11 Kasım 2008 Salı

ERİK,ELMA& LOKUM,MEYVE SUYU

elmalı tatlı
Haftasonu lezzetlerinden biride tatlı ihtiyacımızı giren bir o kadarda lezzetli iki tarif
ilki artan keklerden ve buzdolabını işgal eden elmaların birkısmını değerlendirme fikriyle ortaya çıktı.
ELMALI LOKUM
Malzemeleri:
4 adet olgunlaşmış elma
5 adet topkek(ben evde yaptığım ve nofrostta bekleyen kakaolu kekleri kullandım)
3 yemek kaşığı kakao
50 gr.tereyağı
1 su bardağı ceviz
1/2su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı hindistan cevizi
lokum
Hazırlanışı:
1-Elmaları soyup rondodan geçiriyoruz.bir tencerede elma,tarçın,şeker ilave edip bir süre pişiriyoruz,karışım sıcakken tereyağını ilave edip eriyinceye karıştırıyoruz
2-Topkekleri ceviz ilavesi ile rondodan geçirip,elmalı karışımın üzerine ilave ediyoruz.Kaşıkla karışımı iyice yediriyoruz.Yoğun kakao sevenler,bu aşamada benim yaptığım gibi kakao ilave edebilir:)
3-Elimizde yuvarlayıp,hindistancevizine bulayarak,tepsiye diziyoruz.
4-Servis zamanına kadar budolabında bekletiyoruz
Afiyet olsun

Karışık meyve suyu


Çok meyve suyu tüken bir aileyseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.Yazlık bahçesinden zamanında kopartılan ve kurutan erik,direk nofrosta saklanan vişne ve ekşi erikten yapılan pestil,

Annem pestili uzun yıllardan sonra,benim daha da iyi beslenmem adına hazırladı.Tadı ekşi gelince ince ince doğrayıp meyve suyuna ilave etmenin daha iyi fikir olduğunu düşündüm
karışık konsantre meyve suyu
...Ve sonuç olarak lezzetli karışık meyve suyu elde etmiş oldum
nasıl hazırladığıma gelince:
biraz pestil
biraz erik kurusu
biraz vişne
1 litre su
birazda şeker ilave ettim
Kısık ateşte iyice kaynattım,pestil tamamen eriyince erik ve vişne tanelerini süzgeçle süzdüm,1 litre daha su ilave edip bir taşım daha kaynattım.tamamen doğal meyve suyu elde etmiş oldum

21 yorum:

  1. Canimcim ellerine saglik,harika...özellikle meyve suyuna bayildim...çok güzel bir tarif...öptüm sekercim

    YanıtlaSil
  2. ohh ikisi de misler gibi olmuş,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. Canısı ellerine sağlık maşallah sana hamaratcım,enfesler ellerine sağlık,öptüm...

    YanıtlaSil
  4. Ablacım bursaya gelirken yaptığın topkeklerin akıbeti ne olmuş görünce şaşırdım:)valla çok pratiksin topkek olmuŞ elmalı lokum:) anneciğimin gönderdiği malzemelerin etinden sütünden yumurtasından yararlanmışsın bakıyorumda aile boyu ünümüze ün katıyoruz blog da:)

    YanıtlaSil
  5. Evde hazırlanan her tür doğal yiyecek gülümsetiyor. Ne mutlu ki hala güzel lezzetlerle dolu hayatımız.

    YanıtlaSil
  6. BANADA mALATYA'DAN KARDEŞİM BİRDOLU PESTİL YOLLAMIŞ. BAZIRLARININ TADI GARİP GELDİ ÖYLE DURUYORDU. mEYVE SUYU İYİ BİR FİKİR DENEYECEĞİM :))

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. ELMALI LOKUMU BEN HAVUÇLA DA YAPIYORUM .PESTİLİDE BİLİYORUM BİZDE YAPILIRMI BİLMEM AMA ANNEMDERDE GÖRÜYORDUM:) SUYLA AÇINCA TAM BİR ORGANİK MEYVE SUYU. YARASIN TOSUNCUĞA:) fiyet bal olsun.yukardaki adsız da prenses heralde onada selamlar:)) hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  8. eriğin pestilini de ilk kez görmüş oldum.meyve suyu süper.kekler de öyle.ikisi harika bir ikli olmuştur.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  9. DILEKCIM ÖNCELIKLE COK ZARIF BIR INSANSIN BU SERVIS ETTIGIN TABAGINDAN,MASANDAN ANLASILIYOR..ELLERINE SAGLIK..BENDE PESTIL PEK YIYEMEM AMA SUYLA ACMAK AKLIMA GELMEMISTI..COK TESEKKURLER..

    YanıtlaSil
  10. Offf offf offf harikasın sen hamiş hamiş neler de yapmışsın. Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  11. bunlar çok lezzetliler, özellikle meyve suyu;) ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  12. Ellerıne saglık canım.Kucak dolusu sevgıler..

    YanıtlaSil
  13. ooo ikiside süper cnm ellerine emeklerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. offf offf offff her ikiside nefis olmus
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  15. Hmmmm nefisler ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  16. Canım nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik? İnşallah herşey yolundadır...Erik pestilinden yapılan hoşaf bizim buralarda pek makbuldur, özellikle kışın pilavların yanına yapılır...Anneciğinin ve senin ellerine sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. canıher ikiside çok güzel görünüyo...ellerine sağlık...ohhh miss gibi içilir şimdi komposta....
    öpüyorum..
    sevgler...

    YanıtlaSil
  18. bursa'yı çok seviyorum.teyzem yaşıyor orda aramızda beş yaş var.çok iyi anlaşıyoruz bekarken çok giderdim şimdi daha az....neyse bursa lezzetlerinede bayılırım.zeytinli açmaları ve diğer lezzetlerini çok beğenmiştim.bütün sayfanı beğendim ellerine sağlık banada beklerim

    YanıtlaSil
  19. Meroşum
    sevgili enişten keklerin bi kısmını tepside unutunca kurumuş ve 10 gün kıvama gelmiş kekler böyle değerlendi:)

    Evet Zehra pestili değerlendirme yolu
    başka yönten bilen varsa,paylaşırsa sevinirim.

    Salihacım
    teveccühün için teşekkür ederim

    Nagehancım teşekkür ederim canım iyiyim. Bu aralar enime genişlemekteyim:)
    Bizimde vazgeçemeceğimiz lezzetler arasına girdi:)

    Lemanice
    Bende çok seviyorum bursayı

    YanıtlaSil
  20. dilekcim çok hızlısın. senı takıp etmekte zorlanıyoruz. birşeyleri böyle değerlendırmene bayılıyorum. ev hanımları asıl böyle olmalı:)ellerıne sağlık canım. iisinizdir inş bu arada. görüşmek üzere canım

    YanıtlaSil
  21. bu ikisi de çok hoşuma gitti elmayla yapıyorduk birşeyler ama bisküviliydi bu çok güzelmiş deneyeceğim,sonra bu pestilliyi de anneme demeliyim anneninde seninde eline sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum