26 Aralık 2007 Çarşamba

MİDYE BÖREK

MİDYE BÖREK
MALZEMELER:
2 adet yufka
1 su bardağı ufalanmış penir
biraz maydanoz
biraz tuz
üzerine sürmek için yumurta sarısı
1çay bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.Ufalanmış peynir,maydanoz,biraz tuz, yarım çay bardağı yağı bir tabakta hazırlıyoruz
yufkaları mermerin üzerinde 25 cm çapında bir tabakğın yardımıyla yuvarlak şekilde kesiyoruz.bir yufkadan 4 adet yuvarlak elde edebiliyoruz.elde ettiğimiz yuvarlakların üzerine fırça ile süt yağ karışımını sürüp iç malzemeyi ilave edip önce ikiye sonra dörde katlıyoruz. fotoğrafta görülen şekli elde ediyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp, yağlanmış tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip.sevdiklerimize ikram ediyoruz. AFİYET OLSUN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık gerçekten çok güzel görünüyor evde eşimede yaptım çok beğendi başarılarınızın devamını diliyorum dilek hanım

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

çok teşekkür ederim