23 Ocak 2011 Pazar
PORÇİNİ MANTARLI RİSOTTO
Günlerdir Erkam Eymen'in rahatsızlığı artmasın diye evden dışarı çıkmıyorduk.
Minik paşa iyileşince dün sabah erkenden kalkıp soluğu eminönü,karaköy,z.burnu ve İstanbul'un muhtelif semtlerinde aldık.
Günledir çekirdek ailemizi meşgul eden çok önemli!! avize mevzusunu çözmenin memnuniyetiyle döndük sabahın nurunda çıktığımız evimize
Karı koca detaycı insanlar olunca avizenin taşı,priz kenarının renk tonu aile gündeminde yerini alıyor,daha ne mevzular var bizde bir bilseniz:)
...
Yiyenin ikinci tabağı isteyeceği risotto tarifi var sırada.Bizim fotoğraflar bulanık çıkınca,tefalin bize verdiği görseli kullanmak daha iyi fikir gibi geldi.
Tefal etkinliğinin ikinci tarifini sizler için arşivden bulup çıkardım:)
PORÇİNİ MANTARLI RİSOTTO
Malzemeleri
300 gr. arborio (risotto) pirinci (yıkanmamalıdır),
80 gr. parmesan peyniri rendesi,
80 gr. kuru porcini mantarı,
1 litre tavuk suyu,
1 adet soğan,
50ml. sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
30 gr. tereyağı,
Tuz ve karabiber.
Hazırlanışı:
1-Tavuk suyunu bir tencerede kaynatın. Bu arada soğanı soyup incecik doğrayın. Mantarları yıkayıp süzgeçte bekletin, suları süzülünce büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin.
2-Zeytinyağını NutriCook tenceresine koyun; ısınınca soğanı şeffaşaşıncaya kadar kavurun. Daha sonra pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun. Sırasıyla mantarları ve sirkeyi ,yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ekleyin, iyice karıştırıp NutriCook’un kapağını kapatın.
3-Akıllı kontrol saatini 7 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Risotto’ya tereyağını ilave edin, tek yönde hızlıca çevirerek eritin. Aynı şekilde parmesan peynirini de ekleyin. Damak zevkinize göre tuz, biber ile tatlandırın. Mantarlı risotto’yu çukur servis tabaklarına alın; üstüne kuşkonmazları yerleştirin. Yaprak parmesan peyniri ile süsleyip servis yapın.
...Porcini mantarı yerine kültür mantarı veya dilediğiniz başka tür mantar da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
DÜNYA MUTFAĞI,
PİLAVLAR-MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
GÜZEL TELEŞLARDIR BUNLAR CANIM.RİSOTTO HİÇ DENEMEDİM AMA ŞİMDİ MERAK ETTİM.ELİNE SAĞLIK.
ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
Offf!
Dilek'ciğim ne yaptın sen?
Risottoya asla hayır diyemem.
Canım istedi.Yarın yapayım ben.
Ellerine / gönlüne sağlık. :)
Umarım Erkam Eymen daha iyi olmuştur.
Avize olayını çözdüğünüze de sevindim..
Muhabbetle
Nasıl birşey olmuş bilmiyorum ki?
tatmak lazım:)
bu arada kolay gelsin anladığım kadarıyla hala evin işleri ile uğraşıyorsunuz kolay gelsin!
Bizde eşimle bu konularda acayip detaycıyız. Küçük bir detay için saatlerce gezebiliriz:)
Geçmiş olsun diliyorum.
Ellerine sağlık
Canım allah kolaylık versin....
Sunuma bayıldım ellerine sağlık...
Dilekciğim avizenizi güle güle kullanın canım :))
Tarife bayıldım hepinizin ve Tefalin ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Fundacığım çok haklısın
Teşekkürler Yeldacığım
Bende şeymacığım
Evet bitmeyen işlerle uğraşıyoruz Zeynebim
Bizde öyleyiz Nazlıcım,teşekkür ederim
Teşekkürler Aslıcığım
Teşekkür ederim Evrencim
Yorum Gönder