20 Temmuz 2012 Cuma

Kaldığım yerden...

Kelimeler bir türlü bir araya gelemedi gelse de anlamlı cümleler çıkmadı ortaya...
Aylardır tek kelime yazmamışım..blog yazmaya başladığımdan beri verdiğim ilk uzun soluklu ara oldu sanırım..

Bu ayların özetini yapmak pek kolay değil aslında..
Şayet bu blogun takipçisi olsam; (aylardır yazmadığım halde sayfa gösterimleri hala iyi durumdaysa demek ki hala takip edenlerim var:) insan neden ortalıklarda olmadığına dair birkaç satır yazmaz mı diye içimden geçirirdim..
Bu yüzden de elden geldiğince yokluk sebebini anlatmaya çalışacağım( ne uzun girizgah yaptım öyle..sanki İstabul'a vali oldum blog yazmadığım zaman zarfında)

Erkam Eymen; Ana okuluna başladı. ilk eğitim yılını devirdi bile..Yıl sonu gösteri oldu. Bin kişinin önünde kırk yıllık tiyatrocular gibi davranınca anne ve babasını epey şaşırttı...

Geçen yılki acemiliğim aklıma geliyor da ...Bu yıl tecrübeli veli olarak özel ana okulları konusunda değerlendirme bile yapabilecek duruma geldim..E dile kolay bir eğitim yılı içinde üç okul ve üç öğretmen değiştirdik..( bu mevzuyu da başka bir yazıda detaylarıyla paylaşarım inş) Belki zaman zaman tecrübelerimi buradan paylaşırım..

Okulda ilk yılı olduğu için hatırı sayılır derecede enfeksiyon geçirdi, Hafta içi okulda hafta sonu doktordaydık..Ağladık güldük...Doktorumuz her defasında  ''ne güzel bağışıklık sistemi güçleniyor'' cümleleri kurup içimize su serpti..Kazanımlarını gördükçe benden daha fazla tereddüt eden baba bile'' iyi ki göndermişiz'' dedi...

Mutfakta olabildiğince az zaman geçirdim.Erkam Eymen'i okuldan alıp ;semt manavına, oradan da koşar adım evin yolunu tutuyorduk..En hızlı en pratik yemekler neyse onlar pişti mutfağımızda yoğunum diye yazamayacak kadar yoğundum vel hasıl

Erkam Eymen okul hayatına başlayınca bitirdiğim üniversiteler hatırına bende kolları sıvadım..
Binlerce  sayfalık kitaplar bitirdim roman tadında değil, ders kitabı tadındaydı her birisi..Bol bol ders çalıştım,yazdım çizdim..yoruldum...Daha sürecin başında sayılırım..Nasibimizde güzel sonuçlar olur inş.

Ramazan öncesi tatilimizde yaptık dün gece itibariyle evimizdeyiz..Benim ders çalışma süreci kaldığı yerden devam edecek tabi ki...Meşakkatli bir süreç anlayacağınız ama ben kitap kokusuna doyamıyorum..
Bu öğrenme aşkıyla daha neler öğreneceğim kim bilir:)
Ramazan biraz daha yavaşlama ayı olacak benim için..Yavaşladıkça kendime,sevdiklerime ve bloga daha fazla zaman ayırabileceğimi düşünüyorum...
Şimdiden ramazan iftar davetlerimi planladım bile... Bu ramazanı hem kendim hem blog adına dopdolu geçirme planlarındayım..
Bu ayı en iyi şekilde geçiren Bayrama çocuk saflığında erenlerden olmamız duasıyla

5 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

hadi bakalımm:)
darısı benim de başıma dileğimm:)
ziraa bende yaz rehaveti ile pek bi boşladım bloğumu.
boynu bükük kaldı garibiminn:)
hadi bismilahh diyelimm beraberce gülümm..
öpüyorum canım.
muhabbetle..

nohut oda dedi ki...

aynı koşturmaca hepimizde ama bazıları daha fazla koşup güzel işler yapınca ben kendımı cok yetersız hıssedıyorum ..
hayırlıramazanlar

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

merhabalar.hayırlı ramazanlar bu gün itibarı ile sizi izlemeye alıyorum bende beklerim bloguma

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Tekrar hosgeldin o zaman canim....Hayirli ramazanlar...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)
hoşgeldin dilekcim..
haydi Viraa :)

hayırlı ramazanlar diliyorum