31 Aralık 2010 Cuma

YUFKADAN ELMALI PRATİK TATLI

elmalı+yu..
Uzun bir isim oldu ama elmalı tatlı börek demek istemedim...
Yada elmalı sigara böreği...
Börek kelimesinin zihinde karşılığı tuzlu birşeydir ya (laz böreği klasiği dışında)
O yüzden adı yufkadan elmalı pratik tatlı olsun dedim

2008 lezzet dergilerinden birinde görmüştüm benzer bir tarifi ama kızartılarak yapıldığı için ağır olur düşüncesiyle mesafeli durmuştum.

Arkadaş toplantısı için hazırlık yaparken,rendelenmiş elmalar turta yerine yufkalı pratik sarma oluverdi,iyide oldu
Kısıtlı zaman ve kısıtlı malzemeye sahipseniz 18 adet börek için şu kadarcık malzeme olması yeterli

YUFKADAN ELMALI PRATİK TATLI
MALZEMELERİ:
-2 yufka
-2 büyük elma
-tarçın ceviz içi,
-1-2 yemekkaşığı tereyağı
-3-4 yemek kaşığı toz şeker(damak tadınıza göre ayarlarsınız)
-üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
1-Elmanın kabuklarını soyup rendeliyoruz.Tavaya alıp biraz tereyağını eritip üzerine rendelenmiş elmaları,şekeri, cevizi ekliyoruz.
2-Orta ateşte pişiriyoruz.Ocaktan alınca tarçın ekleyip,ılınmasını bekliyoruz
3-Bir yufkayı tezgaha serip önce 4'e sonradan 8'e bölüyoruz,
4-Üçgenin kalın kısmına elmalı harçtan ekleyip kenarları içe doğru kıvırıp sıkı olmayacak şekilde sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ucunu hafif ıslatıyoruz iyice yapışmasını sağlıyoruz.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz
5-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri diziyoruz.
önceden ısıtılmış 185 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz
börekler ılınınca üzerine pudra şekeri serpip sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun

...Ekşi elma kullanacaksanız şeker miktarını arttırın
...Fırına verirken üzerine biraz tereyağı gezdirirseniz daha güzel kızaqrıyor
...Pişirirken dikkatli olmak gerekiyor ince olduğu için hemen pişiveriyor
...Malzemeyi biraz bol kullandım ,benim kadar abartmamanız gerekiyor şeklinin daha güzel olmasıni istiyorsanız:)

10 yorum:

  1. Dilekcigim ellerine saglik cok nefis bir tad olmustur. Hafifi, kolay ve bir oladarda lezzetli.
    Hayirli yillar diliyorum, sevdiklerinle ve ailenle nice, saglikli ve mutlu yillara,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar sizinle olsun.
    2011 yılında tüm düşlerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, mutlu yıllar dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Her yeniyıl bir başka güzel.. 2011 yeniyıl sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın. Yeniyıl ınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. 2010 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2011 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar!!

    YanıtlaSil
  5. Benim de denemek istedigim bir tarifti. Simdi denenip begenildigi icin daha güvenle yapabilirim. Ellerine saglik. san da ailenle saglikli, huzurlu, mutlu bir yil dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. cok güzel fikirler ve lezzetler bunlar.afiyet seker olsun canim.cok lezzetli...

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık arkadaşım. değişik görünüyor. çıtır çıtır. yufkanın şeklinden ziyade fazla içli olunca tadı nasıl? az içli olunca daha da mı güzel olur diyosun:)

    afiyetli yıllar canım

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Ayşe Ablacım

    Teşekkürler Bülbülün yeri

    Teşekkürler Ablacım

    Teşekkürler Fatoşum

    Teşekkürler Nesrin

    Teşekkürler tatlı tuzlu

    Beytiyecim kesinlikle
    bol malzeme=bol lezzet:)

    ama yufka el açması olursa daha başarılı sonuç alınır markettteki paket yufkaların kimisi daha tuzlu olduğu için hoş olmayabiliyor

    YanıtlaSil
  9. bu tarifin iç malzemesine tahin helvası eklerseniz yunanlıların katina tatlısı olur...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyo teşekkürler yarın hemen yapıcam

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum