11 Ocak 2017 Çarşamba

Yer Fıstıklı Milföy Börek

milföy börek

 Yeni bir gün ...

 Yeni bir tarif...
Pırasalı milföy hazırlarken içine farklı ne ekleyebilirim diye düşünürken  fıstık kavurup eklemek aklıma geldi. Bu doğaçlama lezeti, biz de misafirlerimizde pek beğendik.
Denemek isterseniz işte tarifi...

Yer Fıstıklı Milföy Börek
-12 kare milföy yaprağı
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-karabiber,tuz,1 yemek kaşığı biber salçası
-yarım kg pırasa
-1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
-1 yumurta sarısı beyaz susam
- Açmak için biraz un
  
İç harcın hazırlanması:

Pırasaları ince ince doğruyoruz.Büyükçe bir tavada yağı kızdırıp salçayı pırasayı ekleyip suyu çıkıncaya kadar orta ateşte kavuruyoruz
karabiber ve tuzu ilave edip suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.

 Ayrı bir tarafta teflon tavaya fıstıkları ilave edip kısık ateşte biraz kavuruyoruz...Dişe gelecek büyüklükte parçalayıp pırasalı harca karıştırıyoruz
Ilınınca kullanıyoruz.

HAZIRLANIŞI:

4 kare milföy yaprağını birleştirip  biraz un  serpip merdaneyle büyütüyoruz
8 tane üçgen elde edecek şekilde kesiyoruz( önce çapraz ikiye sonra 4 e bölüyoruz)

Üçgenin geniş tarafına bir tatlı kaşığı pırasalı harç ilave edip kenarlarını içe doğru kıvırıp rulo yapıyoruz

İkinci 4 karelik milföylere de aynı işlemi uyguluyoruz.
yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
börekleri önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

Sevgiyle sunuyoruz  AFİYET OLSUN



1 yorum:

Swotpisces dedi ki...

elinize sağlık... :)