23 Aralık 2014 Salı

Muzlu Yalancı Tavukgöğsü Tatlısı



En son eklediğim tarifin üzerinden tam iki ay geçmiş kısa gibi görünse de çook güzellikler barındırıyor içinde
Daha ne güzellikler bekliyor bizleri  yaşayıp  göreceğiz nasipse:))

Eklenecek bir dolu tarif var... Ben en sondan başlamak istiyorum..İnstagramdan takip edenler bilirler birde gaziantep gezisi var ki adım adım paylaşmak istyorum.. gidecek arkadaşlara yardımcı olabilmek adına...

Kalabalık ailemizde haftasonları ayrı şenlikli geçiyor... her hafta bir sütlü,şerbetli tatlı; birde olmazsa olmazımız kekimiz oluyor...Yalancı tavukgöğsünü yıllardır pişiren biri olarak dün akşam blogtaki eski tariflerden farkı  2/3 yıldır pirinç unu  yada  nişasta kullanmıyor olmam tarife gelecek olursak:))
Muzlu Yalancı Tavukgöğsü
Malzemeleri
1 litre süt /5 su bardağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (silme) un
1 paket vanilin
150 gr tereyağı
üzerini süslemek için
hindistancevizi muz dilimleri iç ceviz yada tarçın

Hazırlanışı:
-tencereye tereyağını koyup ocağa alıyoruz.yağımız eriyince unu ekleyip kaşıkla yada çırpma teliyle kısık ateşte kavuruyoruz(çiğ kokusu çıkıncaya kadar 6/8 dakika tahta kaşıkla daha kolay oluyor
2-un iyice kavrulunca sütü (vanilya ilave edeceksek vanilyayı)döküp iyice karıştırıyoruz(bu işlemi blendırla yapmak daha pratik)
bu şekilde harlı ocakta sürekli çırpıcıyla  karıştırarak  5-10 dakika kaynatıyoruz(kıvamı koyulaşak göz göz olacak)
3-Kaynayan karışımı ocaktan alıyoruz .Blendırla karıştırarak ılık hale getiriyoruz
4-Dikdörtgen borcam kalıba(ıslatılıp fazla suzu süzdürülmüş) üzerine tavukgöğsünü döküp oda ısısına gelene kadar soğutuyoruz
5-Sonrasında buzdolabının alt gözünde(zaman kısıtlıysa buzlukta) bekletiyoruz birkaç saat sonra üzerine hindistancevizi muz dilimleri iç ceviz yada sadece tarçın  serpip sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun