26 Aralık 2010 Pazar
YER ELMASI ÇORBASI (BUĞDAYLI)
Evlenince sebze yemeye başlayan anne,
Sebze yemek zorunda bırakılan baba,
Mevsimindeki bütün sebzeleri yiyerek büyüyen bir paşa.
Yılın her günü sofrasından çorba eksik olmayan bir aile
Durum en kısa bu şekilde özetlenebilirdi..
Sebzeleri genelde çorba kılığına sokuyorum,hem tüketmesi daha kolay oluyor,hemde sürekli farklı çorbalar deneme imkanı doğuyor.
Kereviz,brokoli,pırasa,karnabahar,kırmızıbiber,pancar,yerelması
Yerelmasını salataya eklemeyide seviyorum ama Erkam Eymen ve babasının yemesi için çorba en güzel hali 2 yıldır yer elmasıyla birçok çorba denemem oldu.
İşte yerelması çorbasının tadına doyamadıma özgü tarifi
YER ELMASI ÇORBASI
MALZEMELERİ:
-1/2 kg. kabukları soyulmuş yerelması
-1 çay bardağı aşurelik buğday
-1 ortaboy soğan
-1 küçük boy kereviz
-su
-2 su bardağı tavuk yada et suyu
HAZIRLANIŞI:
1-Yer elmalarını,kerevizi küçük küçük doğrayıp tencereye boşaltıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ve bir soğanı 4 e bölüp tecereye ekliyoruz.Orta ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz
2-Pişince içinden parÇa soğanları çıkartıp(çıkarmayabilirsinizde) blendırdan geçiriyoruz
3-Bir Çay bardağı buğdayı iyice yıkayıp,blendırlanmış çorbaya ilave ediyoruz.
4-Et yada tavuk suyunu ekleyip buğdaylar iyice yumuşacana kadar kayatıyoruz
tencereyi ocaktan almaya yakın tuz,nane,pul biber,arzuya göre zerdeÇal ekleyip
karıştıyoruz
...Çorbaya sarı rengini veren zerdeçal ama kullanmayabilirisiniz ben şifa olsun diye ekledim)
...Yer elmasının pek tadı olmadığı için baharatlar lezzet katıyor(sevdiğiniz baharatlarla tatlandırmanızı tavsiye ederim)
pişen çorbamızı sıcak sıcak servis yapıyoruz
Afiyet olsun
...Etsuyu ilave ettiğim için yağ kullamadım son aşamada tereyağı ekleyebilirisniz
sonradan yağ dökmek sevmediğim bir yöntem o şekilde de deneyebilirsiniz
Etiketler:
ÇORBALARIM
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Merhabalar Dilekcigim,
ellerine saglik, corban cok degisik ve nefis olmus.
Harikasin, bencede tadlandirmak ve gaz yapmamasi acisindan baharat katmak iyi olur, mesela kimyon veya baharli hindistan cevizi(muskat). Pasa`ya da sizlerede afiyetler olsun.
Asurande harika olmus allah kabul etsin canim,
hayirli, saglikli ve mutlu seneler diliyorum,
sevgiler....
Ellerinize saglik. Herseyden mevsiminde tatmak gerekgercekten.
Ellerine sağlık.
Mevsiminde her türlü sebze ve meyveyi değerlendirmek gerek.
Çorba nefis gözüküyor.
sevgiler.
Ellerinize sağlık. Genelde pek sevilmeyen sebzeler en güzel çorba olarak tüketiliyor.
ilginç bir çorba.tadını çok merak ettim.ellerine sağlık canım...
Ayşe Ablacım,Muskatta güzel fikir
Sana katılıyorum Sevgili Nesrin
Teşekkürler Yeşim
Ev halkı bazen bu durumdan şikayet etsede en iyi çözüm kesinlikle çorba sevgili NAZLI
Fundacım benim her kış birkaç kere yaptığım bir çorba
Yapma dilek?
ben bu yer elmasını yemek olarak çok ama çok severim hatta benim sayfada tarifi de var..ve şiddetle tavsiye ederim.ellerine sağlık
Kerevizi her turlu cok severim. Yer elmasiyla hic denememistim. Tarifinizi en kisa zamanda denenecekler arasina not ediyorum. Ellerinize saglik. Benim de henuz cok yeni bir blogum var. Beklerim :) Sevgiler..
Yorum Gönder