Maklubeyi ilk kez üniversite 1 de yemeğe davetli olduğumuz bir evde yemek nasip olmuştu, kalabalık arkadaş sofralarının vazgeçilmezidir.benimde hep aklımdan geçerdi ama 2 kişi için çok olacağını düşünürdüm,ziyaretime gelen kızkardeşim sayesinde bende maklube yapma fırsatı buldum.zevkle sevdiklerinize sunacağınızı,yiyeceğinizi düşündüğüm bir yemek yada pilav da diyebiliriz.SÜPER Bİ ŞEYY:)
MAKLUBE
Malzemeler:
350gr.kuşbaşı et(ben daha hafif olduğu için tavuk eti kullandım)
1 kase bezelye
1 kase küp küp doğranmış havuç
1 kase küp küp doğranmış patates
1 soğan yuvarlak yuvarlak doğranmış
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Biraz tuz,biraz sıvı yağ
Süslemek için: salata malzemeleri, isteğe kadar kıvırcık, domates, salatalık ve yoğurt
Hazırlanışı: pirinci ılık suda yıkanıp, suyunu süzüp 3 eşit parçaya bölüyoruz. yuvarlak bir tencere seçiyoruz, şeklimizin güzel görünmesi için. Tenceremize önce biraz sıvı yağ ve halka halka doğranmış soğanları sonrasında sırasıyla, küp küp doğranmış eti, pirincin birazını,ince bir tabaka halinde bezelye ve patatesi ardından biraz pirinç daha ilave edip, kaşıkla bastırıyoruz,pirincin üzerine ince tabaka halinde havucu ilave ediyoruz,kalan pirinci de tenceremize döşeyip kenarlarından ortasına doğru bastırıyoruz.su ilave edince şeklimiz bozulmasın diye.suyu ilave edip kısık ateşte 30-40 dk. Pişiriyoruz. maklubemiz pişerken
Arzu ettiğimiz ölçüde salata ayrı bir yerde yoğurdu hazırlayıp,ocaktan indirdiğimiz tencereyi geniş bir tepsiye ters çeviriyoruz.kenarlarına sırasıyla yoğurt ve salata koyarak servis edebiliriz.AFİYET OLSUN
3 yorum:
elinize sağlık çok güzel görünüyor
ya enfes gibi duruyor biliyormusun eşimden ve daha çok arkadaşlarımdan duydum ama tadını yemek kısmet olmadı bir arkadaşım öğr. evine çağırıp yapıcak ama o gün bir türlü gelmedi ellerine sağlık artık olmassa ben yapıyım kendi kendsime:)
canım hiç vakit kaybetmeden yapmanı tavsiye ederim süper bişey:)
Yorum Gönder