31 Ekim 2012 Çarşamba

Dereotlu Çekirdekli Peynirli Poğaça

dereotlu çekirdekli poğaça
 Nasıl başlayacağımı kestiremedim..Önceki yazınının yorumlarını yayınlamayacağımı yazmama  rağmen
gelen içten destek cümlelerinize, dualarınıza ne kadar teşekkür etsem azdır


Bu defa yazarken ağlamadığım; okurken de sizi ağlatmayacak güzel haberlerim var..
Annemin sağlığı iyi hamd olsun kendi işini kendi görebilecek kıvamda..Gözleriyle ilgili sıkıntı devam etse geçecek inş. diyoruz..

Annemin rahatsızlığı dolayısıyla kardeşimin ertelenen söz merasimini gerçekleştirdik bayram afesinde..
...
Hayat normale döndü

Bayram geçti..Tatil bitti... okullu okuluna; çalışan işine başladı..Mutfakta yeni tarifler denemeye fırsat olmasa da eski tariflerden uyarlamalar devam diyor Ayçiçekli dere otlu peynirli poğaçada bunlardan birisi
Tarifin orijinali dere otlu poğaça tarifi burada  zeytinli parmak kurabiye tarifi de burada iki tarifin birleşiminden; istediğimiz lezzette poğaçalara kavuşmuş olduk.. Burada tarifin uyarlanmış halini paylaşsam iyi olacak..

Dere otlu  Ayçiçekli  Peynirli Poğaça
Malzemeleri
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. kabartma tozu 

2 yemek kaşığı sirke
175 gr. yumuşak tereyağı

1 kahve fincanı dolusu sıvı yağ
1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz akını hamurda kullanıyoruz
yarım demet dereotu

4-4.5 su bardağı dolusu un 
1 kahve fincanı iç ay çekirdeği( ay çekirdeğini kuru yemişçilerde,pasta mal. satan dükkanlarda, marketlerde bulabilirsiniz)
 

İç harcı için 1 kalıp beyaz peynir yada lor lor kullanacaksanız tuz ve biraz yağ ilave etmeyi unutmayın
Hazırlanışı:
1-Yağı,sıvı yağı yumurta akını tuzu,sirkeyi derin bir kaba aktarıp 2 su bardağı unla beraber karıştırmaya başlayalım,kalan unu azar azar ilave edelim.
2- kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım.hamuru buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletelim..
3-Diğer tarafta dereotunu yıkayıp kurulayalım ince ince kıyıp beklemiş hamura ekleyelim..Dereotundan dolayı hamur cıvıklaşmaya başlarsa bir iki yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım..
4-hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalara kopartıp avuç içiyle  yassılaştırıp 1 tatlı kaşığı kadar peynir ekleyip ek yeri aşağıda kalacak şekilde yuvarlayalım
5-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları yerleştirip üzerine yumurta sarılarını sürelim..iç ay çekirdeğini poğaçaların üstüne serpiştirelim Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 30-40  dk. pişirelim.
Afiyet olsun

6 yorum:

ilhan dedi ki...

Normale dönen yaşamınızın size daima bol şans getirmesini dilerim. Pohaçanın sunumu nefis. Ellerinize sağlık.

Dilekkmutfakta dedi ki...

adaşım annenin rahatsızlığını yeni okudum,çok çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda eskisinden çok daha iyi olur,dualarımız sizinle sevgiler..

SERAP UZUN KARAKARAZANDAN dedi ki...

Allah acil sifalar versin annecigine ve daha da iyi olsun ins.Kardesinin nisani hayirli olsun Allah tamamina erdirsin.
Pogacalar nefis eline saglik kizlar okuldan dönünce yapar ve cayimizi da demleriz bir güzel afiyetle yeriz,sözün kisasi deniycem yani :)

Selam ve dua ile...

mürvet gül sarıbaşak dedi ki...

Merhaba,
Annenizin sağlığının normale dönmesine çok sevindim,Allah tekrarını göstermesin,bu arada poğaçanın tadını çok merak ettim,sirke olduğundan kıyır kıyır bir tadı vardır herhalde,en kısa zamanda yapmalı,ellerinize sağlık,Sevgilerimle...

emirlehayatguzel.blogspot.com

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Rabbim daha iyi günler göstersin anneciğine inşallah. Kardeşinin sözü de hayırlı olsun..

Çekirdeği hamur işlerine çok yakıştırıyorum. Ellerine sağlık canım.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Çok teşekkürler İlhan Bey,

Adaşım Aro.. Çok teşekkürler,

Serabım duana yürekten amin diyorum..umarım memnun kalırsın:))

Amiin Mürvet Hanım,
Evet sirkenin verdiği bir ıyırlık oluyor çok ama çok lezzetli şiddetle tavsiye ederim

Aro olsun Luluş