21 Aralık 2007 Cuma

KEREVİZ SALATALI YUFKA KEBABI


Malzemeler:Öncelikle yufkalar rulo haline getirip,yaklaşık 4 cm genişliğinde kesip fırında biraz kurutuyoruz.(benim kullandığım yufkayı sağolsun, annemcim hazırladı)

küçük bir kerevizin yarısı,2 yemek kaşığı salça,1-yemek kaşığı tereyağ ,1-kase yoğurt 2-3 yemek kaşığı mayonez,1 kase su,1 adet tavuk bulyon,süslemek için:1-2 dal maydanoz

Hazırlanışı:fırında kuruttuğumuz yufkayı servis tabağına alıp, tencerede 1-kase su ve tavuk bulyonu ocakta eriyene kadar kaynatıyoruz,elde ettiğimiz tavuk suyunu biraz ılıtıyoruz.bu arada kerevizi rendeleyip yoğurt ve mayonezle karıştırıp sos haline getiriyoruz.yufkanın üzerine önce tavuksuyunu,sonra kerevizli sosu ilave ediyoruz.salçayı biraz su ile inceltip yani sıvı bi kıvama getirip teyağı eriyinceye kadar ocakta eritip üzerine ilave diyoruz.arzuya göre maydanoz ile süslüyoruz.bu yemek ,annemin verdiği yufkaları nasıl değerlendirsem hemde eşime,farklı neler yapsam diye düşünürken ortaya çıkmıştır.hem görselliği hem de lezzeti güzel olan bir yemek.denemeye değer.AFİYET OLSUNN



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. tadıda eminim çok güzeldir. Ben kerevize bayıldığım için eminim güzel olmuştur.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yaren dedi ki...

Canim cok nefis görünüyor,böyle yogurtlu kebablar lezzetli oluyor.Ellerine saglik canim.Kahvemize gelmisin ama kimseciler yokmuus,üzüldüm yanim.Aksama dogru yogun olunuyor.Ara ara gelince kimse kimseyi denk getiremiyor.Insal. güzel sohbetlerimiz olur,tekrar bekleriz canim.