6 Temmuz 2011 Çarşamba

Çocukla gezilebilecek yerler 1..Bursa Zoo (Hayvanat bahçesi)

bursa hayvanat bahçesi
Çocukluğumun vazgeçilmezleri arasındaydı kültür parktaki hayvanat bahçesi..
Oradaki hayvanat bahçesi soğanlıdaki yere taşındı 90 lı yılların sonunda.. Bursa Hayvanat bahçesi'ne Erkam Eymen'i götürdük bu defa..

bursa hayvanat bahçesi
Hep kitaplardan görmeye alışık olduğu hayvanları yakından görmekten pek mutlu oldu...Kamerun koyunlarını ,ördekleri,kuzuları elleriyle besledi,İneklere mööö,möö,kuzulara mee mee,ördeklere vak vak diye seslenmeyi de ihmal etmedi..
emu,emu
Varlığından orada haberdar olduğum ilginç kuş:)

Alan geniş..gezmek birkaç saatimizi aldı.Sıcaklık 40 derece olunca ağaçların gölgesinde bol bol mola verip,Hayvanat bahçesindeki çeşmelerden kana kana su içtik..Bronzlaşıp döndük eve:) (havalar serinleyince yada akşam üstleri gezmek daha keyifli olur diye düşünüyorum)
bursa köy evi
Bursa'da yaşayanlar çok şanslı;ulaşım imkanı fazla,geniş alanlı ,piknik yapabileceği temiz bir hayvanat bahçeleri var.Darısı İstanbul'un başına..

Yolunuz Bursa'ya düşerse,özellikle çocuklu ailelerin rahat ve huzurlu zaman geçirebilecekleri bir mekanı planlarınıza eklemenizi tavsiye ederim
bursa köy evi
Türk köyü de görülmeye değer..Aslına uygun inşa edilmiş evler,sokaklar var..gözleme mantı gibi yemek seçeneklerinizde var türk köyünde..
Yok ben iskender yemeden dönmem diyorsanız bir sonraki yazımı bekleyin:))

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

hangi çocuğun ilgisini çekmez ki?paylaşımın için teşekkürler:)

otuzundansonra dedi ki...

Çok güzelmiş hakketen,Bursa'lılar şanslı bence.

Gülcan dedi ki...

evet katılıyorum çok güzel hayvanat bahçesi.herkese tavsiye edrim.

bırtutamkekik dedi ki...

anılarım canlandı gözümde dilek hanım:)çok anlamlı bir gezimiz olmuştu yıllar önce bursa,ya ve buralarıda gezmiştik.çok hoş bir gezi olmuş bu erkam eymen için:)sevgiler.....

fatosun mutfagından... dedi ki...

kandilinizi en içten dileklerimle kutlar,hayırlara vesile olmasını temenni ederim..sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukarın avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı nice mutlu kandillere...
sevgilerimle sevim