21 Aralık 2007 Cuma

BURSA USULÜ SULU KÖFTE


Merhabalar
Sulu köfte, hem çorba hem sulu yemek olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.Gayet kolay,Bursa'da en çok yapılan yemeklerdendir.Ve bildiğim kadarıyla da
Bursa'ya has bir yemektir.Daha ayrılalı fazla olmadı ama ,gözümde tütüyordu kavuştum.Çok şükür bayram nedeniyle,
MALZEMELER

250 gr.kıyma
biraz tuz,kimyon,köri,bayat ekmek (galeta unu da kullanabilirsiniz)
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça
1 litre su
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle köfte malzemeleri kıyma ilave ediyoruz,baharatlar,ufalanmış ekmek
yada galeta unu,tuz,vesoğan yoğurup minik minik yuvarlak köfteler yapıyoruz.tencereye yağ ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.
sonrasında suyu,su kaynayınca köfteleri ve biraz tuz ilave edip 10-15 dk kadar kaynatıp servis ediyoruz.afiyet olsun

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

annenin eline sağlık çok güzel görünüyor.köftenin her türlüsüne bayılırım

NiNo dedi ki...

nefis

EZGi :)) dedi ki...

enfes görünüyor ellerine saglık
sevgiler