23 Temmuz 2009 Perşembe

İRMİKLİ KEK....BİRAZ BENDEN..


Bursa'daki tatile kaldığımız yerden devam etmeye günler kalmışken birkaç kare olsun paylaşmak lazım :)

Bu yıl tatile çoluk çocuğa karışmış bir kadın olarak gidince, en büyük dileğim bol bol dinlenmekti.Öyle de oldu,tatil hepimize pek iyi geldi.İnşaallah ağustos başı gibi düşeceğiz yine Bursa yollarına

Eee o kadar zaman geçince şunu yedim,şurda gezdim, demekte gelmiyor insanın içinden:)fırsat olursa önümüzdeki tatil günlerini taze taze yazarım artık

anılarda bayatlıyor tarifler gibi yazasım gelmiyor:)

Bugünlerde neler mi yapıyorum?
-Fırsat buldukça bebekli annelerin günlüklerini okuyor ama kıyaslamaya girmiyorum:))
-Akşamları peygamber sabırlı babaya anlatıyor,anlatıyor anlatıyorum(konuştukça konuşasım geliyor)

-Erkam Eymen doğduğundan beri gazından sonra ki yegane problemi uyku.
Pusete koyup evden çıkınca daha apartman kapısında başlıyordu uyumaya.Bizde bunu farkeder farketmez her Allah'ın günü bindirip pusete öğle uykusu için, etraftaki park, bahçe ve marketleri gezer olduk.Ama korktuğum başıma geldi artık saatlerce gezsek bile uyumuyor :(( yorgunluktan bitap düşüyor ama nafile...

-Dandini dandini dastana ninnisini söylemekten sıkıldım, ninni uydurup duruyorum

-Sakınan göze çöp batar mı? yoksa batmaz da bu söylem dua niyetine mi geçer diye düşünüyorum.

-Sarı kaplı defterime yapılacak işleri madde madde sıralayıp koca bir liste yapıyorum ama yazdıklarımın büyük çoğunluğunu gerçekleştiremiyorum:((

-Akşam olunca yapılacak en hızlı yemekleri yapıyor,annelik mesaime devam ediyorum.
misafirde gelmese evde hiç pişmeyecek kekler,börekler...

O misafirli günlerin birinde babamızın arkadaşları(artık annenin de arkadaşları:)) Hacer Hanım ve Yavuz Bey geldiğinde hazırlanan lezzetlerden biriydi(menüyü de sayardım ama hatırlamıyorum:) )

Erkam Eymen'i uyutmaya çalışıp uyutamadığım gecede,babası ilgilenmişti.Zafer babanın olmuş zavallı paşa yorgunluktan sızmıştı.

O telaşla servis etmeyi unutulan kek gecenin sonuna doğru geçte olsa servis edildi.Eskiden beri unutkanım ama hiç bu kadarı olmamıştı
Üniversite kaydına giderken diplomamı unutmam kadar da feci bir durum değildi:))




Revaniden esinlenerek hazırladım.İrmik kekin lezzetine lezzet katıyormuş:)tavsiye olunur

İRMİKLİ KEK
Malzemeleri:
1 Su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1 Paket vanilya
3 İri yumurta
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
Üzeri için:Çikolatalı puding (½ paket)
1.5 su bardağı soğuk süt(puding için)
hindistan cevizi

Hazırlanışı:

1-Yumurtaları köpürterek çırpıyoruz.
2-Vanilin,Şeker, süt ve sıvı yağı ilave ediyoruz.
3-Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
4-İrmiği ve unlu karışımı eleyerek şekerli karışıma yavaşça ekliyoruz.
5-Çikolata kıvamında bir hamur elde ediyoruz, yağlı kağıt serilmiş dikdörgen borcama döküyoruz
6-Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında pişirin
7-35-40 dk.pişiriyoruz (kürdan testi yapıyoruz)


Üzerine:
8-Puding ve süt karıştırıp,pişiriyoruz.Sıcakken kabuk tutmasın diye sık sık karıştırıyorız
9-Soğuyan kekin üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz
10-Oda sıcaklığında biraz soğuyunca buzdolabında 5-6 saat yada vakit varsa bir gece bekletiyoruz.Hindistan cevizi serpip sevgiyle sunuyoruz.
AFİYET OLSUN

...Güzel tarifler var yayınlanmayı bekleyen,yazacağım sıra sıra vakit buldukça....

11 yorum:

birdutmasali dedi ki...

:))
merhaba canım...
öyle çabuk geçerki o geçmez dediğin günler ,
bir bakarsın askerolmuş, okulları bitmiş kocamann bir adam olarak hayata atılmış..
İNŞALLAH....
İyi tatiller canım

ebru dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Kek gerçekten çok hoş ve lezzetli görünüyor.Şimdi bir fincan kahvenin yanında balkonda ne gğzel de gider.Tatilinin güzel geçtiğine sevindim.Haklısın aslında çocukla tatil zor.Ama oğluş pek eziyet etmemiş.Öpüyorum canım seni.

Mutfak Havlusu dedi ki...

bir irmiktir aldık gidiyoruz değil mi?
:)
ilk yukarı kısımda ismini görünce beyaz bir kek beklerken baktım kakaolu daha hoşuam gitti iyi cesaret etmişsin ve de nefis duruyor ellerine sağlık tatil insanı:))

OZAY dedi ki...

Canım bebek olunca hersey ona gore ayarlanıyor degıl mı .Yazını zevkle okudum.Dıploma meselesı sımdı bır anı olarak kalsada yasandıgında bayagı bır sıkıntı olmuştur.Irmıklı kekınde pek bır nefıs gorunuyor.Ellerıne saglık canım.Sevgıler..

sarı mutfak-hande dedi ki...

cnm kolaylıklar dilerim sana işin zor allah yardım etsin ama güzel uğraşlar bunlar tadını çıkar
kekinde nefis olmuş ellerine sağlık cnm sevgiler

pelince dedi ki...

Canım iyice dinlen,bu günler çabuk geçicek o yüzden keyfini çıkar. Büyüdükçe çok daha zor :) Şimdi bedenin yoruluyor ileri de ruhun :))
Tarif çok güzel olmuş,denemek lazım,ellerine sağlık..
Kocaman Sevgiler..

gülşah dedi ki...

bu kek kaç cmlik bir kalıp veya tepside pişti acaba?

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Gülşah hnm:Orta boy dikdörtgen borcam da pişirdim ölçüsüne bakıp tekrar yazarım

gülşah dedi ki...

dikdötgen borcamın büyük boyu var midi fırın tepsiğsi gibi,birde küçük boyu var hangisi acaba,büyük dikdörtgen borcamda iki katı ölçü yapsak olurmuki veya iki katı ölçüyü büyük boy fırın tepsisine yapsak azmı kabarır?

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Tam ölçülerini yazmak için metreyi aradım ama bulamadım..

http://tadinadoyamadim.blogspot.com/2011/03/kedidilli-kan-portakalli-yalanci.html bu

http://tadinadoyamadim.blogspot.com/2009/02/firinda-tavuklu-besamel-soslu-makarna.html

linklere bakarsanız tepsinin fotosu var.. büyük değil orta boy kulplu tepsi deniliyor..

burada da browni tarifinde kekin kalınlığını daha net görebilirsiniz ağır ağır piştiği için kekte çok kabarıp çatlama sıkıntısı pek olmuyor..Bu tarz keklerde özellikle borcam tavsiye ediyorum..Büyük borcamda yapacaksanız ve kalın olmasını istiyorsanız 2 kat katına çıkartın diyeceğiem ama 6 yumurtalı kekler benim damak tadıma uymadığı için tavsiye etmek ne kadar doğru bilmiyorum... Çünkü hiç iki katı denemedim 2 katı denesem bile yumurtayı 4 adette sınırlarım
bu kek browni lezzetinde oluyor içi yoğun ve nemli diğer keklerden farklı olduğu için kendim denemediğim bişeye kesinlikle olur diyemiyorum..

Yuvarlak
borcamınız varsa şu tarifi de tavsiye edebilirim.. http://tadinadoyamadim.blogspot.com/2011/02/lamington-kek-lamingtons-yada-hindistan.html bu tarifi yuvarlak borcamda pişirdim büyük yuvarlak kenarı tırtıklı olanlarda..

Çok uzun bir açıklama oldu sanırım.. inş. yardımcı olabilmişimdir

Adsız dedi ki...

Çok güzel oldu. Teşekkürler :)