız dedi ki...




ben aysun..neden bu pasta sanki kakolu görümü var.lütfen dogru tarif veriniz.tskler..

Adsız dedi ki...




ben aysun..neden bu pasta sanki kakolu görümü var.lütfen dogru tarif veriniz.tskler..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Aysun Hnm;
Tarifte bir yanlışlık yok.. pasta zaten kakaolu..Kakaolu pasta kreması kullandım gözünüzden kaçmış sanırım.. Bu tarif uno bu tarifi beğendiği için sitesindede yayınlamıştı..