22 Nisan 2015 Çarşamba

Çikolata Dolgulu Kurabiye

misafir çay daveti,sofra
Hep bir tarafım blog güncellemek istiyor...
Diğer tarafımda ''blog okuyan mı kaldı şekerim'' :)) diyor; ama okuyan arkadaşlar da gelip gelip boş döndüler aylardır...Bir şekilde kendimi affettirmem lazım :)başka bir tarif yayınlamak için geldim aslında ama nasip bu tarifeymiş... madem yoğun istek var...Geç olsa da tarifi paylaşmak istedim...
 Çikolatala Dolgulu Kurabiye
Malzemeleri: 
-250 gr.eritilmiş margarin yada tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı çok soğuk sulu yoğurt(1 yemek kaşığı kadar yoğurdun katısı+yoğurdun suyu)
-4.5-5 su bardağı kadar un
-yarım paket kabartma tozu -
1 pk.vanilin
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
İç Harç: biraz buzdolabında bekletilmiş nutella,çokokrem tarzı sürülebilir çikolata
  
Hazırlanışı:
1-Tereyağı,pudra şekeri,yumurtayı,vanilini derin bir kaba ekleyip karıştırıyoruz.

2-Sıvı yağı,sulu yoğurdu ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamuru streç filme sarıp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz.

3-Bekleme süresinden sonra kıvama gelen hamuru nişasta serpilmiş tezgahın üzerine alıp 3 eşit parçaya bölüyoruz ilk parçayı yuvarlayıp merdane (yarım santim inceliğinde) ile açarak inceltiyoruz büyük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz(24-26 cm) uygun bir tencere kapağını hamura bastırıp yuvarlak şeklinin düzgün olmasını sağlıyoruz(diğer 2 hamur parçasına da aynı işlemi uyguluyoruz)

4-Her hamur parçasından 8 adet üçgen elde edecek gibi kesiyoruz.Hamurların içine yarım tatlı kaşığı nutella çokokrem tarzı sürülebilir malzemeden ilave edip uçlarından  hafif katlayıp  ,rulo şeklinde sarıyoruz.

5-Uçlarını alt tarafa doğru yaklaştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye  kurabiyeleri aralıklı olarak diziyoruz

6-Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerinin kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz şekillerin kalınlığına göre pişme süresi değişiyor,25-30 dk. kadar

7-Pişen kurabiyeler biraz soğuyunca,üzerine üzerine süzgeçle pudra şekeri eliyoruz
Sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN
 Kurabiyenin iç harcını; kuru yemişle rendelenmiş pişmiş havuçla elma ile zenginleştirmek mümkün

5 yorum:

Yemek tarifleri dedi ki...

canım ellerine sağlık başarılar

mutfaktaki acemi dedi ki...

Blogunuzu güncel tutsaniz keşke. Begeniyle takip ettiklerim arasindaydiniz. Moda instagram olsa da ben ısrarla blogları gezmeye devam ediyorum fırsat buldukça. İnstagram aynı lezzeti vermiyor bence.

tatyemek dedi ki...

harika bir blog tadına doyamadım

tat yemek dedi ki...

çok harika bir blogun var elimden geldikçe takip etmeye çalışacağım.

la tahzen dedi ki...

teşekkürler