MUTLU HAFTALAR,
HAFTAYA TATLI MI TATLI BİR BAŞLANGIÇ...
Kek klasik kek onu farklı kılan üzerindeki köpük helvası
Köpük helvası çocukluğumun lezzetlerinden biri..
Babam Yenişehir'e (Bursa'nın ilçesi) her gittiğinde yada köylü pazarına gittiğinde köpük helvası almadan gelmezdi...
Sade haliylede yeniliyor,ama insanın içini yaktığı için öyle tabak tabak yemek mümkün değil.2-3 kaşık kararında oluyor.
Bayram öncesi Bursadayken,annemle alışverişe çıktık.Tuzpazarındaki Arzum helvada(bursalılar bilirler) köpük helvasını görünce eski bir arkadaşı görmüş kadar mutlu oldum:)Hemen kucakladım:)
Kekin üzerinde denedim.Hem görüntü,hemde lezzet olarak kakaolu keke çok yakıştı.
Cantık gibi,tahanlı pide gibi köpük helvasını da Bursa'ya has bir lezzet sanıyordum:) (google hazretlerine sorana kadar)
Meğer Türkiye'nin nerdeyse yarısında meşhurmuş köpük helvası:)
ana maddesi çöven yada çöven suyundan oluşuyor,bulabirseniz denemenizi tavsiye ederim
keke tatlıya pastaya ayrı lezzet veriyor.
Köpük helvası mersiyesi burada sona ermiştir.Gelelim kapkek tarifimize:)
KÖPÜK HELVALI,NARLI KAPKEK
Malzemeleri:
3 büyük yumurta oda ısısında bekletilmiş
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ(200 ml. Bardak kullanıyorum)
2 su bardağı toz şeker
1 pk.vanilya
1 pk. Kabartma tozu
1 su bardağı sulu yoğurt
1 paket kakao(25 gr)
2,5_su bardağı un
Üzeri için nar,köpük helvası
Hazırlanışı:
1-Yumurtayı mikserle köpürene kadar çırpıp,vanilya ve şeker ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Yoğurdu,yağı,kakaoyu,kabartma tozuyla karıştırdığımız unu eleyerek azar azar ilave ediyoruz.
2-Karıştırmaya tahta kaşıkla devam ediyoruz.Birkaç dakika mikserle tekrar çırpıp kek kapsüllerini karışımı boşaltıyoruz.(kapsülleri silikon kalıplara önceden yerleştirdim ve kabararacağı için kapsüllerin üzerinde 1 parmak kadar boşluk bıraktım)
4-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika arası pişiriyoruz.
5-pişen kekleri dışarda bekletiyoruz.
6-üzerine köpük helvası ve narla süsleyip sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun
11 yorum:
kek süper olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
c anım narlı narlı ne şeker görünüyor öyle.afiyetle yiyin inşallah.bloğun beğendiğim bloglar arsında canısı.iyiki de takipteyim seni.lezzetlerin şahane.şablonun tutku bisküvileri gibi görünüyor gözüme:)inanılmaz şeker
dilegim bu nasıl bir güzellik böyle hadi komşuna alda getir çok güzel olmuş canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
Hımmm köpük helvası ne desen azdır bence harikaa bir lezzet...Bizim dolabımızda bitmeden yenişehirden gelir yerini alır...Nede güzel anlatmışsın kalkıp bir yudum tatdım:)))Mufinede çok yakışmış nefiss ellerne sağlık canım...
Sevgiler...
canımm klasiklerin dışında kesinlikle çok güzel görünüyorlar ellerine emeklerine sağlık:))
sevgiler..
mmmmmmmmmmmmm nefiss olmuş.eline sağlık canım.. bu arada yılın kutlu olsun.sevgiler.
nefis bir kapkek olmuş ellerinize sağlık köpük helvasını bilmiyorum ama görüntüsü lezzetli
blogunuz çok güzel,paylaşımlarınız da
sevgiler
Teşekkürler Sevgili sevda
Samimi düşüncelerin için çok teşekkür ederim Alevciğim
Sevilim,getiririm canım yeter ki sen iste
Gönül ablacım,çok seviyorum bende ama istanbulda hiç görmedim,özendim şimdi sana:)
Çok teşekkür ederim Fundacığım
Estergonyeşil davet için teşekkürler
Teşekkürler Denizciğim
Sevgili izgün çok teşekkür ederim :)) mutlu oldum
harika olmuş bayıldım buna ellerine sağlık canım
ben ilk defa duydum desem?
hiç yemedim ve bilmiyorum tadını ama çok merak ettim.ellerine sağlık olsun..birgün tadarız inşAllah:)
babam biz küçükken hep getirirdi. köpük helvaya çooooookkkkk bağılırım:))) daha ne diyim:))
Yorum Gönder