13 Ocak 2017 Cuma

Dereotlu,Peynirli Mayasız Ev Poğaçası

 dereotlu peynirli ev poğaçası
Yeni birgün
Yeni bir tarif...
Çay sofralarının vazgeçilmez klasiği de poğaçadır...Yıllardır severek hazırladığım bir tarifi  paylaşacağım bugün...

Dereotlu Peynirli Ev Poğaçası
Malzemeleri
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. kabartma tozu 

2 yemek kaşığı sirke
175 gr. yumuşak tereyağı

1 kahve fincanı dolusu sıvı yağ
1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz akını hamurda kullanıyoruz
yarım demet  dereotu

4-4.5 su bardağı dolusu un 
Üzeri için susam 

İç harcı için: 1 kalıp beyaz peynir yada lor lor kullanacaksanız tuz ve biraz yağ ilave etmeyi unutmayın
 

Hazırlanışı:
1-Yağı,sıvı yağı yumurta akını tuzu,sirkeyi derin bir kaba aktarıp 2 su bardağı unla beraber karıştırmaya başlayalım,kalan unu azar azar ilave edelim.
2- kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım.hamuru buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletelim..
3-Diğer tarafta dereotunu yıkayıp kurulayalım ince ince kıyıp beklemiş hamura ekleyelim..Dereotundan dolayı hamur cıvıklaşmaya başlarsa bir iki yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım..
4-hamurdan elimizle avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartıp  elimizle yassılaştıralım. 1 tatlı kaşığı kadar peynir ekleyip kenarlarını birleştirelim... elimizle yada çatalın ucuyla kıyıları iyice yapışmasını sağlayalım
5-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları yerleştirip üzerine yumurta sarılarını sürelim..Beyaz susamı üstüne serpiştirelim Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 30-40  dk. pişirelim.
Afiyet olsun

1 yorum:

içim dışım sobe dedi ki...

misafirim gelecek..
bugun benim. kurtarıcı tarifim oldu..tesekkürler