26 Mayıs 2011 Perşembe

Diyet & Diyabetik Tarifler Etkinliği Son Tarifleri

Diyet diyabetik tarifler etkinliğinin son tarifleri...

Bir haftadır gündüzleri dışarıda,akşamları evde koşuşturma halindeyim...3-4 saatlik uyku uyuyup planlarımı gerçekleştirme çabasındayım..Yorgun ve mutlu olarak dolaşıyorum etrafta..Bugünde Erkam Eymen'i babasına bırakıp güne devam edeceğim, ama çıkmadan son tarifleri de paylaşmak istedim..

Katılan,katılmak isteyipte tarif bulamayan,tarif bulup yayınlamaya vakit bulamayan,bana etkinlik süresince samimi yorum ve maillleriyle destek olan bütün dostlara çok teşekkür ederim.
Hepimizin istifade edebileceği sağlıklı tarifler birikti.. Buyrun tarifleri incelemeye:))
Bütün yorumları mailleri inceledim ama,gönderdiğiniz halde yayınlanmayan tarif olursa tekrar yayınlarım..
43.Tarifimiz Sevgili Yemekbir aşk Seval'den geliyor..Etkinliğe katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyorum..Her daim özenle hazırlanmış sofrlara ve tariflerle çıkıyor karşımıza..Birbirinden özel tariflerin adresine mutlaka uğrayın derim.
http://www.yemekbirask.blogspot.com/
Ton Balıklı Enginar Salatası
malzemeler
500 gr net enginar (yarı yarıya hem kalbini hem yuvarlak olarak kullandım)
200 gr ton balığı
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı mısır
1/2 kase kornişon turşu yuvarlak doğrayın
bir tutam ince kıyım maydonoz
1 adet domates
hazırlanışı
Enginarları limonlu suda diri kalacak sekilde haşlayın suyunu süzün. Karıştırma kabına alın (enginarları ikiye bölün çok büyük olursa dörde bölün) maydonoz ve domates hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
Servis tabağına alarak dilimlediğiniz domates ve maydonozla süsleyin.
44.tarif Sevgili Serap'tan geliyor,Bu lezzetli tarifle etkinliğe katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyor,Birbirinden lezzetli tariflerin adresine misafir olmanızı tavsiye ederim.
http://karakazandan.wordpress.com/
Kahverengi Mantar Sote
Malzemeler.
◦250gr esmer mantar.
◦100 gr haslanmis kusbasi et.
◦Yesil sogan,yesil sarimsak.(miktari istege bagli)
◦Iki kasik zeytinyagi,tuz, karabiber,bir kac kiraz domates.
Yapilisi
Mantarlar ayiklanir ve yikanir,kurulanir ikiye veya üce bölünür.Sogan ve sarimsaklar ayiklanir,yikanir ince dogranir.Teflon tava atese konur iyice kizdirilir,mantarlar kizgin tavanin icine atilir yagi eklenir ve devamli karistirilarak cok su salmasi engellenir.Sogan, sarimsaklar ve haslanmis etler de icine atilir,tuz ve karabiber de eklenir domatesler de eklendikten sonra ocak kapatilir.Tavanin kapagi kapatilip demlendirilir ve sicak servis yapilir.Afiyet olsun size,benim icin cok lezzetliydi.
45.Tarifimiz Sevgili Elif 'ten Etkinliğe katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyor..Elifin defterine isimli bloguna misafir olmanızı tavsiye ediyorum
http://elifindefterinden.com/
Şehriye Salatası
Malzemeler :
1 su bardağı arpa şehriye
1 kutu mısır
2 adet kırmızı biber
1/4 demet dereotu
Zeytinyağı, limon, nar ekşisi, tuz
Hazırlanışı:
Arpa şehriyeleri zeytinyağında kavuruyoruz, kahverengileşince pilav pişirir gibi üzerine kaynar su ekleyip pişiriyoruz..Suyunu çektikten sonra soğumaya aldığımız şehriyelere mısırlar, doğradığımız kırmızı biberleri ve dereotunu da ekleyip limon,nar ekşisi ve tuzla tatlandırıyoruz…
Servise hazır
46.tarifimiz Sevgili Nur'dan geliyor..Etkinliğe katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyor,bloguna uğramanızı tavsiye ediyorum..
http://zemberekkusu.wordpress.com/
Ev yapımı çilekli dondurma
Malzemeler
300 gr (2 bardak) küp küp doğranmış çilek
1 bardak süzme yoğurt
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı bal
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
4-5 nane yaprağı
Tarif
Çilekleri, balı, şekeri ve nane yapraklarını mutfak robotunda ya da el blenderi ile püre haline getirin. sonra çileklerin çekirdekleri dondurmada olmasın derseniz, püreyi ince bir süzgeçten süzün.

