23 Aralık 2007 Pazar

ISPANAKLI KUYU

ISPANAKLI KUYU
4-6 kişilik

MALZEMELER: Oda sıcaklığında 100 gr. tereyağ
1çay bardağı yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tuz
Aldığı kadar un
Süslemek için susam

İç malzemeler:250 gr. Ispanak,yarım çay bardağı beyaz peynir,1 adet küp küp doğranmış soğan

HAZIRLANIŞI:bir tencerede sıvıyağ, küp küp doğranmış soğan ve ince ince doğranmış ıspanak ilave edip 10 dakika kadar kavuruyoruz.soğumasını bekleyip beyaz peyniri ekliyoruz.başka bir kapta hamur için önce tereyağ,1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp akını diğer yumurtanın tamamını ilave edip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş aldığı kadar unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.buzdolabında 15 dk. Kadar dinlendiriyoruz..
Hamurumuzu 30-35 cm. çapında açıyoruz.alt kenarına ıspanaklı harcı ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarıyoruz.2parmak genişliğinde kesip elimizle düzeltip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarılarını ıspanaklı kuyularımızın üzerine sürüp susamla süsleyip,önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.bana ait olan bu tarifin isim anasıdaJmeralciğim.AFİYET OLSUN


2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

çook teşekkür ederim canım görüşmek üzrere