2 Mart 2008 Pazar

BEŞİ BİR YERDE İLE KİLO VERME

Beşi bir yerde ile ayda ‘beş’ kilo verin!
Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde özellikle bayanların aklına takılan en çetrefilli soru, ‘Acaba ne yapsam da zayıflasam?’ oluyor. Uzmanlara göre kadınların aklına takılan bu sorunun cevabı çok basit: Bitki çayları. Yeşil çay, biberiye, kekik, mate ve funda yaprağı karışımıyla ayda ortalama beş kilo verebilirsiniz.
Baharın ilk günlerindeyiz. Yaza daha üç ay var. Bir başka deyişle kışın aldığınız kilolardan kurtulmanız için üç ay süreniz var. Bu süre yaza sağlıklı ve ‘fit' girmek için yeter de artar bile. Peki ama nasıl yapmalı, hangi diyetisyene gitmeli, hangi diyetleri günü gününe takip etmeliyiz? Telaşlanmayın! Size bir diyet programı önerecek değiliz. Hemen her aktarda bulabileceğiniz beşi bir yerde formülü ile üç ayda 20 kilo vermeniz mümkün! Nasıl mı? Şöyle: Mate yaprağı, kekik, funda yaprağı, biberiye ve yeşil çaydan oluşan karışımı, günde üç fincan içmeniz yeterli. Biz söylemiyoruz, uzmanlar öyle diyor!
Sağlıklı beslenme ve yaşam uzmanı Dr. Ender Saraç, doğal yollardan kilo vermenin insan sağlığı için büyük önem taşıdığını söylüyor. 'Bitki yaprakları, dengeli bir şekilde kullanıldığında vücuttaki yağları yakmaya ve kolesterolü dengelemeye yardımcı oluyor' diyen Saraç, bitki çayı diyetiyle ayda beş kilo vermenin mümkün olduğunu vurguluyor. Sağlıklı yaşam uzmanı, bitki karışımlarından elde edilen zayıflama çayının günlük iki veya üç bardaktan fazla içilmemesi gerektiğini ifade ediyor. Saraç, "Diyet çayları hazırlanırken bitkiler kaynatılıyor. Bu yanlış bir uygulama. Doğru ve etkili bir bitki çayı hazırlamak isteyenler, suyu kaynattıktan sonra yaprakların demlenmesini beklesin." şeklinde konuşuyor.

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Taylan Kümeli ise yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyenlerin bitki çaylarına yöneldiğini belirtiyor. Toksinlerin doğal yöntemler sayesinde kolayca atılabileceğine dikkat çeken Kümeli, bitki çaylarının içerisine tatlanması için şeker karıştırılmasının yanlışlığına dikkat çekiyor. Bu karışımların bazı hastalarda alerjiye yol açabileceğini hatırlatan Kümeli, 'Çabuk zayıflamak için aşırıya kaçmayın.' uyarısını yapıyor.
Mısır Çarşısı'nda şifalı bitkiler satan Sait Develi, yağ sökücü, tok tutucu ve sindirimi kolaylaştırıcı bitki yapraklarından hazırlanan 'beşi bir yerde' karışımının son derece etkili olduğu, müşterilerden olumlu tepkiler aldıkları bilgisini veriyor. Mate, yeşil çay, funda, biberiye ve kekik yapraklarının sıcak suda demlenmesiyle oluşan karışım, vüvutta biriken toksin ve ödemi atarak ayda yaklaşık beş kilo vermenizi sağlıyor.

Her şifalı ot zayıflatır mı?
Ünlülerin diyetisyeni Selahattin Dönmez: 2006 yılı American Journal of Clinical Nutrition dergisi mart sayısında yayınlanan bir makalede bitki çaylarının zayıflama üzerindeki olumlu sonuçlarına yer verilmişti. Ben, bir diyetisyen olarak kilo problemi yaşayan hastalara bitki çaylarını öneriyorum. Peki, nedir bu bitki çayları? Her şifalı ot, zayıflamaya yardımcı olur mu? Tabii ki bu mümkün değil. Doğal ortamda yetişen kekik, yeşil çay, biberiye, mate ve funda yaprağının ortak bir özelliği var. O da şu: Bu bitki yaprakları kış aylarında insan vücudunda biriken toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Ama bu diyetin yanında gün içerisinde alınan besinlere çok dikkat etmek gerekir. Eğer sıkı bir gıda diyetinin yanında günlük iki ya da üç bardak taze demlenmiş bitki çayları da kullanılırsa kilo vermeye yardımcı olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise bu bitkilerin bir uzman kontrolünde alınmasıdır.
Diyetisyen Oya Yüksek: Bu bitkiler, insan metabolizmasını hızlandırarak vücutta oluşan ödemi atmaya yardımcı oluyor. Özellikle yeşil çay, bunlar arasında en etkili olanı. Bitki yapraklarından oluşan bu karışımın doğal olması ve kimyasal madde içermemesi sebebiyle pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Burada önemli olan ise ‘doğal' diyerek aşırıya kaçmamaktır.
Beşi bir yerde nasıl hazırlanıyor,
Bir litre kaynamış suya birer çay kaşığı mate, yeşil çay, funda, biberiye ve kekik yaprağı atılır. On dakika demlenmesi bekelenir ve süzülerek içilir.

ENDER SARAÇ: Doğal yollardan kilo vermek, insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Bitki çayı diyetiyle ayda beş kilo vermek mümkün. Ancak günde iki ya da üç bardaktan fazla içilmemeli.
TAYLAN KÜMELİ: Son zamanlarda zayıflamak isteyenler bitki çaylarına baş vuruyor. Kış aylarında vücutta biriken toksinler kolayca atılabiliyor. Ancak bu karışımları içerken dikkat edilmeli, aşırıya kaçmamak lazım.
SELAHATTİN DÖNMEZ: Her şifalı ot, zayıflamaya yardımcı olur mu? Sıkı bir gıda diyetinin yanında günlük iki ya da üç bardak taze demlenmeş bitki çayları da kullanılırsa kilo vermeye yardımcı olur.
Hangi bitki, ne işe yarıyor?

Mate yaprağı: Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor.
Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor.

Funda yaprağı: İyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor.
Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.

Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor.
İştah azaltan 10 bitki
Sağlıklı kilo vermek isteyenler, iştah azaltan ve yağ yakımını hızlandıran bu bitkileri tercih ediyorlar...

* At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki, yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.
* Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem.
* Adaçayı, zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.
* Fesleğen, vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.
* Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.
* Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.
* Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.
* Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır.
* Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.
* Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir.
(Zaman g. cumaertesi ekinden alıntıdır)

ARKADAŞLARRRR
hayırlı bereketli mutlu haftalar
hadii kolay gelsinnn hepimize ben diyet çayın tarifini yorumlar kısmına ekledim.
Arzu edenler oradan ulaşabilir.Faydalı olacağına inanıyorum.
Sizin için araştırdım:)) biraz tevafuk oldu.Geçen hafta aldım ben bu bitkilerden 100 gr lık paketlerde sadece 14 ytl ye :))
zayıflamak için çokta uygun maliyeti var bilginize

Anlatmadan geçemicem:))
Akşam vakit darlığından yazamadım
Ben tv de haberlerde duydumilk kez bu karışımı.O zaman rahatsızlığımdan dolayı gidip alamadım.Kendimi iyi hissettiğim bir gün,yani geçen hafta hava almak için dışarı çıktığımda bizim mahalenin aktarına da uğradım.Güya zayıflamak için aldığımı belli etmicem.:))yazdığım defterden bitkileri birkaç kez okudum aklımda kalsın diye daha aktarın kapısına gelmeden:))
teker teker isterim diye düşündüm.:))
Önce ''funda yaprağı varmı?'' diye sordum
hemen soruma soruyla karşılık verdi. Aktar beyfendi''Abla mate,kekik,yeşilçay da ister misin?dediğinde zor tututtum kendi mi:))
ister istemez gülümsedim ve evvet dedim.Gerçekten işe yarıyormu diye sordum:)) hemen,sağolsun teker teker anlattı faydalarını:))
Meraklandım tabii: ''sanırım benden başka isteyenlerde oldu''diye sorduğumda ,öğrendim ki
bizim mahalledeki aktar günde yaklaşık 100 kişiye hazırlıyormuş bu tarifi :)) )
bayaa şaşırdım(bende sadece ben varım sanıyordum:))
sanırım bütün mahalle zayıflamaya karar vermiş:))
Mahallece zayıflıyoruz biz:)) bilginize:))
DİKKAT: arkadaşlar çayın nasıl hazırlanacağına yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz.Sanırım farkedilmiyor.Ayrıca iştah kesici özelliği olduğu için aç ve ılıkken tüketilmesi daha faydalı diye düşünüyorum.SEVGİYLE KALIN

60 yorum:

Melek* dedi ki...

bitkiler konusunda herşeye yararlı diye düşünüyorum ama diet konusunda pek kendim için görmüyrum bu tavsiyeleri .47 kilo olup hiç olmassa kalıcı olucak kadar 5 kilo almak istiyen biri olan ben bu diet konusunu bana göre olmadığını düşünüyorum.2 gündür baş dönmesi mide bulantısı mide ağrısı mahvetti beni zayıf olmanın zararlarını çok görüyorum.çok sık hasta oluyorum.bünyem çok zayıf. yemekde seçmem ama bilmiyorum, birde yaptığım doğumlar sonucu kocaman göbekli enine boyuna bir hatun oluyormuşum,bu dediklerimi arar oluyormuşum:))o zaman hemen senin blogunu açıp yararlanırım bu güzel bilgilerden. artık neyse bu diet konusunda eklemek istiyorum aslında bitki çaylarından önce insanın çok kararlı olmasıdır. buğazından kısması yemekleri kaç tabak yerse yesin ekmeksiz yenmesidir. kilo almayıp sağlıklı olucaklarına inanıyorum.ama insan yemekleri yesin yesin bitki çaylarında bulsun imdadı bence olmamalı.gerçe pek diet benim ilgi alanım değil ama olsun:)) güzel bi paylaşımdı arkadaşım günümüz kadınlarının çok ihtiyacı vardı sağolasın..

Adsız dedi ki...

Derhal not aldım yarın aktara gidip alıcam ama şu beşi bir yerdenin ölçüleri nasıl olucak ki?

Adsız dedi ki...

Buldum canım 1 litre suyaymış

ayşegül mutfakta dedi ki...

evet kesinlikle bu hafta mısır çarşısına gidilecek ve alınacaklar listesine 5ide eklenecek teşekkürler canım

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Arkadaşlar
ben çayın tarifini vereyim:)
tv de bir diyetisyenden duymuş ,not almıştım geçen haftalarda

1 litre suya
1 tatlı kaşığı funda y.
1tatlı kaşığı mate y.
1 tatlı kaşığı kekik y.
2 tatlı kaşığı biberiye y.
demlediğimiz çayı taze taze tüketiyoruz.Ben daha önce benzer bitkilerle denediğim için söylüyorum.Bekletince kokusu ağırlaşıyor
HAYIRLI HAFTALAR

Adsız dedi ki...

canım senden alır almaz otları aktarda aldım soluğu ve hemen içmeye başladım bakalım ne faydasını göreceğim
sonuç tabi ki bildirilecek.
hadi bakalım
sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Dileğimmmm inş. benim de tam 5 kg vermem gerekiyor, inş. veririzzz canım...

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım..bende sürekli bitki çayı içiyorum malum 1 haftadır diyetteyim:((((önerilerin için sağol canım...içimde bitki agacı çıkacak ya:))))sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Dilekçim sana yolladığım diet tarifini yayınlayabillirim değilmi canım.Ben 31 marttan sonra siz yayınlayacaksınız diye algıladım
bana bilgi verirmiisn canım sevgilerimi yolluyorum.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

SEVGİLİ CANEYY
ben sayfanda anlattım ama
buradanada ifade edyim

Tarif yayınlamak için 31 Mart'ı beklemene gerek yok
sadece başlığında,diyet etkinliği tarifi olduğunu belitmen yetreli

katılın için tekrar teşekkürler

Adsız dedi ki...

Dilek'çim ne güzel değilmi Rabbimiz Her türlü ihtiyacımıza karşı yarattığı ve daha bilemediğimiz kim bilir neler var. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selamlar dilekcim,

nasilsin canim?

ben cok yogunum kusuruma bakma hic yazamadim, tarif eklemeye bile vakit yoktu, bugün is ehepsini yapabildim ve sevindim yani, gercekten cok yogun günler geciriyorum haberin olsun ok...

ben iyiyimde ama iste su ev bulma arama olayi cok gicik olmaya basladi :))

diyet etkinlik icin yapicagimi biliyorum henüz daha yapmadim ama düsündüm ne yapsam diye :))

bi bakalim güzel olur insaALLAH...

sana güzel bir hafta dilerim, simdi ise diger bana yazan arladaslarada yazaiym ondan sonra yine telefonda olucam, evleri aricam :((

hadi öptüm canim

Adsız dedi ki...

canisi hiç oldu mu kiz simdi bak hiç olmadi yaaa boyle fistik gibi kebaptan sonra bu yapilir mi ah bak maf oldum bende de kilo problemi olunca olmadi yaa canisi bunlar çok guzel bilgi hemen not ettim baya bi sey ogrendim hadi yaa 3 ay mi kalmis bende saymiyayim dedim unuturum diye ama olmuyor sayende yine hatirladim tatlim çok optum guzel bir hafta dilerim

EZGi :)) dedi ki...

canım bende kesinlikle deneyeceğim.kocaman sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Dilekciğim demekki hemen herkes şişman.Bu tarifi ben de duydum ama acı bir içecek diyenler de var.İçilemeyecek gibi mi?Bildirisen sevinirim...
sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

canim allahtan diyete ihtiyacim yok hicde diyet yapmadim, sebze meyve ve su iciyorum,spor cok yapiyorum ,yüzme bisiklet yürüyüs ayni kilomu koruyorum,ama belli bir yastan sonra böyle kalirmiyim bilmiyorum ozanada senin bu diyeti uygularim,paylasim icin tesekkürler canim

Adsız dedi ki...

Dlekcim, aktarlarda bu karışımı bulmanın imkanı yok geliyor ve aynı gün bitiyor...:))
Bişzde aldık bakalım deneyeceğiz..:))
paylaşımın için teşekkürler...
ayrıca bir tarif yayımladım ve size e-postla gönderdim....

Adsız dedi ki...

merhaba banada bir arkadaşım televizyonda izlemiş bana söylemişti bende gazetede cumartesi günü görünce kararımı verdim ve bugün içmeye başladım şu anda ilk bardağımı içiyorum bakalım ne olacak hoşçakal

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

GUSTOCUM
ben içiyorum.tadı gerçekten iyi içilebilir acı da değil çok bekletmemek gerekiyor,

günlük yapmak gerekiyorve taze taze tüketmek gerekiyor.
ben yıllar önce üniv.in ilk yılında kıtlıktan çıkmış gibi sabahlara kadar yemek yiyorduk,tatilde eve geldiğimde annem şok olmuştu:))

hayatımda almadığım kadar kilo almıştım yaş daha 17 idi ben buna benzer bir çay denedim Bursa'da dayımın bir aktar arkadaşı tavsiye etmişti o zaman 10 kg yakın vermiştim

Bu çaydanda çok umutluyum

AYÇA VE TUĞCE
katılımız için çook teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

bune kızz sanki beşi biyerde altınmı takıyorun:)) gerçi bayanlar için kilo vermek 5 değil 100 altına deger neyse canım şakalrıma bakma sen kolay gelsinnn

fatosun mutfagından... dedi ki...

ahh diloşum ahh kanayan yaramıza barnak bastın:))ama ben bitki çayı içemiyorum çok iğrenç geliyooo..mutfak çekmecem heveslenip aldığım ama sadece 1 kere içtiğim otlarla dolu.....ahh ahhh öpüldün arkidişim...

Adsız dedi ki...

canım merhabalar diet etkinliğiniz için tarifimi verdim alabilirsin canım.Kolaylıklar dilerim iyi geceler

seher dedi ki...

merhabalr bu diyetin tam olarak ölçülerini verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Tuğba dedi ki...

Aktarla muhabbetinizi keyifle okudum:)
tvde yayınlanmış ben görmedim ama izleyen çokolmuş herhalde çevremde sıkça duyuyorum.Mutlaka faydası vardır.Deneyenler bizi kilo verdikçe bilgilendirsin ki biz de önerelim tombişlere:)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

dilekçim diet etkinliği için ik bloğumdada tarifi yayınladım bakarsan sevinirim canım
yorumunu bekliyorum doğrusu

Ordanburdanhayattan dedi ki...

valla inanılmaz gaza geldim,zaten bu sabah rejime de girmiştim.yarın ilk iş gidip bu otlar alıncak ve içmeye başlanacak.bişey sorcam peki 1 lt yapıyoruz ya peki bunu kaç gunde bitirmek gerek?

Lezzet Gemisi dedi ki...

CANIMM... SÜPER BİR PAYLAŞIM. ÇOK TEŞEKKÜRLER... MUTLU SAĞLIKLI GÜNLER DİLEKLERİMLE, SEVGİLER CANIMM...

Feyza Fidan dedi ki...

Dileğim benim, ben sizin mahallede olmadığıma göre alamıycam mı şindik bu 5 i bi yerdeyi :))))
Bu gün recümümün 2. günü :)) Birde bu çayı içtinmiydi, yaza podyumlardaki yerimi alırım herhalde :)))))
Kocaman öptüm seni canım benim..

keskinli dedi ki...

canimcimselam
bizim burda bu otlari bulabilmek ne mümkün ancak tr ye gelince alabilirim kismet bakalim sevgiler öptüm

yesildomates dedi ki...

adaşım yaa bu bilgiler okadar faydalı geldi banaki anlatamama..bir ay önce funda ve biberiye suyu aldım aktardan..ve gerçekten faydasını gördüm..ama tadlarının çok kötü olması nedeniyle malasef daha içemedim..çay konusunda hiç deneyimi olmadı .. ama gerçekten biberiye ve funda suyunun idrar
söktürücü ve toksinleri parçalayıcı özelliği var..

canım artık beşi bir yerdeyi alırım ve bende incecik kadınlar arasına katılırm..:))

öptüm..görüşürüz arkadaşım..

yesildomates dedi ki...

adaşım yaa bu bilgiler okadar faydalı geldi banaki anlatamama..bir ay önce funda ve biberiye suyu aldım aktardan..ve gerçekten faydasını gördüm..ama tadlarının çok kötü olması nedeniyle malasef daha içemedim..çay konusunda hiç deneyimi olmadı .. ama gerçekten biberiye ve funda suyunun idrar
söktürücü ve toksinleri parçalayıcı özelliği var..

canım artık beşi bir yerdeyi alırım ve bende incecik kadınlar arasına katılırm..:))

öptüm..görüşürüz arkadaşım..

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Dilekcigim,burada aktar yok ki bacim.Nerede bulalim?sadece yesil cay icsem olur mu?;)olmaaaz dedigini duyar gibiyim.:)
Bende katilacagim etkinlige nasipse,cok güzel ve faydali bir fikir olmus.Bakalim bende zayiflayabilecekmiyim:))))
Görüsmek üzere canim.
selamlar.

fatosun mutfagından... dedi ki...

diloşuuuuuum canım nerelerdesin..sesin soluğun çıkmıyooo..iyisindir inş arkadaşım..öpüldün..sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım arkadaşlarımm
biliyorum ve eminim beni çok özlediniz

kusuruma bakmayın uğrayamıyorum kendi sitemde dahil olmak üzere hiçbiribizin sitelerine

hepinizi çoook özledim
soru soranlara elden geldiğince cevaplamaya çalıştım
bende şuanda şifalı bitkileri deniyorum
sevgiyle kalın

seher dedi ki...

merhaba dilek benim adım seher 2 gündür senin adına msn e mail alıyorum sayfandamı problem var yoksa arkadaşlarmı yanlış yolluyorlar bilemiyorum ilgilenirsen sevinirim

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Sehercim ulaşamıyorum bloğuna
acaba hangi adresten bahsediyorsun
eğer haydikizlardiyete@hotmail se göremedim orada mailini,sayfada da problem görünmüyor

şayet benim mail adresim hotmail. değil dilek16@gmail.com

beni bilgilendirirsen sevinirim
hoşçakal

Adsız dedi ki...

merhaba bende merak ettim şimdi. peki 1 lt yapıp sıcak mı ılık mı soğuk mu içeceğiz?

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Banucum yazının sonuna ekledim canım tavsiyeleri
oradan ulaşabilirsin

sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Ben bu çayı 2 gün içtim, ilk gün mide bulantısı ve halsizlik oldu, ilk gündür dedim üstünde durmadım ancak 2. günün sonunda kabızlık ve şişkinlik olunca bıraktım. Normalde düzenli olarak tuvalete çıkan biriyim, şu an şişkinlikten ölmek üzereyim, normalde hiç böle olmazdım bu şişkinlik ve kabızlık ne zor şeymiş ya, bu çayı içtikten sonra bu tür sıkıntı yaşayanlar varsa yazarlarsa sevinirim

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Sevgili okur
isminizi yazmış olsaydınız size yardımcı olmaya çalışırdım.
ben 1 haftadır kullanıyorum bahsettiğiniz şikayetlerin hiç birisini yaşamadım.Çevremde kullanan onlarca insan var ama şikayet duymadım bugüne kadar.Nasıl kullandığınızı da yazarsanız sevinirim.Merak ettim doğrusu.metabolizmanıza zarar veriyorsa bırakmanız en iyisi tabii ki,ama ben çok memnunum

Adsız dedi ki...

gecdimiz salıdan eri bnde kullanıyoum bakalım nsl olcak

(ama tadı iğrecc)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

bekletmeden içmenizi tavsiye ederim,o zaman daha iyi

Adsız dedi ki...

ben bügün başladım içmeye diyetle beraber inşaallah kilo veririn yaza kadar..bu arada gelişmeleri yazıcam...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YORUMUNUZ İÇİN

GELİŞMELERİ MERAKLA BEKLİYORUM

Adsız dedi ki...

merhaba ben gulcan-emziren kadinlara onerirmisiniz cayinizi
-siz ne kadar sure kulandiniz besi bir yerde cayi ve kac kilo verdiniz merak ediyorum
-biraktigimizda geri alam ihtimali varmi surekli kunmak lazimi
-20 kg fazlaligim var ve siz uc ayada 20 kg verilebilecegini soylemissiniz diyelimki uc ya da dort ayda bu kiloyu versek geri alma ihtimali varmi saglikli mi

Adsız dedi ki...

20KG uc ayda versem saglikli mi geri alma sorunum olurmu besi bir yerde cay ile
tsk ederim

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Merhaba Gülcan hanım,
uzmanlardan duyduğum kadarıyla hamile ve emziren bayanlara bu çay tavsiye edilmiyor

ben diyetisyelerin cümlelerini yayınladım.şu kadar kilo verirsiniz diyemem
bünyeden bünyeye farklılık gösterir

bitkileri sürekli kullanmak mümkün değil,ayrıca gıda diyetiyle faydalı olur,tek başına zayıflatma özelliği yok,ben diyetle denedim,ama daha etkili bir metod bulup yoluma onunla devam ettim

onuda buradan paylaşayım
mısır püskülü fiyatı çok cüzi,aktardan temin edebilirsiniz
1 litre kaynar suda bir tutam mısırpüskülünü ince ince doğrayıp demledim bir günde 1 lt. tükettim
hergün taze olarak hazırladım bu çayı ve bir haftada 3 kg. verdim
çok faydasını gördüm,beşibiryerdeye göre tadı fevkalade
şuanda hamile olduğum için bu tarz bitkileri kullanmıyorum
ama emzikli yada hamile değilseniz
tavsiye ederim
umarım yardımcı olabilmişimdir

Adsız dedi ki...

merhaba ben gulcan cok tesekur ederim size beni ve arkadasimi bilgilendirdiginiz icin evet umarim ise yarar ben hamile degilim arkadasim emziriyor bebegini cok sagolun benimle baylastiginiz icin ben londrada yasiyorum ve pek mumkun olmuyor burda hemen herseyi bulmak turkiyeden siparis ettim ama daha gelmedi elime gecer gecmez baslayacagim ve hamile oldugunu soylediniz ins allah tamamina erdirsin size iyi gunler gulcan.

Adsız dedi ki...

benim sorum bu 1 litre cayi birgünde bitirmek gerekiyormu?? ertesi güne kalinca isitip icsem yarari aynimi acaba

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bitki çaylarını günlük hazırlayıp,günlük tüketmek gerekiyor

Meltem Duran dedi ki...

Slm yazıyı yeni gördüm. yarın ilk ilim aktara gitmek olacak :) yalnız bitki çayına bir ay dayanıp içen ve faydasını gören oldumu onu merak ediyorum.

Meltem Duran dedi ki...

Slm yazıyı yeni gördüm. yarın ilk ilim aktara gitmek olacak :) yalnız bitki çayına bir ay dayanıp içen ve faydasını gören oldumu onu merak ediyorum.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Sadece çayla zayıflayan var mı bilmiyorum..diyete yardımcı olarak kullanınca tabiki faydalı.. taylan kümeli diyette kilo verimi yavaşlayınca ve diyetle beraber kullandırıyor bu bitkilerini danışanlarına.. iyi hazırlanmış diyet listasi ve bu çayla gayet güzel bir şekilde fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende emziriyorum bebegim 6.ayina girdi 10 kiloya yakin fazlaligm var bende kullanabilirmiyim bu cayi yada baska ne kullnabilirim yazda gelyo cok taktim kilolarima yardmm edin lutfenn cvp bekliyorum

Adsız dedi ki...

merabaa hilal ben.hemen hemen 1 aydır 5i bi yerde içiyorum tadına bayıldım günde 3 bardak içiyorum dolu dolu tartıda 1 kg vermiş görünüyorum ama azcık göbegim vardı gitti basenlerim baya azaldı ve en güzeli selülitlerimin %40 ı falan gitti . kendimi daha sağlıklı hissediyorum. normalde küçük bardak çaya 3 şeker atan bi insandım bu çayı içince ne şeker arıyosun ne çay ama size tavsiyem günde 1 bardakta olsa sade nescafe ve türk kahvesi de için onlarda yağ yakımını hızlandırıp metobolizmayı hızlandırıyo ..ben bu çayı ömürboyu içebilirim :))

Adsız dedi ki...

mrb hilal ben yaklaşık bi aydır bu çayı kullanıyorum azcık göbegim vardı gitti basenlerim inceldi ve en güzeli selülitlerimin %40 ı gitti bile tadınıda çok seviyorum ölene kadar içebilirim bu çayı :)))

Adsız dedi ki...

1 litre suya 1er çay kaşığı koyucaz dediniz ve tercihen sıcak tüketin dediniz nasıl yani 1 litreden ilk anda bi bardak içtik geri kalanını soguk mu tüketecegiz

Adsız dedi ki...

Deneyenler memmun mu acaba bi faydasi oldu mu kimseye?

Adsız dedi ki...

bnde bu çaya iki gündür basladim.tok karınla içersem faydası olur mu acaba bilen yazsın!!

ayşegül dedi ki...

ben bır hafta once basladım gunde bır bardak ıcıyorum hala bı faydasını gormedım sadece susatıyor sızce ne yapmalıyım kullanmayı bırakıyım mı