5 Ocak 2011 Çarşamba
SAFRAN SOSLU DİL BALIĞI
Tefal etkinliğinden tadı damağımda olan lezzetlerden biri,safran soslu dil balığı
Gönülüm le beraber pişirip, afiyetle yemiştik.arşivimde de tarifi olsun istedim.
Malzemeleri:
4 adet dilbalığı filetosu,
4 adet ıspanak yaprağı (iri olanları tercih edin),
4 adet arpacık soğanı,
100 ml. sirke,
100 ml. düşük yağ oranlı krema,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
Toz safran, tuz ve karabiber.
Hazırlanışı:
1-Ispanak yapraklarını kaynar suda 30 dakika haşlayıp süzün. Balıkların üstüne yaprakları yerleştirin ve rulo yapın. Balıkları NutriCook buhar sepetine yerleştirin. NutriCook tenceresinde zeytinyağını ısıtın, doğradığınız soğanları soteleyin. sirke ve krema ile sulandırıp tuz, biber ve en son safranı ekleyin. Buhar sepetini tencereye yerleştirip NutriCook’un kapağını kapatın.
2-Akıllı kontrol saatini 3 dakikaya ayarlayın. 4. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
3-Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Buhar sepetini çıkartın. Sosu 1-2 dakika kaynatarak kıvama getirin. Sosu servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine balıkları yerleştirip servis yapın.
Fotoğrafda tefalin hediyesi:)
Derya AblamızınEşi ani bir rahatsızlık geçirmiş.Dualarımızda hatırlayalım,Ablamızın eşini ve bütün hastaları
Sevgiyle kalın
Etiketler:
BALIK YEMEKLERİ,
PRATİK TARİFLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Görüntü harika!! Ellerine sağlık..
harika görünüyor elinize sğlık.
Dilekcim görüntü muhteşem..ellerinize sağlık..sevgiler..
Teşekkürler NAZLI
TEŞEKKÜRLER GÜLCAN
TEŞEKKÜRLER LEYLACIM
çok şık bir görünüm....lezzetide bir o kadar güzeldir...ellerinize sağlık...
sayfanızla yeni tanıştım ve bütün tarifleri inceledim....hepsi güzel ama en çok bu tarife yorum yazmak istedim....ellerinize sağlık...
Çok teşekkürler Akdeniz kızı,beğenmenize çok sevindim..Sevgiler
Yorum Gönder