27 Mayıs 2011 Cuma

Pasta Görünümünde Salata...Peynir Çorbası..Son Etkinlik Tarifleri...



Etkinlikte son iki tarifimiz Sevgili Seval Hnm'dan..İkiside birbirinden özel tarifler,Çorbanın tadını çok merak ettim.Bu akşam için denemeyi düşünüyorum..Salatada pasta şıklığında tam davet sofralarına hazırlanacak cinsten...Bu güzel tarifleri paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyor,
Bloguna mutlaka misafir olun diyorum..
http://lezzetyagmuru.blogspot.com/

İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası
MALZEMELER:

2 Kabak

150 gr..İzmir tulum peyniri

½ Su bardağı ceviz içi (elinizle kırıklayın)

Küçük bir portakalın kabuğunun yarısını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Limon suyu, zeytin yağı ,tuz

HAZIRLANIŞI:
Kabakların kabuğunu kazıyıp çok ince dilimleyin.Bir tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin.Kaynayan suyun içinde kabakları 2 - 3 dakika haşlayın.Kabakların sararmaması için üzerini kapatmayın.Kabakları süzgece alıp soğuk sudan geçirin.

Sofra dergisinde 10 cm.lik mutfak çemberine dizin yazıyordu.Ben,15 cm.lik çemberim vardı,ona dizdim.Çemberi servis tabağına yerleştirin.İçine 1 sıra haşladığınız kabaktan yerleştirip üzerine ceviz serpin.

İnce dilimlediğiniz tulum peynirinden cevizlerin üzerine paylaştırın.Rendelediğiniz portakal kabuklarını serpin.Bu işleme çemberin içi doluncaya kadar devam edin.

Servis zamanı çemberi dikkatlice çıkarın.Damak tadınıza göre zeytinyağı,limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.En son üzerine portakal kabuğu serperek servis yapın.

NOT:Sofra dergisinde ceviz 100 gr.dı.(1 su bardağı) Portakal kabuğu rendesi de 1 portakalın kabuğunun rendesiydi.Ben daha önce yaptığımda bana ceviz ve portakal kabuğu fazla geldiği için bu sefer yaptığımda bu 2 malzemeyi yarıya indirerek hazırlayınca daha çok beğendim.

Tercih sizin.15cm. Çember olmayabilir,o zaman bir kasenin içini sera streç veya buzdolabı poşetini keserek kaplayın.İçine ayni şekilde malzemeyi dizip,biraz bekletip dikkatlice servis tabağına ters çevirerek de hazırlayabilirsiniz.

Kabağı haşladığım suyu da aşağıda yazdığım çorba da kullandım.

Afiyet olsun.

Peynir Çorbası
6 Kişilik
MALZEMELER:
50 g.Un ½ Su bardağı

1 y.k.Tereyağı

4 Su bardağı su (Dergide 5 su bardağıydı)

200 gr. Peynir.(Dergide 300gr.dı)

1 Yumurta (Dergide 1 yumurta sarısıydı)

1 Çay bardağı yoğurt

1Çay bardağı su

1 rer çay k.Nane,kara biber,pul biber

7 -8 dal.İnce kıyılmış dereotu

HAZIRLANIŞI:

Bir kasede peynir,yumurta,yoğurt ve 1 çay bardağı suyu blendırdan geçirin.

Tencerede tereyağıyla unu hafif kavurun.Topaklanmaması için azar azar ve sürekli karıştırarak suyunu ilave edin.(Çorbanızda topaklanmalar oluşursa el blenderından geçirin.)Kaynamaya başlayınca,çırptığınız peynirli karışımı ilave edip 1-2 dakika kadar kaynatıp ocağı söndürün.

Baharatları ve dereotunu ilave edip,karıştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

7 yorum:

aysun dedi ki...

Çorba ve salata harika ellerinize sağlık ayrıca blogunuzda çok farklı yemek tarifleri var sizi tebrik ediyorum baya işime yarayacak tarifleriniz :))

LaMa dedi ki...

ne peyniri kullaniliyor acaba?

otuzundansonra dedi ki...

Çok lezzetli görünüyorlar.Aslında bende katılmak istiyordum (yemek blogu olmasamda ama )olmadı .Başka bir etkinlikte inşallah.Sizi zevkle takip ediyorum,Selam ve sevgiler

Unknown dedi ki...

salata çok şirin ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

güzel görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler.

Adsız dedi ki...

salataya bayıldım .süper fikir..
canım ben hastalıklardan kurtuldum ınsallah:))))))))))ancakk bırsuru lıght tarıf vardı sana ulastıramadım .baska sefere ınsallah..sevgıler...tatlczeynep

Begonvilli Ev dedi ki...

Tariflerinize bayılıyorum. Bu salata da tam benlik.