Pürenin içine süzme yoğurt ve kremayı ekleyip mutfak robotunda veya elinizle homojen bir karışım haline gelinceye kadar çırpın.Eğer dondurma makineniz varsa onu kullanın. Eğer benim gibi bir dondurma makineniz yoksa, karışımı yayvan bir kaba koyup buzluğa kaldırın, birer saat arayla karışımı dolaptan çıkartıp, bir çatal veya el blenderi ile iyice karıştırıp buzluğa geri koyun, 3-4 saat sonra dondurmanız hazır hale gelecek
47. ve 48.tariferimiz Sevgili Semiha'dan geliyor..Etkinlikte bu iki lezzetlini paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyor..Birbirinden özel tarifleri paylaştığı sitesine misafir olmanızı tavsiye ediyorum
http://yersofrasi.org/
Bezelyeli Yoğurt Soslu Patates Salatası:
500 gr. Minik taze patates
2-3 adet taze soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
7-8 dal dereotu
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz, zeytinyağ
Patatesleri bıçağın tersi ile kazıyıp haşlayın. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde taze soğanları ve dereotlarını incecik doğrayın. Haşlanmış bezelyeleri de ekleyip derin bir kaba alın. Tuz ve zeytinyağ ilavesiyle iyice karıştırın.

Bir kasede yoğurt, tuz ve dövülmüş sarmısağı karıştın patateslerin üstüne döküp hepsini harmanlayın. Salatayı servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Nohutlu Soğuk Çorba:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
2 diş yeşil kısımlarıyla birlikte taze sarımsak
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
5-6 dal dereotu
Tuz

Yeşil mercimek ve nohutu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün.
Bir kasede yoğurt, su, tuz, çok ince doğranmış sarımsak ve dereotu iyice karıştırın. Yeşil mercimek ve nohuta yoğurtlu karışımı ekleyip iyice karıştırın. Soğuk olarak dilerseniz içine buz atarak servis yapın

49.tarif Sevgili Feray'dan geliyor.Etkinliğe katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyor..Yemeğin yanında el emeğini paylaştığı bloguna uğramanızı tavsiye ediyorum
http://ferkay.blogspot.com/
Mor Lahana Salatası
Malzemeler:
1 ad. küçük mor lahana
2 yem kaş. sirke
yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Lahananın dış yapraklarını soyup rendeleyelim
Rendelediğimiz salatayı sirke ve tuz ilave edip yumaşaması için ovalım, rende olduğundan çabuk yumşuyor.
Sarımsakları ezip içine ilave edelim.
Üzerine yoğurdumuzu katıp karıştıralım..

50.Tarif Sevgili Rukiye'den geliyor..Etkinliğe katılımı için kendisine çok teşekkür ediyor,Birbirinden lezzetli tariflerin bulunduğu loguna misafir olmanızı tavsiye ediyorum
http://bengisu-abihayat.blogspot.com/
Semizotu Salatası
Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 adet salatalık
1 adet domates
Tuz
Hazırlanması:
Semizotlarını doğrayıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
İçerisine domates ve salatalığı doğrayın.
Tuz ve isteğinize göre sos hazırlayıp ilave edin ve karıştırın.

51.tarif Sevgili Seval hanımdan geliyor.Etkinliğe katılımı için kendisine çok teşekkür ediyor..Lezzetli tariflerin bulunduğu bloguna uğramanızı tavsiye ediyorum.
http://lezzetyagmuru.blogspot.com/
Sağlıklı Patlıcan Musakka
MALZEMELER:

1 kg.Patlıcan
25o gr. Kıyma
3 Yemek kaşıgı sıvıyag
1 Büyük sogan
3 Domates
1 Yemek kaşıgı salça
2 Adet sivri biber
2,5 Su bardagı su
Tuz – karabiber – pulbiber
Arzuya baglı,kasar peyniri rendesi

HAZIRLANISI:
-Önce patlıcanları yıkayip,kabugunu alacali olarak soyun. 1 parmak kalınlıgında yuvarlak dilimler halinde kesip süzgeçe her katın arasına bol tuz serperek dizin.Altına bir kap koydugunuz suzgecte 1 -2 saat bekletin. (kara suyu cıksın diye)

-Sonra ici patlıcan dilimleriyle dolu suzgeci cesmenin altına tutarak bol suyla yıkayın.2 havlu pecete arasında suyunu kurutup fırının ızgara teline dizin ve önceden ısıttıgınız 250 derece fırında Patlıcanların bir yüzü kızarınca alt üst ederek diger tarafının kızarmasını saglayın.Yalnız basında bekleyip sık sık bakın ki kuruyup yanmasınlar.

-Patlıcanlar fırında kızarırken,sizde küçük küçük yemeklik dogradıgınız soganı,kıymayı,sıvıyagı tavaya alarak kavurmaya baslayın. Hafif kavurunca 2 domatesi kabuklarını soyarak küçük küçük dograyıp salcasını da ilave edip 1 - 2 dk.daha kavurup 2,5 su bardagı su ilave edin. Kaynamaya baslayınca ocagı söndürüp tuz ve baharatlarını ekleyip karıstırın.

-Fırında kızaran patıcanları borcama dizin,üzerine kıymalı sosu kasıkla her yerine gelicek sekilde dökün.

Uzerine ayırdıgınız 1 domatesi dilimler halinde kesin,biberleri de tohumlarini cıkararak temizleyip büyüklügüne göre 2 ye 3 çe keserek musakkanın üzerini süsleyin.
-Lezzeti biraz daha artırmak icin arzu ederseniz üzerine biraz rendelenmis kasar peyniri serperek fırına verin. 200 derecede 20 – 25 dakika arasında pisiyor.
NOT: Dakika süresi fırına göre degisebilir,daha az veya daha cok olabilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Dilekciğim bittimi??? etkinlik canım gelen tarif olursa sonra daekle sorun değil tatil başlayacağı için etkinlikler Ramazan ayında devam edecek belkide ramazan dan sonra başlarız bilemiyorum
Seval hanımın tariflerini aldınmı sana not bırakmıştım sevalcelezzetler den
sen iyi bir ev sahibesi oldun Allah razı olsun canım Allah tekrarını nasip etsin diyor ve teşekkür ediyorum
sevgilerimle

lezzetyagmuru dedi ki...

Sevgili Dilekçim.Tekrar etkinlik hayırlı olsun.Etkinlikler sayesinde değişik lezzetler öğreniyoruz.Ben özellikle etkinliğiniz için 2 tarif hazırlamıştım.Ama yogunluktan yayınlayamadım.Bugün yayınladığım 2 tarifi de süre bitti ama geçerli olursa alabilirsin.
Bu arada sevgili Aynurcum, çok teşekkürler ilgi ve alakandan dolayı.
Bol paylaşımlı yeni etkinlikler diliyorum,görevini başarıyla tamamladığın için de teşekkür ediyorum canım.
Sevgilerimle...
lezzetyagmuru