Pırasa kayganası
KAÇ KİŞİLİK: 4
Malzemeler:
· 1 demet pırasa
· 1 yumurta
· Yarım su bardağı haşlanmış pirinç(kırık olursa daha iyi olur)
· 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
· Tuz, karabiber
Hazırlanışı:*pırasayı yıkayıp sadece alt yaprak kısımlarını ince ince kıyıyoruz.(pırasanın kalın kısmını başka bir yemekte kullanabiliriz)* Yumurta, pirinç,karabiber ve tuzu bir kapta çırpıyoruz.doğradığımız pırasaları ekliyoruz ,kaşıkla iyice karıştırıyoruz.sonrasında Sıvıyağı tavada kızdırıp Karışımdan kaşık dolusu alıyoruz. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartıp. Ilık servis yapıyoruz.
Hem çok basit hemde çok lezzetli bir yemek mutlaka denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.(fotoğrafı eklemeyi başaramadım ama en kısa zamanda ekleyeceğim inş.)
1 yorum:
Yorum Gönder