Bizim evin favorisi
En son dün akşam yemekten sonra,canı tavukgöğsü isteyen ev ahalisi için hazırladım.Erkam Eymen bile tencerenin dibini sıyırmak için kıyasıya mücadele etti:)
Yemek yememek için kendince bahaneler sıralayan çocuk, tencerenin dibi bitince yüzünde beliren üzgün ifade görülmeye değerdi:))
Tatlı oda sıcaklığına gelince hemen buzluğa atıp, en acilinden soğuttuk:)Üzerine de bitter çikolata rendeledim
Ailece yedik mesut olduk:))
Fotoğraftaki tavukgöğsüne gelince,
Zeyneb'in misafir olduğu kahvaltı sofrasından kalan tariflerden
KEDİDİLLİ PORTAKALLI YALANCI TAVUKGÖĞSÜ
**Oktay usta tarifinden uyarlanmıştırMalzemeleri:-5 su bardağı süt
-1 su bardağı un
-1.5 su bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı pirinç unu
-1 paket vanilya(1 limon kabuğu ilave ettim)
-150 gr tereyağı
-1/2 paket kedidili(küçük paketlerin yarısı)
-Kan portakalı,damla çikolata,hindistancevizi
Hazırlanışı:1-Tencereye tereyağını koyup ocağa alıyoruz.yağımız eriyince unu ekleyip kaşıkla yada çırpma teliyle kısık ateşte kavuruyoruz(çiğ kokusu çıkıncaya kadar 5-6 dakika)
2-Tencereyi ocaktan alıp ılınınca piriçununu,tozşekeri,sütü(vanilya ilave edeceksek vanilyayı)döküp iyice karıştırıyoruz(bu işlemi blendırla yapmak daha pratik)
bu şekilde harlı ocakta karıştırarak 5-10 dakika kaynatıyoruz(kıvamı koyulaşak göz göz olacak)
3-Kaynayan karışımı ocaktan alıyoruz limon kabuğu ilave ediyoruz.Blendırla karıştırarak ılık hale getiriyoruz
4-Dikdörtgen borcam kalıba(ıslatılıp fazla suzu süzdürülmüş)
kedidillerini hafif sütle ıslatarak diziyoruz.Üzerine tavukgöğsünü döküp oda ısısına gelene kadar soğutuyoruz
5-Sonrasında buzdolabının alt gözünde(zaman kısıtlıysa buzlukta) bekletiyoruz birkaç saat sonra frambuazlı damla çikolata,hindistancevizi ve dilimlenmiş kan portakalıyla süsleyip sunuyoruz
Afiyet olsun
7 yorum:
Ellerine sağlık canım nefisss Erkamcığıma da afiyet olsun :)))
Sevgiler
Evren
tavukgöğsünü bende çok severim.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
ah canımm çok güzel olmuş ellerine emeklerine sağlık:))
dilerim ki bu yasaklı günler bir an evvel geçerde herkes bloglara ahatça ulaşır:))
evet evet bunu yedim hem de çok:))
Sonrasında yaşanılan pişmanlık olmasa yemekten korkacak değiliz ama işte hem böyle sevip hemde yiyince kötü olmak ironi gibi:)
Amma velakin ben çok beğenmiştim herkese tavsiye ederim.
ellerine sağlık tekrardan Dilek!
Teşekkürler Evren teyzesi,
Teşekkürler Sevdacım
İnşallah Denizciğim,
Zeynebim ne yedin ki Allah aşkına:) yedikten sonraki o pişmanlık bambaşka :((
Kedidilli tatlıları zaten çok severim.Miss gibide portakal kokusu ve lezzetiye nefisss olmuştur.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Teşekkürler Hayat cafe
Yorum Gönder