15 Ağustos 2008 Cuma

ZAMAN-I İSTANBUL,BAHÇEMİZDEN KARELER,SEMİZOTU SALATASI,BİR GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ,BİRDE BERAAT KANDİLİ



Öncelikle hayırlı cumalar
Günler su gibi akıp geçti.Koca bavul yaşanmışlıkla evimize döndük..Tatilimizin büyük kısmını Bursa merkeze sadece 30. dk. uzaklıktaki Gemliğe bağlı tatil beldesindeki yazlığımızda,eşim ve ailemle beraber doyasıyla yaşadık.

Beldede her evin irili ufaklı bahçesi mevcut,insanlar kendileri zevkle yetiştirip temiz temiz tüketiyorlar,doktoru avukatı bilim adamı,işçisi,memuru,emeklisi birçok meslek gurubundan belde sakini akşam namazından sonra çay ocağında çaylarını yudumlarken bir taraftan domateslerin hastalığından,patlıcan,biber tohumlarının durumlarından bahsediyor,aynı dili konuşuluyorlar.Tecrübelerini birbirleriyle paylaşıyorlar.

Bunlardan birisi de sevgili babacığım,zevkle ilgileniyor emeklilik hobisi olan bahçesiyle.Sevdikleriyle paylaşıyor organik sebze ve meyvelerini

Dalından dut ,armut,domates,vişne,çilek,erik yiyebilmek,balkondan bahçeye bir göz atıp ne kopartsam diye düşünmek.onların gün gün serpildiğini gözlemlemek ayrı keyif.
yeşil ve maviye doyduk bu tatil sayesinde

Kumsaldan ve denizden bir sonraki yazımda bahsedeceğim.
Bahçemizden kareler

biberlerimiz


Armut çeşitleri 3 ayrı çeşidi mevcut

domatesler

limonlarımız

patlıcanlarımız

kendiliğinden yetişen semizotları

ve annemin fesleğenleri


SEMİZOTU SALATASI
Malzemeleri:
Bir bağ semizotu
Zeytinyağı
Sarımsak
Bir kase yoğurt
Hazırlanışı:
1-Semizotlarını iri iri doğruyoruz.
2-Bir kase yoğurtla,1-2 diş sarımsak eziyoruz
3-Semizotu,zeytinyağı ve yoğurdu harmalıyoruz
4-bekletmeden sevdiklerimize sunuyoruz
Afiyet olsun

(salata tabağı annemin en sevdiğim tabaklarından biridir.Babaannemin annesinden yadigar.yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip)


Bir yazıyla tatili anlatmak mümkün olamayacağını anlayınca birkaç yazı daha yazmaya karar verdim.Okadar günü bir yazıya sığdıramadım:)

Bu arada bloğum sayesinde tanıdığım

Değerli arkadaşımZeytinyaprağı-Melekbir
operasyon geçirdi.Görüşmelerimizde sağlık durumunun günden güne iyiye gittiğini ifade ediyor.Bende kendisine geçmiş olsun dileklerimi buradan da yinelemek istedim.En kısa zamanda sağlığına kavuşup,aramıza dönmesini dört gözle bekliyorum

BERAAT GECESİNE DAİR
Beraat kandiliniz mübarek olsun
Bu mübarek geceyi layıkıyla geçirmemiz temennisiyle.
Bir Hadis-i şerif'te de şöyle buyuruluyor: Şaban'ı şerif ayının yarısı gecesi olunca, onu ibadetle geçirin, gününde de oruç tutun.

Zira Hakk Celle ve Alâ Hazretleri o gece güneşin batmasından itibaren dünya semasına rahmetiyle tecelli edi, buyurdu ki:

"Yok mu benden mağfiret dileyen, onu affedeyim! Yok mu rızık isteyen, onu rızıklandırayım! Bir musibete uğrayan yok mu, onu kederden kurtarayım! Yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen!"
Bu ilahi sesleniş sabaha kadar devam eder." (TİRMİZİ)

Peygamberimizin Berat Gecesi duası

Hz. Muhammed(SAV) bu gece şöyle dua etmiştir: "Allah'ım azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten acizim. Sen kendini sanâ ettiğin gibi yücesin

27 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Dilekcigim, harika bir tatil olmus, ellerine saglik, bayildim resimlere, cok güzel gözlemleyip anlatmissin. Annenin feslegeni de masallah yemyesil zümrüt gibi, eee sevgi ile yetistirilen her sey böyle bakimli ve güzel olur, annene ve babana saygilar. Canim senin semiz otu salatasida, nefiis, ellerine saglik. Ayrica bende cumani ve Kandilini kutluyorum, Allahim hayirli kandiller etsin senyede hayirlisi ile görmemizi nasip etsin insallah. Dilekcigim malesef istanbulda kalamiyacagiz, hemen akcaya ve ordan da Kilis e devam edecegiz. Bu defada görüsmek kismet olmayacak, nedelim hayirlisi olsun canim. Ilgine ve yakinligina cok tesekkürler, sevgiler....

uygarimizlahayat dedi ki...

Dilek'immmmmmm hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn, gözüm yollarda kalmıştı... Hayırlı cumalar diliyorum, şimdiden kandilin kutlu olsun, bahçe harikaaaaaaaaa görünüyor, babanın eline, yüreğine sağlık, kocamannnnnnnnn öpüyorum canım...Sevgiler...

pelince dedi ki...

Canım hoşgeldin...Fotoğraflar harika,fesleğen ve semizotuna bayıldım.Salatasıda çok güzel olmuş.
Ellerine sağlık...

Hayırlı Kandiller..

sarımutfak-hande dedi ki...

fotolar harika semizotu salatasını dün bende yaptım çok seviyorum seninkide harika olmuş ellerine sağlık
sevgilerimle
iyi haftasonları

Adsız dedi ki...

selam..seninde kandilin şimdiden kutlu olsun..fotagraflara bayıldım ne güzel bir bahçeniz var öyle..semizotu salatasıda nefis...sevgilerimle.
http://hunerlieller.net

Adsız dedi ki...

selam..seninde kandilin şimdiden kutlu olsun..fotagraflara bayıldım ne güzel bir bahçeniz var öyle..semizotu salatasıda nefis...sevgilerimle.
http://hunerlieller.net

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
hoş geldin. Tatilinin bu kadar güzel geçmesine sevindim.
Enerjini toplamış olarak aramızda görmekten çok mutlu oldum.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

diloşum nerelerdesin ya özledim seni

sevgilerim kocamannn

Bir Dilim Düş dedi ki...

Dilekciğim çok imrendim ya beni götür beni de götürr!!!

Sevgiler,
Evren

Melek* dedi ki...

canım öncelikle sana çok teşekkür ederim telefonunla beni hiç yanlız bırakmadığın için. insan hastayken manevi destekden başka birşey görmek istemiyor. iyileşme süresi en zor amaeliyat türü olan bu ameliyatıda kimseye tavsiye etmiyorum bu arada:):))))) canım gemliği bilmemi daha doğrusu memleketimin en güzel yerlerinden biri olan bursanın ilçeleri orhangazisi,izniği,gemliği,yenişehiri,inegölü adete bize hayat veriyor yemyeşilliği bereketliliği bolluğuyla.senin adına çok sevindim canım ...her günümüz böyle güzel günlerle dolu olsun. ben salatadan çok antika tabağına bayıldım:) görüşmek üzere öptüm hayatım.

RUMEYSA dedi ki...

hmmmm en sevdiğim soğuk salatalardan biri canım çekti şimdii :)

iyi tatil geçirmenize sevindim şu istanbulun yükü ancak başka bi yerde tatilde geçiyo zatenn :)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Dilekçim hoşgeldin sevindim tatilinin güzel geçmesine. Resimler ne güzel. Bahçeye de çok iyi bakılmış eline sağlık annenle babanın. Bu arada kandilin mübarek olsun sevgiler...

yaban mersini dedi ki...

şimdi o bahçede olmak vardı...ne hoş olurdu kimbilir.slmlar

karakazan dedi ki...

Dilegimmmm hosgeldin canim.Ne kadar güzel tatil gecirmisin simdi o bahcede bende olmak istiyorum:)
Hersey harika görünüyor,Rabbim agiz tadiyla yemegi nasip etsin ins.Semizotuna bittim gercekten hele o sahana annemde de var aynisi:)yoksa ordan mi aldi???:))
Hem cuman hemde mübarek BERAT KANDLIMIZI kutluyorum.
SELAMETLE CANIM:
SERAP:

Yaren dedi ki...

Dilekcim cok güzel görüntüler ,görüntü böyle güzel olunca tatilde elbette güzel gecer.Öyle tatli anlatmisinki hemen bavulu toplayip oraya gitmek geldi icimden.Denizde harika görünüyor.Gez canim sen hakettin,o kadar ders calismadan sonra sana kim bilir ne kadar iyi gelmistir.Sevgilermi gönderiyorum sana canim,iyi tatiller.

fatosun mutfagından... dedi ki...

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
bir kandil gülü savur sevdiklerine,size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki, gözyaşlrını bile tebessüme çevirsin.Kandiliniz kutlu olsun.
Sevgiyle kal

Aymen dedi ki...

Hayırlı Kandiller

Adsız dedi ki...

hayırlı kandiller arkadaşım,sevgiler.Sayfan çok güzel emeğine sağlık.

Adsız dedi ki...

Hayirli kandiller canim.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

O doğal dalında görünen sebzeler ne kadarda güzel.Seninde geçmiş kandilin mübarek,duların kabul olsun.öptüm.

Haydi mutfağa dedi ki...

maşallah güzel bir tatil geçirmişsiniz.
salatanız çok güzel,elinize sağlık

Adsız dedi ki...

ey dostt kac yıllık arkadaşınımda bıgün gel arkadaşım seni bızım yazlıga götüreyım de gezdıreyım demedınn.anca fotograflardan iyi özendiriyon valla:)nese harika bir bahce olmuş babanın ellerine emegine saglık . ellerinden öpüyorum.herşey süper herşey dogal harika . öpt seni kocamannnn

fatosun mutfagından... dedi ki...

dileğim nerelerdesin tatlım...ben geldim...ne güzel fotolar çekmişsin...hayran kaldım..en kısa zamanda görüşmek umuduyla arkadaşım..

KelebekGibi dedi ki...

Bayiliyorum böyle güzel resimlere, hepsi öyle güzelki dalinda:)
Oradan toplayip yenilince onlarin tadi daha bir güzel oluyor ve istahla yiyor insan.
Sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm dileğm hayırlı cumalar

zarpandit dedi ki...

canım hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:)