14 Ocak 2017 Cumartesi

Kadayıflı Muhallebili Kedidilli Pasta


 kadayıflı muhallebili kedi dili pasta
Yeni birgün
Yeni bir tarif..
Kadayıflı muhallebiye yeni bir soluk getirdiğim düşüncesindeyim...Çok enaniyet kokan bir cümle oldu farkındayım😊😊...Sunumu tam misafirlik....Porsiyonlanması da oldukça pratik Kadayıflı muhallebiyi krema çok akışkan hale getirdiği için labne kullanmayı tercih ediyorum.
Denemek isteyenler için tarifi

Kadayıflı Muhallebi
 Malzemeleri
3 avuç tel kadayıf – ufalanmış 350 gr kadar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için 
Malzemeler
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
3/4 yemek kaşığı labne

1 paket kedidili
kedidilini ıslatmak için: süt

 Hazırlanışı:
Kadayıfı ince ince kıyın. Geniş bir tavada kadayıfı renk alıncaya kadar çevirin. Tavanın içine, tereyağı ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Üzerine cevizi ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.

Muhallebi için olan labne hariç, tüm malzemeleri tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, lableyi ilave edin ve blendırla iyice karıştırın

Bir paket kedi dilini  sütle  ıslatıp,kelepçeli bir kalıbın  önce kenarlarına sonrada içine yerleştirin
İçine  ılınan muhallebiyi dökün.. Buzdolabında servis zamanına kadar bekletin bir gece yada en azından 5/6 saat
servise hazırlarken kavurduğumuz kadayıfları üzerine serpip süsleyip servis tabağına kelepçeli kalıbı açıyoruz... sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: