Ben ne zaman bu poğaçayı yapsam aklıma annecim gelir.Okuldan gelince merdivenlerden koşarak çıkardım, poğaçanın kokusunu alınca.Çok pratik kadındır benim canım annecim yılların tecrübesi de var tabi,hiç aklında yokken bir bakarız yapmış poğaçayı,keki ,yanına da çay demlemiş getirmiş odamıza.çay ve anne muhabbeti çok iyi gider bu poğaçanın yanında.(imkanı olanlara tavsiye ederim)O kadar güzel muhabbet ederdik ki ,HEY GİDİ GÜNLERR..
Annecim çok sosyal bir kadındı.Ayy bir ara neydi o gün furyası ,annecim de bu rüzgara kapılmıştı.Annemin günlerine haftanın günleri yetişemiyordu:) neydi o günler annem hepsine katılamazdı ,akraba günü,altın günü,yasin günü,para günü,isimlerini hatırladıklarım bu kadar.:)
VEEE ANNEMİN TARİFİ KARŞINIZDA
VEEE ANNEMİN TARİFİ KARŞINIZDA
GALETA UNLU VE DÜĞÜM POĞAÇA
MALZEMELER
1 paket yaşmaya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış püre haline getirilmiş patates
Üzeri için: 3 yemek kaşığı galeta unu,1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Ilık sütte maya eritilir.yoğurma kabında göz kararı un havuz şeklinde açılır.Ortasına eriyen mayalı süt karışımı,yumurta sıvı yağ ilave edilip yoğurulur.Üzerine bez örtülüp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir.Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp avuçiçi yardımıyla yuvarlak şekil verilir. İçine patates ilave edip top halinde el içinde yuvarlanıp,galeta ununa bulanır. Ardından yumurta sarısı sürüp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizilir.
MALZEMELER
1 paket yaşmaya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış püre haline getirilmiş patates
Üzeri için: 3 yemek kaşığı galeta unu,1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Ilık sütte maya eritilir.yoğurma kabında göz kararı un havuz şeklinde açılır.Ortasına eriyen mayalı süt karışımı,yumurta sıvı yağ ilave edilip yoğurulur.Üzerine bez örtülüp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanması beklenir.Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp avuçiçi yardımıyla yuvarlak şekil verilir. İçine patates ilave edip top halinde el içinde yuvarlanıp,galeta ununa bulanır. Ardından yumurta sarısı sürüp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizilir.
Düğüm şekil içinse parça kopartılıp elle uzatıp ip şekli verip sadece düğüm atılır. Yumurta sarısı sürülüp tepsiye dizilir.175 dercelik fırında 15 dk. Pişirilir.Sevdiklerimize ikram edilir.
37 yorum:
ay arkadaşım sanırım anneni çok özledin :( anlıyorum canım seni ama üzülme bu arada anneler neleri güzel ve piratik yapmazki.bende benim annemin yerli mallarında gazozlu keki çırpıp karşımıza koyduğunu hatırladım:)yakında olsak bile annemizle o günler başkaydı ama o günlere dönemiyeceğimize göre bu günümüzü hakkıyla yaşamaya bakalım.
teşekkür ederim önce annene sana öğrettiği için sonrada senin ellerine sağlık der..
sevgi ve muhabbetle
canım gerçekten çok harika olmuş. iki tanesini kaptım.hmmmm mmmm enfesss olmuş.sabah sabah ne iyi gitti ellerine saglık canımcım
sevgiler
nefissssssss
ellerine sağlık adaşım enfes olmuşlar sevgilerimle Dilek
merhaba dilekçim annelerimiz ne yapsa bizim için çok lezzetlidir değil mi...onların elinin lezzeti başkadır.allah hepimizin annesini başımızdan eksik etmesin inşallah...poğaçalar da harika canım ve ayrıca soben için de tekrar tekrar teşekkür ediyorum seçildiğim için sevgiyle kal arkadaşım
selam..ahh canım annem de çook güzel yapar bölee pogacalar..anne eli lezzeti...eline saglık çok süper görünüyorlar arkadaşım...sevgiler..
poğaçalar nefis .olsada şimdi çayımın yanında yesem.ellerine sağlık
sevgilerimle...
