MALZEMELER:
3 adet albeni çikolata
3 adet piko
2 kahve fincanı süt
3-4 yemek kaşığı kakao
50 gr erimiş margarin
2 su bardağı nişasta
HAZIRLANIŞI:
Albeni ve pikolar rondadan geçirilip un haline getirilir.karışımı derin bir kapta ortasını havuz gibi çarak azar azar süt ilave edilir,ayrı kapta eritilmiş margarinin üzerine kakao ilave edip topaklanmasını geçinceye kadar karıştırılır,ve hamurun içine ialve ediyoruz,sonrasında azar azarnişastayı ilave edip sert bi hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. bisküvi kalaıplarıyla şekil veriyoruz. üzerini hindistan cevizi serpip buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra sevdiklerimize servise hazır hale geliyor.çok pratik ve çok leziz,tavsiye ederim.:)AFİYET OLSUNN
anlattığına göre çok güzel bir tarif ama keşke başka bir tabağa koysaydın pek göremedim
YanıtlaSilbu arada yeni yaşın kutl mutlu olsunnn
evet yeşimciğim kesinlikle haklısın. bu fotoğraf kurban bayramı arefesinde evden çıkmak üzereyken çekildi çok aceleye geldi.güzel dileklerin için çook teşekkür ederim
YanıtlaSilDilek'cim öncelikle nice senelere..(geçmiş) doğum günün kutlu olsun canım,
YanıtlaSilÇikoloplar gerçekten çok hoş gözüküyor,ellerine sağlık..
Gerçekten dahiyane bir fikir bence de..valla kırk yıl düşünsem çikolatadan kurabiye yapmak aklıma gelmezdi..fırsat bulursam deneyeceğim..
Şuan Ceylin'le YAZDIĞIMIZ İÇİN işte böyle hatalar olabiliyor:)
Sayfan da tariflerinde çok hoş..
sevgilerimle..