21 Aralık 2007 Cuma
BURSA USULÜ SULU KÖFTE
Merhabalar
Sulu köfte, hem çorba hem sulu yemek olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.Gayet kolay,Bursa'da en çok yapılan yemeklerdendir.Ve bildiğim kadarıyla da
Bursa'ya has bir yemektir.Daha ayrılalı fazla olmadı ama ,gözümde tütüyordu kavuştum.Çok şükür bayram nedeniyle,
MALZEMELER
250 gr.kıyma
biraz tuz,kimyon,köri,bayat ekmek (galeta unu da kullanabilirsiniz)
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça
1 litre su
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle köfte malzemeleri kıyma ilave ediyoruz,baharatlar,ufalanmış ekmek
yada galeta unu,tuz,vesoğan yoğurup minik minik yuvarlak köfteler yapıyoruz.tencereye yağ ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.
sonrasında suyu,su kaynayınca köfteleri ve biraz tuz ilave edip 10-15 dk kadar kaynatıp servis ediyoruz.afiyet olsun
Etiketler:
ANA YEMEKLER,
ANNEMDEN ÖĞRENDİKLERİM,
BURSA MUTFAĞI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
annenin eline sağlık çok güzel görünüyor.köftenin her türlüsüne bayılırım
nefis
enfes görünüyor ellerine saglık
sevgiler
Yorum Gönder