16 Mart 2012 Cuma

Bebe Bisküvisi tarifi (detaylı anlatımlı) ..Baharı Beklerken Ömrüm Kış Oldu..

Bebek bisküvisi

Bu sabah,annemle telefonda  konuşurken, söz havalara gelince;
''Baharı beklerken,ömrüm kış oldu nağmeleri döküldü ''dilimden..Sabahtan beri  dilimden düşmüyor tamamını bilmediğim bu şarkı...
Sesim de hiç öyle çekilecek cinsten değildir..Erkam Eymen kulaklarını tıkayarak kendince çözüm buluyor ama nafile...
Velhasıl sağlığımız- keyfimiz yerinde...''Allah sağlık versin de geri kalanını çalışarak başarabiliriz'' cümlesini daha sık kurar olduk,sevdiklerimizin aniden başına gelen sağlık sorunlarından sonra....
Dua niyetine;Rabbim bütün hastalara şifalar versin inş.
...
Önceki yazıya birbirinden güzel yorumlar bırakan dostlara çok teşekkür ederim:)) uzun saç seven,tek kadın ben değilmişim bunu anladım..Bizim oğlanın saçlar kesildi tekrar uzadı bile:))

Tarifin hikayesine gelince;
Detaylı tarifi paylaşmamı isteyen okurlar için üşenmedim,Erkam Eymen'le birlikte tekrar yoğurduk,şekil verdik,pişirdik yedik:))

Erkam Eymen 6-7 aylıkken sık sık yaptığım bisküvileri şimdi Onunla birlikte hazırlamak (epey zaman alsa da) pek keyifliydi.. Al sana kendiliğinden ortaya çıkan bir montessori etkinliği:))

bebek kurabiye set
BEBEK BİSKÜVİSİ
Malzemeleri:

-2 çay bardağı un

-1/2çay bardağı irmik

-2 çay bardağı pirinç unu( pirinç unu kalmadığı için mısır nişastası kullandım)

-4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (150 gr.civarında)

-2 yemek kaşığı pekmez( 3 yaşındaki beye hitap etmesi için 4 yemek kaşığına çıkardım)

kayısı püresi kullanmadığım için un miktarını arttırmadım..
bebe bisküvisi 2
HAZIRLANIŞI:

1-Tereyağını pirinç ununu( yada mısır nişastasını),pekmez ve irmiği karıştırıp  azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp elimizle uzatıp silindir şekli verip çok ince olmayacak şekilde kesiyoruz.(yada tezgahı hafif unlayıp merdaneyle hamuru açıp kalıplarla şekil verebilirsiniz)
3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.(pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.Mevcut fırın sıcaklığında kurumasın diye.
Bisküvi kalıplarıyla pişiriyorsanız 150 derece de 20-25 dakika yeterli olur
AFİYET OLSUN
bebe kurabiye
püf noktaları
-Bisküvi kurabiye ve hamur işlerinde,unu boşaltıp havuz şekline getiriyoruz ibaresi yoksa un mutlaka azar azar ilave edilir..Unun hepsini birden dökerseniz hamuru toparlamakta sıkıntı yaşayabilirsiniz


-Pekmezden dolayı rengi biraz koyu olan kurabiyeleri kurutmamak için sık sık kontrol etmek gerekiyor

-Fırından fırına sıcaklık farkı olduğu için düşük seviyede pişirmek ve sık sık kontrol etmek gerekli,rengi değişmeden fırından çıkartılmalı soğudukça sertleşiyor..


-İrmik gelişim çağındaki çocuklara  faydalı olduğu için kullandım..hatta çorbalarını bile irmikli pişirdim-pişiriyorum..İrmiğin miktarını azaltabilir hiç kullanmasanızda olur...tabi kuru madde; yani un,pirinç unu,yada nişasta miktarını arttırarak..
-Kahvaltı tabağında kolay erimesi için hamuru çok inceltmemek gerekiyor.Hafif ılık sıvıda çok kolay erir( ben ılık su ve pekmez karışımında eriterek kullandım oğluma..


-Bebek için hazırladığım için az tatlı büyüklere hazırlarken pekmez miktarı dolayısıyla un miktarını arttırarak hazırlayabilirsiniz.

-Pirinç unu yerine mısır nişastası ile artı bir lezzet kazandığını söyleyebilirim..

30 yorum:

  1. çok güzel olmuş minik prensin ve anneciğinin ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. canım dilekcimm ne güzel olmuş bu büskiviler ellerinize sağlık..sevgiyle kalın..hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık birlikte hazırlamak ayrı bir keyif olmalı, uzun da sürsün napalım , maşallah :)

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldinn dilek,cim:)
    ne hoş lezzet bu öyle.
    bebe bisküvisini çocuklar büyüdüğü halde,bazen atarım ben alışveriş sepetime:)
    bunu da başardın demekk:)
    not aldım bilesin..
    ellerine sağlıkk erkam paşanın ve senin..
    çok açma arayı lütfeeenn!!
    hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  6. buraya ugramasam yeni yazi yazdigindan haberim olmayacakti. reader calismiyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  7. oh oh besliyici şifa olsun bizim kız 8 aylık oldu ne olsa yiyor teyzesi maşaAllah de:)) ona yapsam bunuda büyük büyük atar ağzına ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Eymen büyümüş kendi bisküvilerini kendi yapar olmuş..Zaman en çabuk akıp gidiyor..

    YanıtlaSil
  9. adı bebe bisküvisi ama bende bayılıyorum
    çocuklardan daha çok hemde
    ne güzel görünüyorlar
    yapacağım
    eline sağlık
    izlemeye aldım müsadenle
    bende beklerim

    YanıtlaSil
  10. Tarif bana çok sağlıklı geldi,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Süper, eline sağlık. Peki üstünde ki isimleri nasıl yazdınız.

    Nerede satılır oda bir kalıpmıdır.

    Cahil anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  12. Hazir bebe biskuileri gibi olmuo tabi tadi dimi:)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler Arife,

    Teşekkürler Fatoşum,

    Evet pek Keyifli Mine,

    Hoşbulduk Ayşegülcüm..
    Bir süre daha bu şekilde devam edecek...ama ara ara yine yazmaya çalışacağım..

    Meleğim Allah Bağışlasın..Afiyet şekre olsun..yesinde büyüsün..

    Teşekkürler Handecim.

    Lamam bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla ama...

    Öyle zeynebim..Sen bir yıl önce gördün.

    Teşekkürler nane limon;

    Ihlamurcum;Kesinlikle çok sağlıklı..

    Teşekkürler Oğlak kızı;
    harf baskısı pasta malzemeleri satan bütün internet sitelerinde mevcut.. şeker hamurlu kurabiyelerin süslemesinde de kullanılıyor.

    Adsız; hazırlarında tereyağlısına hiç rastlamadım..içinde o katkı maddelerinden de olmadığı için bence bu çok daha lezzetli..

    YanıtlaSil
  14. tarifinizi denedim güzel oldu oğluşum da sevdi , emeğinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben BAŞAK
    Sitenizi ilk defa ziyaret ediyorum bebe bisküvisi tariflerinize rica etsem zeytin yağlı, sütlü, bi tarif ekleseniz.Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Başak hnm;
    Her zaman beklerim:)

    http://tadinadoyamadim.blogspot.com/2011/03/kan-portakallzeytinyagl-kekblood-orange.html#more

    Bu linkte zeytinyağlı ve portakal sulu kek tarifim var.İsterseniz onu deneyebilirsiniz..
    Bu kurabiyeleri sütün içinde ıslatarak yedirebilirsinizde..

    Tamamen zeytinyağlı bir kurabiyede bu tarz kıtırlığı ne kadar yakalayabilirim bilmiyorum..Portakal suyunu yarı yarıya sütle oranlarsanız..Kakaoda bebeğiniz ne kadarlık bilemediğim için uygunsa ekleyebilirsiniz.
    Kakao eklemeyecekseniz bir iki kaşık un ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz..

    Oğlum belirgin zeytinyağı olan Lezzetlerden uzak deurduğu için onun farkedemeyeceği şekilde ilave ediyorum..

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Hobiliçe;
    Deneyip beğendiğinize çok sevindim..
    Minik beye afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil
  18. merhaba yine ben BAŞAK
    Sizden zeytinyaglı sütlü bi bisküvi tarifi istemiştm.Ben bu tarifinizi denedim bebegim 8 aylık ve severek yedi ama ben sanırım kurabiyeleri biraz kurutmusum fırında, fazla kıtr oldu ama ben sütle ıslatarak yedirebiliyorum. Arkadaslara tavsiye ederim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Başak hnm;
    Deneyip beğenmenize çok sevindim...Rica ederim..

    Fırından fırına değişiyor ama hafif ısıda pişirmek gerekiyor ve sık sık kontrol etmek..

    Bebeğinize afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Güzel Blog'a Güzel Yazılar Yakışır Elineze Sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. pekmezin pişirilmemesi gerektiğini duymuştum siz tarifte pişiriyorsunuz pekmezin yerine başka bişey kullanılamazmı

    YanıtlaSil
  22. çok araştırdım ve en güzel anlatımlı bebe büsküvisi tarifi senindi.şimdi fırına koydum.umarım güzel olur.pişirmr süresi konusunda kafam biraz karışık ama bu sefer olur umarım :)bu ikinci denememde. bebeğimde süt alerjisi olduğu için tereyağı yerine zeytin yağı kullanmıştım.kupkuru oldu.tereyağının kıvam vereceğini düşünemedim.mutfak işlerini pek bilmemde.bu sefer harfiyen uydum.
    emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. Gülnur hnm;
    Pekmezi üretim aşamasındaki yüksek derecede pişirilmesi diye okumuştum araştırmalarda..bizim pekmezimizi anneanne ve dede hazırlıyor..kurabiye pişirirkende yüksek derecede pişirmediğim için sakınca görmüyorum ama içiniz rahat etmiyorsa en garantilisi biraz pudra şekeri yada daha natureli esmer şeker kullanabilirsiniz

    Sevgili adsız(isim yazılmadığı için bu şekilde hitap ediyorum)
    Öncelikle bebeğinize şifalar diliyorum tereyağı kıvam için önemli sıvı yağla yaparkende kuru madde miktarını yani irmik ve un mik. arttırmanız gerekiyor.. fırından fırına pişirme süresi değişiyor ama olabildiğince düşük sıcaklıkta pişmesi iyi olur yada orta ısıda sık sık kontrol ederk pişirirseniz süreyi kısaltmış olursunuz..İnş. beklediğiniz lezzetle karşılaşmışsınızdır..Sizinde ellerinize sağlık.. bebeğinize afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ben Burcu
    Pekiii yumurta da eklesek biraz daha besleyici yapsak nasıl olur dersiniz ? Ununu mu arttırayım irmiğini mi yumurta koyunca?
    Ellerinize sağlık :-)

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Burcu Hanım
    çok güzel olur..tabi pekmez yada pudra şekeriyle tadını ayarlanamanız ve biraz daha un ilave etmeniz gerekir.Deneyip memnun kalacağınızı umut ediyorum:)


    Bu bisküvileri ilk yaptığımda Oğlum 8-9 aylıklı Bisküvileri sütle ıslatıp yumurta ezip yediriyordum içine o yüzden de ilave yumurta eklememişim sanırım..

    YanıtlaSil
  26. selam. aceba tarife yumurta, belkide bıldırcın yumurtası eklesek nasıl olur? :)keremin annesi aslı.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Aslı Hanım
    Yumurta alerjiye karşı eklemedim çünkü bu bisküvileri hazırlamaya başladığımda oğlum çok küçüktü..kerem ka. aylık bilemiyorum yumurta sarısının yasak olduğu dönemi aşıysanız yumurta ekleyebilirsiniz ama buna göre un miktarını da biraz artması gerekir..

    bıldırcın yumurtasını hiç kullanmadım kurabiye vs. içinde.bir denemek lazım..

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Bu tarifi başka bir sitede görüp uyguladim.Fakat o tarifte yoğurt ve yoğurt suyu yoktu ben silme kasik seker ve muz koydum hamuruna.Cok guzel bir hamur oldu ama pistikten sonra Kurabiyelerimiz kafa kıracak kadar sert oldu :) Babamız seve seve yedi ama oğlum yiyemedi.15 aylık yavrum.Sizce hata nerde? Songül

      Sil
  28. Merhaba
    Ellerinize sağlık tarif çok güzel 💞 ben de pekmezi pişirmeye güvenemiyorum. pekmez eklemeyip içine 2 ye böldüğüm kuru üzüm veya kabuğunu soyup doğradığım hurmaları ilave ediyorum. Onlarda tat veriyor. Kendim bile kahve yanına çalıyorum bazen :)))

    YanıtlaSil
  29. İçeriğinde keçi sütü, hurma pekmezi, tam buğday unu ve keçiboynuzu unu bulunan Hünnap bebe bisküvisi çok öneriliyor siz ne dersiniz? Daha önce kullandınız mı?

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum