Yeni birgün
Yeni bir tarif..
Kadayıflı muhallebiye yeni bir soluk getirdiğim düşüncesindeyim...Çok enaniyet kokan bir cümle oldu farkındayım😊😊...Sunumu tam misafirlik....Porsiyonlanması da oldukça pratik Kadayıflı muhallebiyi krema çok akışkan hale getirdiği için labne kullanmayı tercih ediyorum.
Denemek isteyenler için tarifi
Kadayıflı Muhallebi
Malzemeleri
3 avuç tel kadayıf – ufalanmış 350 gr kadar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
Malzemeler
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
3/4 yemek kaşığı labne
1 paket kedidili
kedidilini ıslatmak için: süt
Hazırlanışı:
Kadayıfı ince ince kıyın. Geniş bir tavada kadayıfı renk alıncaya kadar çevirin. Tavanın içine, tereyağı ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Üzerine cevizi ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.
Muhallebi için olan labne hariç, tüm malzemeleri tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, lableyi ilave edin ve blendırla iyice karıştırın
Bir paket kedi dilini sütle ıslatıp,kelepçeli bir kalıbın önce kenarlarına sonrada içine yerleştirin
İçine ılınan muhallebiyi dökün.. Buzdolabında servis zamanına kadar bekletin bir gece yada en azından 5/6 saat
servise hazırlarken kavurduğumuz kadayıfları üzerine serpip süsleyip servis tabağına kelepçeli kalıbı açıyoruz... sevgiyle sunuyoruz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder