Her güne yeni bir tarif
Her gün iftar sofralarını paylaşmak istiyorum,
ama ailece aman aman iştahlı bir aile olmayınca mini mini tencerelerde pişen yemekler bile 2 gün yetiyor..Ramazanda durum daha da vahimleşiyor. Haliyle aynı yemeklerden oluşan sofralar oluyor..Bizim 2. gün ve 3. gün iftar soframız olur kendisi sadece çorbayı değiştirdik..
Menüde Neler vardı?
Tarhana çorbası
Nohut yemeği
Mantı
Erik kompostosu
Ev yapımı karadut reçeli
Ev yapımı şeftali reçeli
Karpuz
Nohut zorunlu kaldığımda pişirdiklerimdendir Bakliyat sever eşe sahip olunca sık sık zorunlu kalınıyor haliyle:)Birgün canın delicesine nohut pişirmek isteyecek deselerdi ben nohutu pek sevmem derdim ama insan oruçlu olunca canı nohut bile istermiş bu sıcakta..
önceden haşladığım nohutlar imdadıma yetişti 15-20 dakikada nohut yemeğim oldu..
TEREYAĞLI NOHUT YEMEĞİ
Malzemeleri:
250-300 gr kadar haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş küp küp doğranmış kuru soğan
3-4 su bardağı kaynamış su
Hazırlanışı:
Yağları soğanı tencereye alıp kokusu geçene kadar iyice kavuruyoruz.
Üzerine salçaları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Dondurucudan çıkardığımız nohutları buzları çözülmeden tencereye boşaltıp birkaç kez çevirip sıcak suyunu ilave ediyoruz..Suyu koyulaşana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Tencereyi ocaktan alırken biraz tuz ilave edip biraz karıştırıyoruz sevgiyle sunuyoruz
5 yorum:
Ellerine sağlık çok severim sevgiler, hayırlı ramazanlar :)
Dile'ğim sevdiğim tüm lezzetler bir arada ellerine sağlık.Bereketli iftarlar,sevgiler...
Hayırlı ramazanlar dilerim.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler :)
elinize sağlık, hayırlı Ramazanlar...
nohut yaz kış bayıla bayıla yediğimiz bir yemek, ellerinize sağlık, hayırlı ramazanlar olsun.
Yorum Gönder