Ramazan gelecek geliyor derken 21. güne bile kavuştuk...Rabbim nice ramazanlara sağlıkla afiyetle eriştirsin...
Bu haftayı misafir ağırlama haftası ilan ettim.. Güzel insanlarla oruçlarımızı açıp doyasıya sohbet etme imkanı bulduğum için pek mutluyum.. İftar hazırlıkları esnasında yetişecek mi yetişmeyecek mi telaşına düşerken misafirlerimizin memnun etmenin verdiği mutluluk yaşadığım ufak tefek aksilikleri unutturuyor...
Eşimin dahiyane fikriyle (önce itiraz ettim.. sonra tebrik:)) ev iftarlarının bir kısmını beyazıt iftar davetleri serisine dönüştürdük:)) üç gecedir beyazıt tayız..Dün akşam iftarda üç aileydik.. İftar masalarını fotoğraflamak yemek bitiminde blogtan haberdar olan arkadaşlarımızın aklına geliyor..
Bu gecede son anda Nadide makinasını çıkartmasaydı bu geceye dair bir kare bile olmayacaktı elimizde...
Beyazıt iftarlarına Erkam Eymen'de alıştı... Fuarda kitapları tek inceliyor.. Kendi kitabını kendi seçiyor son birkaç aydır gözde kahramanı Tali.. (Psikolog Berrin Göncü-Nesil yayınları)
Çay, kahve tatlı faslından sonra arkadaşlarımızla kitap fuarına geçip, cici kitaplarımızı da alıp evin yolunu tutuyoruz..Davet ettiğimiz arkadaşlar da bizde beyazıt iftarlarını pek sevdik..İstanbul'da yaşayanlara ramazanın en azından bir akşamında beyazıt iftarını tavsiye ederim...
Gidecekler için: Hafta içi aman aman bir traifk olmuyor,park yeri sorunu yok,fuar gece 12 ye kadar açık...
Tarife gelecek olursak;Kızartılmış patlıcanla yapılana nazaran çok daha hafif..Denemek isteyenler için tarifi
Közlenmiş patlıcanlı Karnıyarık
Malzemeleri
4 orta boy patlıcan
250 gr. kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet küp küp doğranmış domates
1 adet orta boy küp küp doğranmış soğan
2 sivri biber
kekik,karabiber,tuz
varsa maydanoz
Hazırlanışı:
1-Patlıcanları yıkayıp kurulayıp,ocakta köz tavasında közlüyoruz.Çok erimeyecek çiğde kalmayacak şekilde
Közlediğimiz patlıcanları poşetin içine dizip kenarda ılınmasını bekliyoruz..Kabuklarının kolay soyulması için
2-Diğer tarafta soğanı biraz sıvı yağ döktüğümüz tavaya alıyoruz..soğan kavrulunca kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz... sırasıyla biber ve salça ilavesinden sonra en son domatesleri ekleyip pişiriyoruz
pişen harca tuz. karabiberİ kekik ekliyoruz
3-Soğuyan patlıcanları nazikçe kabuklarını soyup fırın kabına yerleştiriyoruz.Kaşık yardımıyla içini açıp hafif tuzlayıp hazırladığımız iç harcı dolduruyoruz
4-Diğer patlıcanlara da aynı işlemi uygulayıp harcın kalan suyunu patlıcanların üzerine gezdiriyoruz
1 çay bardağı kadar suda ,1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını iyice karıştırıyoruz. tepsinin her tarafına gezdiriyoruz
5-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz..fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşarda serpebilirsiniz
sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun
8 yorum:
iftar sofralarını sevdiklerimiz ile paylaşmamanın tadı doyumsuzdur mutlaka..patlıcanın her halini pek severim:)eminim böyleside enfes olmuştur.elinize saglık...
Beyazıt'ta iftar süper fikirmiş. Ramazan bitmeden bi iftarı orada yapmak gerek. Bu arada Karnıyarık, közlenmiş patlıcanla çok hafif oluyor gerçekten.Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
ellerine sağlık,nefis görünüyor.
bizde gittik çoluk cocuk ne guzel bı geceydı..ramazan bır baska oralarda
Nasıl oluyor bu Beyazıt iftarları?
Dışardanmı yiyorsunuz, evdenmi yapıp götürüyorsunuz?
Bizde götürelim misafirlerimizi:)
Esma
Keinlikle haklısın Hünerli eller,teşekkürler
Elif beyazıt iftarları bizim vageçilmezimiz oldu pek keyifli..teşekkürler
Teşekkürler otuzundan sonra
Sana katılıyorum gülcan:)
Esma hnm;iki şekilde de oluyor biz genelde orada yesekte mtlaka evdede birşeyler hazırlıyorum..Beyeazıt bahçesinde belturun cafesi var orada da iftar menüsü ayarlanabiliyor çorba,kçfte pilav döner pilav dondurma çay kave vs. herşey var..yada caminin alt tarafında lokantalar var..
Cevabınız için teşekkürler.
Esma
Ben niye düşünemedim.
Harika bir fikir.
Üstelik közmatik imi de yeni aldım.
Fikrine sağlık.
Ne komik isim diyen anne Çiğdem
Yorum Gönder