Her güne yeni bir tarif
Ramazan sofralarına yakışan lezzetlerden birisi de şüphesiz; ev yapımı, soğuk meyveli tatlar
bizim evin ahalisi her ne kadar ;meyve suyu olarak bardakta tüketmeyi sevseler de,
Komposto bana çocukluğumu, annemler le geçen sahurlarımızı hatırlattığı için daha çok seviyorum..
Babam bahçeden elleriyle kopartıp, göndermiş ramazanda kullanayım diye.. bu defa sarı eriklerden hazırladım..Dondurucuda ki kırmızı eriklerde misafirlere ramazan şerbeti (tarif için tıklayınız) olmak için bekliyor
Tarifi pek kolay denemek isteyenler için:
1 kg sarı yada kırmızı erik
2 su bardağı şeker
5-6 su bardağı su
hepsini tencereye boşaltıp kaynatıyoruz ..15-20 dakika kadar
ocaktan indirip oda sıcaklığına gelinceye kadar kenarda bekletiyoruz. sonrasında buzdolabına kaldırıyoruz
servise yakın kaselere boşaltıp,şu sıcak günlerde soğuk soğuk tüketip ferahlıyoruz..
Afiyet olsun
4 yorum:
İlk iftar için ben de erik kaynayatayım dedim, difrizi aradım taradım bulamadım. Dün bi baktım ki iki poşet erik varmış:))
İftarlar hoşafsız,şerbetsiz geçti mi boşluk hissediyorum ben.
Ellerine emeklerine sağlık.
Hayırlı iftarlar :)
ramazanın olmazsa olmazı serin serin nefis
ellerine sağlık
ohhh serin serin en güzel şey :))
hayırlı ramazanlar bereket dolu iftarlar diliyorum Dilekcim
Arkadaşlara katılıyorum ramazanın olmazsa olmazı ellerine sağlık Dilek'ciğim:)sağlıklı bereketli sofralarınız olsun...
Yorum Gönder