Son üç ayda toplam Bursa yolculuklarını gün sayısına bölünce neredeyse 1o günde bir
Bursa yolculuğuna denk geliyor.Bu durumdan pek hoşnuduz analı oğlullu,
okadar benimsedik ki İdonun Orhangazi,Osmangazi hızlı feribotlarını(bence gemilerini) Erkam Eymen oyun salonunun yanında prizleri ve yangın söndürme tüplerini eliyle koymuş gibi bulabiliyor:)
Yazamama ve etkinliklere katılamama nedeni sık sık Bursa'ya gidişlerdir ilgilenlere duyrulur :)
PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeleri:
1 paket üçgen yufka 360 gr
1 kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1-Maydanozu sirkeli suda yıkayıp ince ince kıyıyoruz içine peyniri ilave edip çatalla eziyoruz(lor kullanacaksanız tuz ilave etmeyi unutmayın)
2-Sos malzemelerini bir kenarda çırpıyoruz
3-Kek kalıbını katıyağla yağlıyoruz
4-Üçgen yufkaların kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde diziyoruz ince uçları kek kalıbının ortasından aşağıya ,kalın kenarları ise kalıbın kenarından sarkıtıyoruz ,sosu eşit miktarda yufkaların üzerine dağıtıyoruz.
5-Yufkaları dizip ikinci katı oluşturuyoruz soslayıp,peynirli karışımını paylaştırıyoruz
6-Üçüncü ve 4. katı oluşturup soslayıp tekrar peyniri dağıtıyoruz
7-Son katta öncelikle sarkıttığımız yufka uçlarını kek kalıbının üzerine getiriyoruz elimizde kalan 3 parça yufkayla kapatıyoruz
8-Sosun birazını ayırıp kalanını üstüne döküyoruz.Buzdolabında 1-2 saat yufkalar iyice sosu çekene kadar bekletiyoruz.Artan sosu da üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
püf noktası: börek piştikten sonra ka üzerine biraz su serpip kalın bir beze sariyorum yumuşacık olması için
maaile pek beğendik bu şekli,dilimli halini fotoğraflayamadan tükendi:)
tepsi böreğine oranla daha yavaş pişiyor özellikle altının pişip pişmediğine dikkat etmek gerekiyor içi kat kat sunumu güzel börek oluyor
2 agustos eklentisi:
Farketmeden yorum kısmını kapatmışım,yorum yazmak isteyenlerin yazamamasına neden olduğum için affola
6 yorum:
ogluşunun ellerini öpsem ilk önce.ellerine saglık.
Çok değişik olmuş,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun,çok beğendiğim için en kısa zamanda denemek istiyorum..Tabiiii...iznin olursa, sevgilerrrrrr.....
Tabiki Eylemcim:)
Teşekkürler Annemineli denemenden de mutluluk duyarım:)
yemediğiniz börek için nasil yorum yapiyorsun
yemediğiniz börek için nasil yorum yapiyorsun
Dilek Hanım;
Geçen yıla ait bir tarif olduğu için sizin yorumunuza ben cvp vereyim
Yorumlar görünümü baz alırak yapılmış..Sizinde görüpte beğendiğiniz tarifler mutlaka oluyordur..
Yorum Gönder