12 Nisan 2011 Salı

DEREOTLU- MAHLEPLİ TUZLU KRAKER

dereotlu haşhaşlı çubuk
Kahvaltı sofrasının ilk tarifi ,dereotlu krakerler;yapımı pratik çocuklarında gözdesi olmuştu sofrada.Dereotunu tuzlu hamurişlerine çok yakıştırıyorum.


Tuzlu kurabiye tarifime eklemeler yaparak bu lezzete sahip oldum:) mutluyum Tarifimi ;sevgili Öznur'un 45 dakikalık tarifler etkinliğine gönderiyor,kendisine kolaylıklar diliyorum.
Dereotlu Mahlepli Tuzlu Kraker
Malzemeleri:
-200 gr.oda ısısında yumuşamış tereyağı
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
-1 yumurta(üzeri için sarısını ayırıyoruz)
-4,5 -5 su bardağı un
-1 çay bardağı yoğurt
-yarım demet ince kıyımış dereotu ..arzuya göre haşhaş
Hazırlanışı:
1-Tereyağı,yumurta akı,yoğurdu iyice karıştırıyoruz.Azar azar unu,tuz,mahlep,sirke ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.(Eğer zamanımız varsa buzdolabında hamuru 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz)
2-Başka bir tarafta ince kıyımış dereotunun suyunu kağıt havluya çektirip,kuru şekilde hamura ekliyoruz.Bu aşamada gerekirse 1-2 yemek kaşığı nişasta ilave edebilirsiniz(dereotu nemli olursa hamuru cıvıklaştırır) **Bu aşamada hamurun yarısınada dereotu yerine haşhaş ekledim

3-Merdane ile 2 cm kalınlığında açtığımız hamuru,kesiciyle yada bıcakla yaklaşık 2 cm genişiğinde kesip burkarak tepsiye yerleştiriyoruz
4-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krakerleri yerleştirip,üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
5-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz (20 dakika kadar)
Afiyet olsun

15 yorum:

  1. çayın yanında kıyır kıyır harika olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Etkinliğe katılımınız için çok teşekkür ederim. Çok güzel bir tarif hazırlamışsınız ellerinize sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Dilekcim nefis krakerler olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. merhabalar canım çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  7. hmmm:)
    kıtır kıtır yerim ben onlarıı:))
    ellerine sağlık canımm renk katmışlar sofrana:))

    YanıtlaSil
  8. tatlım gerçekten şahane oluyor dereotu hamur işlerinde sende yine dötürmüşsün ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Selam Dilekciğim eline sağlık kıtırların yanına çay varsa geliyorum:)))
    hazırlıklara başladınmı canım??? (banner vs.)
    ayın 20 sinde hazır olsun ki 25 inde eklemeye başlayabilelim inşaallah canım
    sevgi ve muhabbetle

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Evet Sevdacım çayla çok iyi gidiyor:)

    Ben tşk. ederim Öznur,

    Teşekkürler Medura,

    Teşekkürler İzgüncüm,

    Merhaba Fatma,Tşk.

    TŞK. Aylinim,

    Evet Denizcim Erkam Eymen kıt kıt diyerek yiyor,

    Teveccühün Sevilim,Bende çok yakıştırıyorum

    TŞK. Aycan

    Çayın lafımı olur ablacım.Sen gel yeter ki 20 de hazır olacak inş.

    Tşk. Handan

    :)) yorumları yazmayıp sadece okumayı tercih edenlerede sevgiler...Gizli takipçierim benim:))

    YanıtlaSil
  13. Çıtır çıtır, nefis olmuşlar arkadaşım. Çay yanında çok severim böyle atıştırmalıkları.
    Ellerine sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Süper bir tarif olmuş. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Mükemmel bir tarif paylaşımı teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum