16 Temmuz 2013 Salı

KREPTE SARILI SARAYLI KÖFTE

krepte sarılı saraylı köfte
 Her güne yeni bir tarif...
İftara gelecek misafirlere şık sunumlu bir lezzet avındaysanız ; yada benim gibi sevdiklerine sürpriz tatlar hazırlamayı sevenlerdenseniz  saraylı köfte tam size göre...

Bu yemeğin isim annesi olma sebebim krepte köfte bu havalı lezzetin tam manasıyla karşılayamıyor :))

KREPTE SARILI SARAYLI KÖFTE
En az 5 kişilik***

Krep malzemeleri
2 büyük boy yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
biraz tuz

Hazırlanışı:
-Krep malzemelerini iyice karıştırıp akışkan bir kıvam elde ediyoruz
teflon tavayı hafif yağlayıp  (28 cm çağında en büyük boy tava) hamuru tavanın ortasına döküp sağa sola hareket ettirererek bütün yüzey büyüklüğünde hamurun dağılmasını sağlıyoruz.

-Orta ateşte iki tarafını da pişirip hamurun kalan kısmından 1 çay bardağı (ince belli olanlardan) ayırıp kalan hamur içinde aynı işlemi uyguluyoruz..

-Toplam 6 adet krep elde ettim 1 tanesi de Erkam Eymen'in ikindi kahvaltısı oldu..
krepte sarısı saraylı köfte
Köfte Malzemeleri
300 gr kadar kıyma
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,nane,tuz
1 yumurta
2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek

Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz
dinlenen malzemeden 11 adet köfte elde edecek kadar parçalar kopartıp uzun uzun şekil veriyoruz
az yağda köfteleri kızartıyoruz..hafif ılınınca saraylının hazırlanmasına geçiyoruz

Üzeri için:
Dilimlenmiş domates
Dilimlenmiş yeşil biber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Saraylı hazırlanışı:
tezgahın üzerine bir krep alıp üzerine yan yana gelecek şekilde 2 köfteyi yanyana diziyoruz (krepi ortalayarak) önce yan taraflarını katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz..

Alt kısmı alt tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz
diğer 4 krep içinde aynı işlemi uyguluyoruz

Üzerine domates ve biber dilimleyip yerleştiriyoruz.1 çay bardağı kadar kalan hamurdan saraylının üzerine gezdiriyoruz.. (Bu sayede kreplerimiz yumuşacık kalıyor)

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz üzerine kaşar rendeleyip kaşar eriyinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz
pişen  krepleri ister dilimleyerek isterseniz bütün olarak sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN

*** En az 5 kişilik: biz bir krepi 2 kişi yedik oldukça doyurucu...

3 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Dilek'ciğim merhabalar
uzun bir aradan sonra
ellerine sağlık olsun.hayırlı ramazanlar.

marifet ellerimizde dedi ki...

OVVVVVVVVVVVVVV OF NEFIS NEFISSSSSSELLERINE SAGLIK CANIM

ebru dedi ki...

hımm oldukça lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık sevgili Dilek.