11 Kasım 2008 Salı
ERİK,ELMA& LOKUM,MEYVE SUYU
Haftasonu lezzetlerinden biride tatlı ihtiyacımızı giren bir o kadarda lezzetli iki tarif
ilki artan keklerden ve buzdolabını işgal eden elmaların birkısmını değerlendirme fikriyle ortaya çıktı.
ELMALI LOKUM
Malzemeleri:
4 adet olgunlaşmış elma
5 adet topkek(ben evde yaptığım ve nofrostta bekleyen kakaolu kekleri kullandım)
3 yemek kaşığı kakao
50 gr.tereyağı
1 su bardağı ceviz
1/2su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1-Elmaları soyup rondodan geçiriyoruz.bir tencerede elma,tarçın,şeker ilave edip bir süre pişiriyoruz,karışım sıcakken tereyağını ilave edip eriyinceye karıştırıyoruz
2-Topkekleri ceviz ilavesi ile rondodan geçirip,elmalı karışımın üzerine ilave ediyoruz.Kaşıkla karışımı iyice yediriyoruz.Yoğun kakao sevenler,bu aşamada benim yaptığım gibi kakao ilave edebilir:)
3-Elimizde yuvarlayıp,hindistancevizine bulayarak,tepsiye diziyoruz.
4-Servis zamanına kadar budolabında bekletiyoruz
Afiyet olsun
Karışık meyve suyu
Çok meyve suyu tüken bir aileyseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.Yazlık bahçesinden zamanında kopartılan ve kurutan erik,direk nofrosta saklanan vişne ve ekşi erikten yapılan pestil,
Annem pestili uzun yıllardan sonra,benim daha da iyi beslenmem adına hazırladı.Tadı ekşi gelince ince ince doğrayıp meyve suyuna ilave etmenin daha iyi fikir olduğunu düşündüm
...Ve sonuç olarak lezzetli karışık meyve suyu elde etmiş oldum
nasıl hazırladığıma gelince:
biraz pestil
biraz erik kurusu
biraz vişne
1 litre su
birazda şeker ilave ettim
Kısık ateşte iyice kaynattım,pestil tamamen eriyince erik ve vişne tanelerini süzgeçle süzdüm,1 litre daha su ilave edip bir taşım daha kaynattım.tamamen doğal meyve suyu elde etmiş oldum
Etiketler:
ANNEMİN EMEĞİ,
İÇECEKLER,
SAĞLIKLI BESLENME,
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
21 yorum:
Canimcim ellerine saglik,harika...özellikle meyve suyuna bayildim...çok güzel bir tarif...öptüm sekercim
ohh ikisi de misler gibi olmuş,ellerine sağlık canım:)
Canısı ellerine sağlık maşallah sana hamaratcım,enfesler ellerine sağlık,öptüm...
Ablacım bursaya gelirken yaptığın topkeklerin akıbeti ne olmuş görünce şaşırdım:)valla çok pratiksin topkek olmuŞ elmalı lokum:) anneciğimin gönderdiği malzemelerin etinden sütünden yumurtasından yararlanmışsın bakıyorumda aile boyu ünümüze ün katıyoruz blog da:)
Evde hazırlanan her tür doğal yiyecek gülümsetiyor. Ne mutlu ki hala güzel lezzetlerle dolu hayatımız.
BANADA mALATYA'DAN KARDEŞİM BİRDOLU PESTİL YOLLAMIŞ. BAZIRLARININ TADI GARİP GELDİ ÖYLE DURUYORDU. mEYVE SUYU İYİ BİR FİKİR DENEYECEĞİM :))
SEVGİLER
ELMALI LOKUMU BEN HAVUÇLA DA YAPIYORUM .PESTİLİDE BİLİYORUM BİZDE YAPILIRMI BİLMEM AMA ANNEMDERDE GÖRÜYORDUM:) SUYLA AÇINCA TAM BİR ORGANİK MEYVE SUYU. YARASIN TOSUNCUĞA:) fiyet bal olsun.yukardaki adsız da prenses heralde onada selamlar:)) hayırlı akşamlar.
eriğin pestilini de ilk kez görmüş oldum.meyve suyu süper.kekler de öyle.ikisi harika bir ikli olmuştur.afiyetler olsun...
DILEKCIM ÖNCELIKLE COK ZARIF BIR INSANSIN BU SERVIS ETTIGIN TABAGINDAN,MASANDAN ANLASILIYOR..ELLERINE SAGLIK..BENDE PESTIL PEK YIYEMEM AMA SUYLA ACMAK AKLIMA GELMEMISTI..COK TESEKKURLER..
Offf offf offf harikasın sen hamiş hamiş neler de yapmışsın. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
bunlar çok lezzetliler, özellikle meyve suyu;) ellerine sağlık arkadaşım.....
Ellerıne saglık canım.Kucak dolusu sevgıler..
ooo ikiside süper cnm ellerine emeklerine sağlık
sevgilerimle
offf offf offff her ikiside nefis olmus
ellerine saglik
Hmmmm nefisler ellerine saglik....
Canım nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik? İnşallah herşey yolundadır...Erik pestilinden yapılan hoşaf bizim buralarda pek makbuldur, özellikle kışın pilavların yanına yapılır...Anneciğinin ve senin ellerine sağlık...
Sevgiler
canıher ikiside çok güzel görünüyo...ellerine sağlık...ohhh miss gibi içilir şimdi komposta....
öpüyorum..
sevgler...
bursa'yı çok seviyorum.teyzem yaşıyor orda aramızda beş yaş var.çok iyi anlaşıyoruz bekarken çok giderdim şimdi daha az....neyse bursa lezzetlerinede bayılırım.zeytinli açmaları ve diğer lezzetlerini çok beğenmiştim.bütün sayfanı beğendim ellerine sağlık banada beklerim
Meroşum
sevgili enişten keklerin bi kısmını tepside unutunca kurumuş ve 10 gün kıvama gelmiş kekler böyle değerlendi:)
Evet Zehra pestili değerlendirme yolu
başka yönten bilen varsa,paylaşırsa sevinirim.
Salihacım
teveccühün için teşekkür ederim
Nagehancım teşekkür ederim canım iyiyim. Bu aralar enime genişlemekteyim:)
Bizimde vazgeçemeceğimiz lezzetler arasına girdi:)
Lemanice
Bende çok seviyorum bursayı
dilekcim çok hızlısın. senı takıp etmekte zorlanıyoruz. birşeyleri böyle değerlendırmene bayılıyorum. ev hanımları asıl böyle olmalı:)ellerıne sağlık canım. iisinizdir inş bu arada. görüşmek üzere canım
bu ikisi de çok hoşuma gitti elmayla yapıyorduk birşeyler ama bisküviliydi bu çok güzelmiş deneyeceğim,sonra bu pestilliyi de anneme demeliyim anneninde seninde eline sağlık..
Yorum Gönder