Kimileri tutkundur işkembe çorbasına.. O kadar ilgi olmasa 7 gün 24 saat açık olan işkembe çorbacıları olmaz değil mi?.
Kimileri de kokusuna dahi tahammül edemez..Ya çok sevilir yada nefret edilir...
İşkembe çorbası deyince aklıma lise yıllarında sabahın erken saatlerinde Setbaşından Yeşile doğru yürürken elimi burnuma kaparatakgeçtiğim zamanlar gelir hatrıma.. tamam kabul ediyorum çok sevimli bir anı değil:))
İşkembe çorbasını seven ama pişirirken çıkan kokuya dayanamayanlar kategorisindeyim:))..Benim gibiler için hatta işkembe çorbası hiç içmedim, hiç sevmem diyenlerin bile beğenerek içeceği türden bir çorba tarifiyle karşınızdayım:))
Hazırlı huzurlu iftarlar..
Tarif annemden:
Yalancı pratik işkembe çorbası
1-1.5 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kadar un (tahta yemek kaşığıyla 2 dolu kaşık)
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu
1-2 diş rendelenmiş sarımsak(arzu edilirse)
biraz sirke
Karabiber
tuz
1 küçük göğüs eti yada but eti
Tavuk etini 3 su bardağı kadar suda haşlıyorum haşladığım suyuda eti gibi çorbada kullanıyorum..
Hazırlanışı:
1-Tencerede tereyağını eritiyoruz.Unu ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Sıcak suyu ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz.
(topaklanırsa da blendırdan birkaç saniye geçirmemiz yeterli olur)
2-Çorba iyice kaynamaya başlayınca minik minik parçalanmış tavuk etlerini tuzu,sarımsağı ,sirkeyi,karabiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Tencerenin kapağı açıkken bir iki defa karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz
AFİYET OLSUN
-sarımsak ve sirke kullanmayıp sadece servis esnasında limon sıkıyorum
-lezzeti işkembe çorbasını hiç aratmayacak cinsten...
dilekcim:)
YanıtlaSilbende pek hoşlanmam işkembe çorbasından ama,yalacısını severek yapıyorum bende...
ellerine sağlık harika görünüyor...
sevgiler..
Bayılırım işkembe çorbasına. Tabi piştikten sonra. Pişerken çıkan kokuya bende tahammül edemiyorum. Bu tarif çok güzel duruyor. En azından işkembe özlemimi giderir biraz olsun. En kısa zamanda denemek istiyorum. Biraz sanki düğün çorbasına benzettim :)
YanıtlaSilTeşekkürler bir tutam kekik..
YanıtlaSilDüğün çorbasına bayılırım..Kırmızı etle hazırlanıyor hatta öezellikle gerdan etiyle yapılıyor düğün çorbası.. bu çorba düğün çorbasına nazaran daha hafif.. hatta dahada hafif olsun derseniz et suyunu 1 çay bardağına kadar azaltıp sıcak suyla tamamlayabilirsiniz.
Yorumlar için çok teşekkürler
İşkembe çorbasını kışın daha çok severim.Bu çorbayı dört mevsim yerim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsarmisaksiz yapinca da tadi guzel oluyor demek... o zaman denenebilir, malum Ramazanda sarmisak kullanmiyoruz, zaten aylardir evde sarmisak yok!
YanıtlaSilben sevmeyen ve kokusuna dayanamayanlardanım canım.hayatım boyunca yemedim ve pişirmedim.yemeyide pişirmeyide düşünmüyorum.ama yalacısı lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilçok severim bu çorbayı,ellerine sağılık.
YanıtlaSilben pek sevmiyorum ama tam çocuklara yedirmelik olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSil