6 Mart 2011 Pazar

KEDİDİLLİ & KAN PORTAKALLI YALANCI TAVUKGÖĞSÜ

yalancı tavukgöğsü
Bizim evin favorisi
En son dün akşam yemekten sonra,canı tavukgöğsü isteyen ev ahalisi için hazırladım.Erkam Eymen bile tencerenin dibini sıyırmak için kıyasıya mücadele etti:)


Yemek yememek için kendince bahaneler sıralayan çocuk, tencerenin dibi bitince yüzünde beliren üzgün ifade görülmeye değerdi:))
Tatlı oda sıcaklığına gelince hemen buzluğa atıp, en acilinden soğuttuk:)Üzerine de bitter çikolata rendeledim
Ailece yedik mesut olduk:))

Fotoğraftaki tavukgöğsüne gelince,
Zeyneb'in misafir olduğu kahvaltı sofrasından kalan tariflerden
KEDİDİLLİ PORTAKALLI YALANCI TAVUKGÖĞSÜ
**Oktay usta tarifinden uyarlanmıştır
Malzemeleri:
-5 su bardağı süt
-1 su bardağı un
-1.5 su bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı pirinç unu
-1 paket vanilya(1 limon kabuğu ilave ettim)
-150 gr tereyağı
-1/2 paket kedidili(küçük paketlerin yarısı)
-Kan portakalı,damla çikolata,hindistancevizi
Hazırlanışı:1-Tencereye tereyağını koyup ocağa alıyoruz.yağımız eriyince unu ekleyip kaşıkla yada çırpma teliyle kısık ateşte kavuruyoruz(çiğ kokusu çıkıncaya kadar 5-6 dakika)
2-Tencereyi ocaktan alıp ılınınca piriçununu,tozşekeri,sütü(vanilya ilave edeceksek vanilyayı)döküp iyice karıştırıyoruz(bu işlemi blendırla yapmak daha pratik)
bu şekilde harlı ocakta karıştırarak 5-10 dakika kaynatıyoruz(kıvamı koyulaşak göz göz olacak)
3-Kaynayan karışımı ocaktan alıyoruz limon kabuğu ilave ediyoruz.Blendırla karıştırarak ılık hale getiriyoruz
4-Dikdörtgen borcam kalıba(ıslatılıp fazla suzu süzdürülmüş)
kedidillerini hafif sütle ıslatarak diziyoruz.Üzerine tavukgöğsünü döküp oda ısısına gelene kadar soğutuyoruz
5-Sonrasında buzdolabının alt gözünde(zaman kısıtlıysa buzlukta) bekletiyoruz birkaç saat sonra frambuazlı damla çikolata,hindistancevizi ve dilimlenmiş kan portakalıyla süsleyip sunuyoruz
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım nefisss Erkamcığıma da afiyet olsun :)))

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  2. tavukgöğsünü bende çok severim.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ah canımm çok güzel olmuş ellerine emeklerine sağlık:))
    dilerim ki bu yasaklı günler bir an evvel geçerde herkes bloglara ahatça ulaşır:))

    YanıtlaSil
  4. evet evet bunu yedim hem de çok:))
    Sonrasında yaşanılan pişmanlık olmasa yemekten korkacak değiliz ama işte hem böyle sevip hemde yiyince kötü olmak ironi gibi:)
    Amma velakin ben çok beğenmiştim herkese tavsiye ederim.
    ellerine sağlık tekrardan Dilek!

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Evren teyzesi,

    Teşekkürler Sevdacım

    İnşallah Denizciğim,

    Zeynebim ne yedin ki Allah aşkına:) yedikten sonraki o pişmanlık bambaşka :((

    YanıtlaSil
  6. Kedidilli tatlıları zaten çok severim.Miss gibide portakal kokusu ve lezzetiye nefisss olmuştur.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum