Kahvaltı sofrasında ki beğenilen tariflerden biri
İngiliz bloglardan birinde görmüş çok beğenmiştim.Adresini kaydetmediğim için linkini paylaşamıyorum.
Orjinal tarifi kendime göre uyarladım.Sonuçtan da çok memnun kaldım:)(un miktarını ve diğer malzeme oranlarını değiştirdim)
Geliştirmeye çok müsait bir tarif.Aklımda birkaç değişik versiyonu şekilendi bile
Bir bahane bulur bulmaz tekrar hazırlayacağım tarifler arasında:)
APPLE POP TARTS (ELMALI MİNİ TART)
İç harcın hazıranması: -5-6 adet olgun kırmızı tatlı elma(ekşi elmaya başarılı olmuyor)
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı kadar toz şeker
Hazırlanışı:
1-Elmaları yıkayıp,soyup,rendeliyoruz.
2-Tereyağıyla yağladığımız tavaya,elmaları,şekeri ilave edip pişiriyoruz,ocaktan indirince içine tarçın ve kuru üzüm ilave ediyoruz
Hamurun hazırlanması:
Malzemeleri:
-250 gr. margarin yada tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı çok soğuk sulu yoğurt(1 yemek kaşığı kadar yoğurdun katısı+yoğurdun suyu)
-4.5-5 su bardağı kadar un
-1 paket kabartma tozu
-1 pk.vaniin
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı kuru üzüm
-1-2 yemek kaşığı tarçın(damak tadınıza göre ayarlarsınız)
**Bozulmaya yüz tutan elmaları, elmalı harç yaparak değerlendiriyorum
buzdolabında kek kurabiyeiçin hazır bekletiyorum.Sadece bu hamur için kullanacaksanız emalı harcı yarım öçü hazırlamanızı tavsiye ederim:)
1-Tereyağı,pudra şekeri,yumurtayı,vanilini derin bir kaba ekleyip karıştırıyoruz.
2-Sıvı yağı,sulu yoğurdu ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamuru streç fime sarıp bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz.
3-Bekleyen hamuru 2 parçaya bölüp, iki parçayı da ayrı ayrı pudra şekeri serpimiş tezgahta merdaneye büyütabidiğimiz kadar büyütüyoruz,kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz İçine 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan ekleyip üzerini kestiğimiz kalıplarla kapatıyoruz
4-Kenarlarını da çatalla bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz
5-Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerinin kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz
şekillerin kalınlığına göre pişme süresi değişiyor,30-35 dk. kadar
6-Pişen tartlar biraz soğuyunca,üzerine üzerine süzgeçle pudra şekeri eliyoruz
Sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun
***''Hamur hazırlamaya vaktim yok'' diyenler miföyden de hazırlayabilir(Banu gediğinde milföyden hazırladım. o haliyle de çok pratik ve lezzeti oldu
11 yorum:
nefis olmuş sunumlarıda porsiyonluk olunca çok cici oluyor
eline sağlık
sevgiler
Görüntüsüyle, lezzetiyle harika bir tart olmuş Dilekçim ellerine sağlık canım
elmalı her tadı çok severim.ellerine sağlık canım.sevgiler.
harika bir görüntü eminim tadıda çok güzeldir elma ve tarçın buluşması zaten muhteşem olur ellerine sağlık adaşım...
ımm nefis olmuş elmalı her lezzete bayılıyorum
ellerine sağlık arkadaşım
Şekilleri çok hoş. Ellerine sağlık.
hem tarçın hem de elma hmm daha ne olsun,,ellerine sağlık
canımm ellerine sağlık olsun:))
çok şekerler bunlarr:))
afiyet bal şeker olsun canımm..
sevgiler..
Elma işin içinde olunca harika olmuştur kesin elnize sağlık sevgiler...
görüntüsü harika ellerine sağlık..
bu arada herkesi bloğuma beklerim sevgiler :)
http://sutlugofret.blogspot.com/
çok güzeller canım ellerine sağlık elmalı tatları severim:))
Yorum Gönder