23 Ocak 2011 Pazar

PORÇİNİ MANTARLI RİSOTTO

mantarlirisotto
Günlerdir Erkam Eymen'in rahatsızlığı artmasın diye evden dışarı çıkmıyorduk.
Minik paşa iyileşince dün sabah erkenden kalkıp soluğu eminönü,karaköy,z.burnu ve İstanbul'un muhtelif semtlerinde aldık.

Günledir çekirdek ailemizi meşgul eden çok önemli!! avize mevzusunu çözmenin memnuniyetiyle döndük sabahın nurunda çıktığımız evimize

Karı koca detaycı insanlar olunca avizenin taşı,priz kenarının renk tonu aile gündeminde yerini alıyor,daha ne mevzular var bizde bir bilseniz:)
...
Yiyenin ikinci tabağı isteyeceği risotto tarifi var sırada.Bizim fotoğraflar bulanık çıkınca,tefalin bize verdiği görseli kullanmak daha iyi fikir gibi geldi.

Tefal etkinliğinin ikinci tarifini sizler için arşivden bulup çıkardım:)

PORÇİNİ MANTARLI RİSOTTO
Malzemeleri
300 gr. arborio (risotto) pirinci (yıkanmamalıdır),
80 gr. parmesan peyniri rendesi,
80 gr. kuru porcini mantarı,
1 litre tavuk suyu,
1 adet soğan,
50ml. sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
30 gr. tereyağı,
Tuz ve karabiber.
Hazırlanışı:
1-Tavuk suyunu bir tencerede kaynatın. Bu arada soğanı soyup incecik doğrayın. Mantarları yıkayıp süzgeçte bekletin, suları süzülünce büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin.
2-Zeytinyağını NutriCook tenceresine koyun; ısınınca soğanı şeffaşaşıncaya kadar kavurun. Daha sonra pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun. Sırasıyla mantarları ve sirkeyi ,yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ekleyin, iyice karıştırıp NutriCook’un kapağını kapatın.

3-Akıllı kontrol saatini 7 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Risotto’ya tereyağını ilave edin, tek yönde hızlıca çevirerek eritin. Aynı şekilde parmesan peynirini de ekleyin. Damak zevkinize göre tuz, biber ile tatlandırın. Mantarlı risotto’yu çukur servis tabaklarına alın; üstüne kuşkonmazları yerleştirin. Yaprak parmesan peyniri ile süsleyip servis yapın.

...Porcini mantarı yerine kültür mantarı veya dilediğiniz başka tür mantar da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. GÜZEL TELEŞLARDIR BUNLAR CANIM.RİSOTTO HİÇ DENEMEDİM AMA ŞİMDİ MERAK ETTİM.ELİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Offf!
    Dilek'ciğim ne yaptın sen?
    Risottoya asla hayır diyemem.
    Canım istedi.Yarın yapayım ben.
    Ellerine / gönlüne sağlık. :)
    Umarım Erkam Eymen daha iyi olmuştur.
    Avize olayını çözdüğünüze de sevindim..

    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Nasıl birşey olmuş bilmiyorum ki?
    tatmak lazım:)
    bu arada kolay gelsin anladığım kadarıyla hala evin işleri ile uğraşıyorsunuz kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  5. Bizde eşimle bu konularda acayip detaycıyız. Küçük bir detay için saatlerce gezebiliriz:)
    Geçmiş olsun diliyorum.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Canım allah kolaylık versin....

    Sunuma bayıldım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Dilekciğim avizenizi güle güle kullanın canım :))

    Tarife bayıldım hepinizin ve Tefalin ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  8. Fundacığım çok haklısın

    Teşekkürler Yeldacığım

    Bende şeymacığım

    Evet bitmeyen işlerle uğraşıyoruz Zeynebim

    Bizde öyleyiz Nazlıcım,teşekkür ederim

    Teşekkürler Aslıcığım

    Teşekkür ederim Evrencim

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum