25 Ağustos 2011 Perşembe

KALBİ YUMUŞAK KADAYIF TATLISI (Oktay Usta'dan)

kalbi yumuşak kadayıf 2
2.İftar Daveti Sofrasının beğenilen lezzetlerindendi kendisi...Tarif Oktay Usta'ya ait.
Tarifi görür görmez çok beğendim..
Bu beğeniyle kadayıfa olan sevgim birleşince misafirlerime de çekinmeden denedim..Şerbetli olmasına rağmen,üzerindeki muhallebinin etkisiyle sütlü tatlı kadar hafif bir tatlı çıkıyor ortaya..
Tavsiye edebileceğim  pratik bir lezzet;Kremalı Tost Ekmeği Tatlısı gibi de el oyalayıcı değil...

kalbi yumuşak kadayıf 3
Kalbi yumuşak Kadayıf
10-12 Kişilik
Malzemeler:

350-400 Gr. Tel Kadayıf
1 Çay B. Sıvıyağ

Muhallebisi İçin:
2 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Tatlı K. Pirinç Unu
1 Tatlı K. Nişasta
1 Limon Kabuğu

Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Toz Şeker
2 Su B. Su

Hazırlanışı: Kadayıfı ince ince doğrayın. Sıvıyağ dökerek harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak, ortası çukur kalıba koyup elinizle iyice bastırın. Dilerseniz ortasına toz fındık ya da ceviz koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. (Altı ve üstünün iyice kızarmasını sağlıyoruz.)

Sütü tencereye alın.Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak pişirin. Topaklanmaması için sürekli karıştırmalısınız. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün.

Şerbeti çeken tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Ortasındaki boşluğa kremayı dökün.
Üzerine antep fıstığı serpip yada dilediğiniz şekilde süsleyip dilimliyoruz.
Afiyet olsun.

kalbi yumuşak kadayıf tatlısı
PÜF NOKTALARI
-Eğer ''muhallebi hazırlayacak vaktim yok'' diyorsanız, vanilyalı pudingle yada hazır toz muhallebi karışımlarıylada hazırlayabilirsiniz.

-Tepsi olarak;28 cm lik tart kalıbı kullandım tırtıklı halini çok seviyorum..

-Kadayıfın mutlaka yaş kadayıf olması gerekiyor düzgün şekil  alabilmesi için

-Şekli düzgün olsun diye kadayıfı tart tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine başka bir tepsi yerleştirdim su dolu bir çaydanlığı ağırlık olsun diye ikinci tepsinin üzerine koydum.bu şekilde bastırıp kadayıfın  iyice yassılaşmasını sağladım.

16 yorum:

  1. İsmi de,kendisi de çok güzel :)
    Harika gözüküyor canım,ellerine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. dilekcim:)) beklentilerimin çoookk çook ötesinde bir lezzet buu:)
    bitirdin beni yine her zaman ki gibi:)
    bunu bugün yapıp tatlı sevdalısı eşime tattırmalıyım, altında senin imzan ile tabiki...
    ellerine sağlık kalbi güzel kardeşim...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir tatlı olmuş:))

    YanıtlaSil
  4. Kalbi yumuşaksa lezzetide süperdir.))
    Eline sağlık canım harika görünüyor,lezzet kimbilir nasıl güzeldir.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. çok beğendim canım.görüntü ve sunum süper .ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım bu kadayıf tarifine. Ellerine sağlık Dilekçim..

    YanıtlaSil
  7. İsmi çok hoşuma gitti :)

    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Kadayıf ile farklı bir tarif aradığım bir zamana denk geldi bu tatlı. İnşAllah ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize saglik cok guzel gorunuyor, heleki oktay ustanin tariflere boyle guzel isim vermesi yokmu bayiliyorum
    kesinlikle bende yapicam ama ne zaman bilmiyorum :) aklimin bi kosesine koydum
    Kadir Geceniz Mubarek Olsun...

    YanıtlaSil
  10. oktay ustanın tarifleri her zaman garantidir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. harika bir tarif.iki lezzet bir arada.mutlaka deneyecegim.eline saglık.

    YanıtlaSil
  12. Kadayıfın kalbide senin kalbin gibi yumusacik Dilekcigim,iyi kalpli arkadasım eline sağlık.Hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  13. harika bi şey bu deneyeceğim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. çok güzelll !!! degisik olmus, ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  15. canım cok guzel gorunuyor,ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum