22 Nisan 2015 Çarşamba

Çikolata Dolgulu Kurabiye

misafir çay daveti,sofra
Hep bir tarafım blog güncellemek istiyor...
Diğer tarafımda ''blog okuyan mı kaldı şekerim'' :)) diyor; ama okuyan arkadaşlar da gelip gelip boş döndüler aylardır...Bir şekilde kendimi affettirmem lazım :)başka bir tarif yayınlamak için geldim aslında ama nasip bu tarifeymiş... madem yoğun istek var...Geç olsa da tarifi paylaşmak istedim...
 Çikolatala Dolgulu Kurabiye
Malzemeleri: 
-250 gr.eritilmiş margarin yada tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı çok soğuk sulu yoğurt(1 yemek kaşığı kadar yoğurdun katısı+yoğurdun suyu)
-4.5-5 su bardağı kadar un
-yarım paket kabartma tozu -
1 pk.vanilin
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
İç Harç: biraz buzdolabında bekletilmiş nutella,çokokrem tarzı sürülebilir çikolata
  
Hazırlanışı:
1-Tereyağı,pudra şekeri,yumurtayı,vanilini derin bir kaba ekleyip karıştırıyoruz.

2-Sıvı yağı,sulu yoğurdu ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamuru streç filme sarıp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz.

3-Bekleme süresinden sonra kıvama gelen hamuru nişasta serpilmiş tezgahın üzerine alıp 3 eşit parçaya bölüyoruz ilk parçayı yuvarlayıp merdane (yarım santim inceliğinde) ile açarak inceltiyoruz büyük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz(24-26 cm) uygun bir tencere kapağını hamura bastırıp yuvarlak şeklinin düzgün olmasını sağlıyoruz(diğer 2 hamur parçasına da aynı işlemi uyguluyoruz)

4-Her hamur parçasından 8 adet üçgen elde edecek gibi kesiyoruz.Hamurların içine yarım tatlı kaşığı nutella çokokrem tarzı sürülebilir malzemeden ilave edip uçlarından  hafif katlayıp  ,rulo şeklinde sarıyoruz.

5-Uçlarını alt tarafa doğru yaklaştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye  kurabiyeleri aralıklı olarak diziyoruz

6-Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerinin kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz şekillerin kalınlığına göre pişme süresi değişiyor,25-30 dk. kadar

7-Pişen kurabiyeler biraz soğuyunca,üzerine üzerine süzgeçle pudra şekeri eliyoruz
Sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN
 Kurabiyenin iç harcını; kuru yemişle rendelenmiş pişmiş havuçla elma ile zenginleştirmek mümkün

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Tadına Doyamadım merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

Yemek tarifleri dedi ki...

canım ellerine sağlık başarılar

mutfaktaki acemi dedi ki...

Blogunuzu güncel tutsaniz keşke. Begeniyle takip ettiklerim arasindaydiniz. Moda instagram olsa da ben ısrarla blogları gezmeye devam ediyorum fırsat buldukça. İnstagram aynı lezzeti vermiyor bence.

tatyemek dedi ki...

harika bir blog tadına doyamadım

tat yemek dedi ki...

çok harika bir blogun var elimden geldikçe takip etmeye çalışacağım.

la tahzen dedi ki...

teşekkürler