Yeni birgün
Yeni bir tarif...
Çay sofralarının vazgeçilmez klasiği de poğaçadır...Yıllardır severek hazırladığım bir tarifi paylaşacağım bugün...
Dereotlu Peynirli Ev Poğaçası
Malzemeleri
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
175 gr. yumuşak tereyağı
1 kahve fincanı dolusu sıvı yağ
1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz akını hamurda kullanıyoruz
yarım demet dereotu
4-4.5 su bardağı dolusu un
Üzeri için susam
İç harcı için: 1 kalıp beyaz peynir yada lor lor kullanacaksanız tuz ve biraz yağ ilave etmeyi unutmayın
Hazırlanışı:
1-Yağı,sıvı yağı yumurta akını tuzu,sirkeyi derin bir kaba aktarıp 2 su bardağı unla beraber karıştırmaya başlayalım,kalan unu azar azar ilave edelim.
2- kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım.hamuru buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletelim..
3-Diğer tarafta dereotunu yıkayıp kurulayalım ince ince kıyıp beklemiş hamura ekleyelim..Dereotundan dolayı hamur cıvıklaşmaya başlarsa bir iki yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım..
4-hamurdan elimizle avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yassılaştıralım. 1 tatlı kaşığı kadar peynir ekleyip kenarlarını birleştirelim... elimizle yada çatalın ucuyla kıyıları iyice yapışmasını sağlayalım
5-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları yerleştirip üzerine yumurta sarılarını sürelim..Beyaz susamı üstüne serpiştirelim Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 30-40 dk. pişirelim.
Afiyet olsun
1 yorum:
misafirim gelecek..
bugun benim. kurtarıcı tarifim oldu..tesekkürler
Yorum Gönder