20 Şubat 2009 Cuma

FIRINDA TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU MAKARNA

Kopyası fırında makarna
Makarnanın yemekten sayılmadığı,mecburiyet zamanlarında yemeğe dönüştüğü bir evde büyüyünce,makarna hazırlamanın binbir şekli olduğu halde,Evin gurmesi ’’hiç makarna yapmıyorsun’’cümlesini kurduğu zaman dilimleri dışında hiç aklıma bile gelmez makarna pişirmek:)

Geçen hafta gurmenin isteği üzerine hazırlanan makarna her zamanki gibi yine kaldı,kalan makarnaları değerlendirme adına,bu tarifi hazırladım.Daha önce sade beşamelli yaptığımdan daha lezzetliydi tavuklu hali...

....Fotoğraf kötü olduğu için paylaşıp paylaşmama adına kararsız kaldım.
Ama ben bütün yemekleri akşamları hazırladığım için günışığını kullanma şansım olmuyor.bu yüzden birdolu yemek tarifim olduğu halde ekleyemiyorum:)

(Benim gibi kalan makarna değerlendircekseniz kaynar suda 5 dakika kadar bekletip süzmeniz gerekiyor)
FIRINDA TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU MAKARNA
Malzemeleri:
-Yarım tavuk göğsü(haşlanmış)
-Yarım paket makarna (haşlanmış)
Beşamel sos için:
-2 yemek kaşığı terayağı
-2.5 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-1 yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-Biraz tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle beşamel sosu hazırlamak için,Tereyağını tencerede eritip unu ilave ediyoruz,Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.

2-Azar azar sütü ve biraz tuz ilave ediyoruz(sos pütürlü olmasın diye blendırdan geçiriyoruz)Muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz.Ocaktan aldığımız beşamel sosa yumurtayı ve rendelenmiş kaşarın yarısını ilave edip iyice karıştırıyoruz

3-Diğer tarafta haşlanmış tavuk göğsünü minik minik parçalayıp makarnayla ve biraz tuzla iyice harmanlıyoruz

4-Yağlanmış dikdörtgen borcama tavuk-makarna karışımını yayıp,beşamel sosu üzerine gezdiriyoruz.kalan kaşar rendesini de ekleyip,Önceden ısıtılmış 200 derce fırında üzeri iyice kızarana kadar, 30-40 dakika pişiriyoruz

Sıcak sıcak sevgiyle sunuyoruz

AFİYET OLSUN

14 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok iştah açıcı olmuş mutlu hafta sonları öptüm...

    YanıtlaSil
  2. mmmmmm.... nefis görünüyor. yeme de yanında yat.. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. nar gibi kizarmis makarnali tavuk görüntüsü harika tadi görüntüsündende lezzetli olmustur eminim eline saglik canisi

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Dilek'cim eminim çok lezzetlidir bizim evdekilerde çok severler makarnayı ama ben 40 yıl görmesem aklıma gelmez malesef:(

    YanıtlaSil
  5. Bende de seninkine benzer bir yemek var ama karnabaharli:)) Nefis görünüyor, ellerine saglik canim.

    kizilciksurubu

    YanıtlaSil
  6. süper olmuş dilekçiğim.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Bayilirim makarnanin her türlüsüne. Harika olmus canim. Aaaaa... resmin nesi varmis. Cok güzel olmus. Gel beni ye diyor hatta.
    Sevgiler Canim

    YanıtlaSil
  8. canım bende bir ödülün var gelip alırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel tarif ama bence makarna altta üstüne tavuk parçaları onun üstüne beşamel sos ve en üste de kaşar peyniri rendesi olsa daha iyi olur ama yine de elinize sağlık...hüseyin&kübra

    YanıtlaSil
  10. Kübra hnm,Anlattığınız gibide çok lezzetli olur,birde makarnayı iki parçaya bölüp, arasına tavuk üzerine tekrar makarna beşamel üzerine kaşar şekindede denedim o şekilde de çok lezett
    li oluyor..Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Harika hanım
    bencede ikisi karışık olunca dağılıyo...............

    YanıtlaSil
  12. elinize sağlık.... makarnanın cesidi önemli mi yoksa istediğimiz makarnadan yapabilir miyiz...tşk ederim......

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum