Dün gece Erkam Eymen olağanüstü performansını Faruk Güllüoğlunda da sürdürünce iftara dair Erkam Eymen pozları dışında fotoğraf olmadı.
Yemek yemekten çok; Erkam Eymen koşma! ses sistemini kurcalama! perdelerle oynama!yerlerde emekleme! ikazları dikkate alınmadı..Bazen gerçekleşmeyeceğini bile bile ikaz ederiz ya işte o hesap.Yemek salonunda kendi pır döndüğü yetmezmiş gibi arkasına kendinden büyük çocukları da takınca ortalık şenlik yerine döndü:))
Tek çocuk olmasına rağmen oyun kurma ve çocuk organize etme özelliğine bizi kendine hayran bıraktı!
Çay tatlı faslına geçemeden; babamızın ısrarıyla mekanı terk-i diyar ettik:))
Faruk güllüoğlunda bugüne kadar gördüğüm en büyük oyun salonu mevcut... ama her gittiğimde birde oyun ablası olsaydı şu salonda demeden geçemiyorum...
Hacı bozan oğulları (incirlide) çok güzel düşünülmüş. Oyun salonu pek büyük değil, ama çocuklarla çok güzel ilgilenen oyun ablası mevcut..
Ne çok şey istiyorum değil mi ? oyun salonunu olan yer bulmuşum birde oyun ablası talep ediyorum..
Uslu çocuk olmasını beklemiyorum uslu çocuk var mıdır olduğunu da pek sanmıyorum açıkçası..Çocuğun doğasında vardır hareketlilik,sindirilmemişse hareketli yaşama devam eder sadece:))
Paylaşma amacım şikayet değil,Şikayet etmeye hiç hakkım olduğunu da düşünmüyorum..Bir anne olarak şükredebilirim... sağlıklı bir evlat sahibi olduğum için...
Bebek dostu hastanelerin çoğaldığı gibi çocuk dostu restaurant ve cafelerin çoğalmasını temenni ediyorum sadece:))
Evimizin eğlencesinden bu kadar bahsettikten sonra gelelim Ramazanın milli tatlısı güllaç tarifine...
Nedense ramazan dışında ne güllaç hazırlamak aklıma gelir ne de yemek...
Ramazan gireli kaç gün oldu... her yıl fotoğrafını çektiğim halde tarifini paylaşamadan ramazan geçer..
Bu defa şeytanın bacağını kırdım sanırım..
hem hafif hemde sağlıklı bir tatlı...
Bilmeyenlere güllaç tarifi:
GÜLLAÇ
Malzemeleri:
-1 pakette 10 yaprak oluyor biz 2 .5 kişilik aile olduğumuz için 5 yaprağını kullandım
-2 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
-2 su bardağı süt
-antep fıstığı
-vişne(arzu edilirse ceviz,nar,)
-Şeker ve sütü bir tencerede kaynatıyoruz
Hazırlanışı:
1-Güllaç yapraklarını yuvarlak bir tepsiye alıyoruz üzerine kepçeyle şekerli süt gezdirip yapraklar iyice yumuşayınca borcama yayıyoruz..
2-Diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 5 yaprağı borcama dizdikten sonra kalan sütü üzerine döküyoruz.
oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
3-Servis esnasında fıstıkla vişne taneleriyle süsleyip dilimliyoru.
sevgiyle sunuyoruz.
Afiyet olsun
9 yorum:
Çocukla dışarıda yemek yemek gerçekten bir macera yaşatıyor insana. Bizim ufaklık daha öyle koşturamıyor ama sanırım anlattığınız bu türden olayları yaşamamız yakın bir zamanda kuvvetle muhtemel:) Bu arada güllaç da nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Harika görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
bende nedense güllacı hep hazır terceh ederim ama yapıcam inşallah en kısa zamnada ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
güllaç çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
kac gundur herkeste bi gullac , Ramazan geldiya nasil gullaclar ortaya cikti, bende yapicam bugun yarin insallah, canim istedi sizlerden :)
Hayirli Ramazanlar...
Sen de bir tane var. Bir de sen iki erkek çocukla beni görsen....Ada, Deniz demekten ne gittiğimiz yerde rahat ediyoruz, ne de insanlarla iki sohbet edebiliyoruz. Dediğin gibi doğalarında var. Bir de hareketliyle vay halimizi....
Güllaç, güllaç, güllaç, güllaç..... hmmmmm olsa şimdi..
Güllaç için sütü kaynatıyor muyuz? Sıcaklığı nasıl olacak sütün? Teşekkür ederim.
Tuba hanım;
Sütü ve şekeri kaynatıyoruz..
Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta olmalı soğuk olursa güllaç sütü çekmez çok kaynar olursa güllaç lapalaşır..şimdiden kolay gelsin
Yorum Gönder