Poğaçalar çok güzel. Tuzlu lezzetleri çok sevdiğim için tam bana göre. Annenin ellerine sağlık.
ah canım benim benimde annem neler yapardı ...annelerin yaptıklarının kokusu bi ayrı oluyor valla .....özlem duygularımı depreştirdin...sevgilerimle...afiyetler olsun
canim merhaba, guzel yorumun için sana çok tesekkur etmek istiyorum sagol, blogun çok guzel tariflerinde ap ayri harika, bu pogaçalara da bayildim ellerine saglik, pastane pogaçasi gibi olmus, gorusmek uzere.
Merhaba canım, ziyaretin için çok teşekkür ederim.tariflerin ve blogun çok güzel ellerine sağlık.tekrar görüşmek dileğiyle
sevgiler
Dilekcim,
Ceylin'le dolaşmaya çıkmıştık,yeni geldik eve,bugün havanın güzel olmasından istifade edip kızımla gezdik tozduk:)
Sen görmeyeli neler neler yapmışsın böyle,ellerine sağlık,herşey çok nefis gözüküyor canım..
Sevgiler..
Dilekcim, analarımızın kıymetini bilmek gerek..Onların ellerinden ne kötüü olurki bacım yaaa..Annenin ellerinden öperim canım..
Seninde ellerine sağlık, belliki anasının kızısın :))))
Öpüyorummm..
Harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.
Özlem'den Sevgiler...
Pogacalar harika görünüyorlar,ellerine saglik.
Bogacalar gecekten de nefiss görünüyor ,anneninde seninde ellerine saglik.Cok ta güzel sicak anlatmisin.Böyle beni eskilere götürdün.Annelerin yaptigi bir baksa güzel oluyor ya.
Çok güzel görünüyorlar, özellikle düğümlü olanından istiyorum, ellerine sağlık.
CANIMCIM MELEĞİM
EZGİCİM
NİHANCIM
KİRAZDALI ADAŞIM
FATOŞCUMM
SEVGİLİ HÜNERLİ ELLER
SEVGİLİ SARI MUTFAK
SEVGİLİ GÖNÜLCÜM
SEVGİLİ CEYT
SEVGİLİ ARKADAŞIM TUĞBACIM
SEVGİLİ FEYZA FİDAN
SEVGİLİ ÖZLEMCİM
SENEMCİM
VE YARENN
HEPİNİZİN YÜREĞİNE SAĞLIK..
ÇOOOK ÇOOOK TEŞEKKÜR EDERİM
VALLA niyetim ayrı ayrı mesaj yazmaktı tam sonlara gelmiştim ki yanlışlıkla kapatınca hiç bişey kalmadı tabi:)bende tekrar yazmaya üşendim kusuruma bakmayın:)
fatoşcum rica ederim.seninde cevaplar valla süperdi:)
SEVGİYLE KALINNN
canım benim ellerine sağlık nefis görunuyor sevgilermle...
canım hayırlı cumalar,
poğaçalar nefisssss..ellerine sağlık
sevgiler
Merhabaa
Pogacalar cok guzel gozukuyo
elinize saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Ellerinize sağlık.
Anne eli değen ne güzel olmaz ki..:)
Hayırlı ve bereketli cumalar..
canım hayırlı cumalar,sevgiler
süper olmuş valla.ellerine sağlık.sevgiler.
Galeta ununun börek ve poğaçalara verdiği lezzete bayılıyorum.
Tam da anne özlemimin arttığı son zamanlarda iyice hüzünlendirdin beni...
sevgiler...
Methabalar. Bende sizi ziyarete geldim. Bugün herkesi dolaşacağım. Annenizin puaçaları nefis görünüyor. Bende okul yıllarını hatırladım birden. Sabahları pastaneye uğrardım.Alırdım sıcak sıcak. :)) Güzel bir blog. çok beğendim .Görüşmek üzre canım..
SEVGİLİ BANUCUM
SEFERTASI
AYNUR
PAPATYA PRENSES
FATOŞCUM
İLKERİN MUTFAĞI
AB-I HAYAT
VEE CİCALE
CANLARIM HEPŞNŞZE ÇOOOK TEŞEKKÜR EDERİM YÜREĞİNİZE SAĞLIK. GÖRÜŞMEK ÜZERE
SEVGİYLE KALINNN
canım dostum ellerine saglıkk nefis görünüyorlarr. cayın yanında bogaçayı cok severım ya bı tavsiyede bulunucam sana dilek dereotluydu heralde peynirli sanırım cok hoştu tadı ya denesene bi nasıl olcakk nese öpt senı kocaman aeol bu arada börek cesıtlerınınden de istiyorumm ay inş yorum ulaşır bı benimkiler ulaşmıyo
merhabalar;
bloğuma uğrayıp bıraktığın yorum için çok teşekkür ederim.
düğüm pohaçayo yapıyordum ben de,ancak annenin yaptığı pohaça gibi yaptıklarımın üzerine hiç galeta unu koymak aklıma gelmemişti.görüntü harika.ilk pohaça yapımında deneyeceğim bakalım.ellerinize sağlık annenin ve senin.sevgilerimle.her zaman görüşmek dileği ile.
asotu.blogcu.com
Mertcan cım teşekkür ederim yorumun için teşekkür ederim dereotluda nefis oluyor dediğin gibi ama eşim derotu yemediği için ben pek kullanamıyorum:(
sevgiyle kal
sevgili secilay bende teşekkür ederim.bundan sonra sık sık görüşürüz canım inş. galeta unu çok yakışıyor poğaçaya mutlaka tavsiye derim
sevgiyle kal
merhabalar sevgili dilek ben tuba poğaçalarını çok beğendim ellerine sağlık arkadaş ekliyorum sevgiyle kal.
Teşekkür ederim tubacım bende seni ekledim.görüşürüz
Dilek hanım merhaba.profesyonelliğinize güvenerek size bir soru sormak istiyorum.Hamur işleriyle ilgili..mayalı ya da mayasız yaptığım tüm poğaçalar fırından çıktıktan sonra ve ertesi gün sertleşiyor.Ne yazık ki,ağızda dağılan,yumuşacık poğaçalar yapmayı beceremiyorum.içleri tok ve katı oluyor.piştikten sonra hafif su serpmek ve üzerlerini temiz bir bezle örtmek gerektiğini duymuştum.Böyle yaptığım halde istediğim gibi olmuyor..Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler..İyi günler..
Merhaba Güney hanım
est.dahaçok yeniyim bu işlerde,ama bildiklerimi paylaşayım
mayalı hamurun sertlesmesi yada kabarmaması mayadan kaynaklanıyor olabilir.
Hamuru çok yoğurunca
sertleşiyor bekleme süresinden sonra hemen şekil vermek gerekiyor.Annemden öğrendiğim üzerini bezle ötmek yumuşaklığını korumaya yardımcı oluyor.En önemlisi maya ve hamurun çok yoğurulmaması,
son zamanlarda ınstant kuru maya kullanıyorum(Dr oetker)inanılmaz yumuşak oluyor,mutlaka tavsiye ederim,yaş mayaya nazaran kullanımı çok pratik
Mayasız hamurunda yağ oranından kaynaklabilir sertliği oda ısısında tereyağ yada margarin kullanmanızı
tavsiye ederim.Odasıcaklığında hamur çok yumuşak olduğu için sürekli un ilavesi sertleştirir,kullandığınız hamuru yoğurduktan sonra 15 ile 30 dakika arasında buzdolabında bekletirseniz gerçek kıvamını anlar,fazla un ilavesinden kaçınırsınız
umarım yardımcı olabilmişimdir
Teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz..sevgiler...
Rica ederim.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
sevgiyle kalın
Yorum Gönder