22 Kasım 2008 Cumartesi

ARMUTLU,ELMALI TURTA

elmalı armutlu turta
Bugün gelen arkadaşım Özlem ve tatlı oğlu Kağan için hazırladığım lezzetlerden biri, elmalı armutlu turta.
Birkaç gündür denemeyi düşünüp,kocaman turta evde bitmez diye vazgeçiyordum.Turta yapmak için en güzel bahane eve misafir gelmesi:)En azından bizim evde durum böyle

Tarifin orjinali Oktay ustaya ait.Ben epey değiştirdim,içinde kullandığım meyvelere kadar:)
Turtanın kıtır kıtır halini sevdiğim için tadına baktığımda daha yumuşak geldi,ama bekledikçe sevdiğim kıvama geldi.Misafirlerim tarafından sevilemesi de ayrı mutluluk...,
Malzemeleri:,-175 gr.oda sıcaklığında tereyağı(orj. tarifte 250 gr)
-1 pk.vanilya
-1 pk.kabartma tozu
-2 adet yumurta
-1.5 su bardağı toz şeker
-Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)(orj. tarifte 2su bardağı)
İç harcı için:
-2 adet elma rendesi
-3 adet armut rendesi
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
-1 su bardağı tozşeker(armutlarım biraz tatsız olduğu için şekeri çoğalttım)
turta
Hazırlanışı:1-Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.Rendelenmiş armut,elma,ve şekeri bir tencereye ilave edip orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.
2-Tarçın ve ceviz ilave edip kenarda soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için:
1-Tereyağı,şeker,yumurta,vanilya,tozşeker ilave edip karıştırıyoruz.
2-Azar azar un ilave ediyoruz,son aşamada kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuruyoruz,
3-Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayırıp,derindondurucuda sertleşmesini sağlıyoruz.
4-Hamurun kalan kısmını buzdolabında 30-40 dakika kadar bekletiyoruz.
5-Buzdolabından aldığımız hamuru merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz.
6-Yağladığımız tart kalıbın içine yerleştiriyoruz,kenarlarından bastırıp yükseltiyoruz
7-İç harcı hamurun üzerine eşit miktarda dağıtıp,dondurucudaki hamur parçasını da üst tarafına rendeliyoruz.
8-Önceden ısıtılmış 18O derecelik fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
9-Üzerine pudra şekeri eleyip sevdiklerimize sunuyoruz
Afiyet olsun,

18 yorum:

  1. ellerine saglik canim
    turtan nefis gorunyor

    guzel bir hafta sonu tatili dilerim

    sevgiler....

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Canim bu nasil muhtesem bir goruntu boyle,ellerine saglik,bu saate bile yerim ah bir onumde olsaydi:))opuyorum tatlim...

    YanıtlaSil
  3. Piştiiiiiii!!! Ellerine sağlık güzelim, bizimki bitti bile :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten tadına doyulmayacak bir turta, görüntü enfes. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık evde çürümeye yüz tutumuş elma armutlarım var hemen deneyeyim bari mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
  6. suan agzımı sapırdatıyorum baskada bişi demiyorum :)

    ikiside birbirnie uyan meyveler ve cok guzel olacak eminim :)

    YanıtlaSil
  7. Benim de denemişliğim var armutlu ve cevizli bir tart,nefis olmuştu.


    Ellerine sağlık sevgili Dilek,çok lezzetli görünüyor.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. abla resimler çok profesyonel görünüyor çok hoşuma gitti süper kurgulamışsın:)

    YanıtlaSil
  9. Şu an kahvem elimde tartına bakıyordum keşke olsada bir dilim yesem...ellerine sağlık nefis olmuş ....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. enfes görünüyor,ben de garantili bir tart tarifi arayışındayım aslında.yeni tart kalıbı aldım.merak ettiğim dilimlerken dağılıp dağılmadığı yani genelde hep un ufak olurlar ya ben sinir olurum o zaman.fotoğrafta cidden hoş duruyor.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok şık ve lezzetli görünüyor lerine sağlık denmek isteyeceğim bir lezzet:))

    YanıtlaSil
  12. canim enfes olmus bende hep misafir gelince yaparim yoksa kimse yemiyor diye ama birde bakarim misafirden önce benim tayfa halletmis ellerine saglik iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  13. Dilek'cim ellerine sağlık enfes bir görüntü çokta leziz her halinden belli hazır olan dilimi aldım öptüm...

    YanıtlaSil
  14. Yasemincim
    Yeni kalıbın hayırlı olsun.Sıcakken kesmeye kalktığımda biraz kırılgandı.Soğuyunca kestiğimde,görünümü bozulmadı

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik arkadasim,nefis bir görüntü.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım, belli lezzetli olduğu.:)
    Tarif Oktay usta nın marifet senin olunca...
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  17. eline sağlık. bende turtayı yemekten çok yapmaktan mutluluk duyuyorum.:)

    YanıtlaSil
  18. hem gezgin hem üretken sevemediğim insan tiplemesi:)

    üfff o kıtır kıtır olanı seviyorum bende yok ki çayımın yanına ah ah olsa da kilo almışım birde o sorunum var ama olsaydı kesin yerdim gezgin+anne dilek'ciğim:)

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum