30 Ocak 2009 Cuma

PORTAKAL KREMALI PROFİTEROL

Kopyası profiterol
Profiterol en sevdiğim tatlılar arasındadır.Ve evde hazırlamak yerine Bursa'da Lale pastanesinden yemeyi tercih ederim.Her Bursa'ya gidişimde düşünceli kardeşim Recep sık sık getirip,mutlu eder ablasını.

Daha önceki denemelerimde hazır kakaolu dolgu kreması kullanmıştım daha pratik olsun diye,ama kremayı kendim hazırladığımda lezzetinde ne kadar fark olduğunu anladım.Tarifin orjinali Oktay Usta'ya ait.

Kremasını vanilyalı yerine portakallı hazırlayarak çok güzel bir lezzetle tanışmış oldum.Zaten google hazretlerinde küçük bir araştırma yaptığımda bütün tariflerin hemen hemen aynı olduğunu gördüm.Portakal kremasıyla profitrole farklı bir soluk getirmiş oldum:)

PORTAKAL KREMALI PROFİTEROL
Malzemeleri:

-1 su bardağı su
-1.5 su bardağı un
-100 gr. Margarin yada tereyağı
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-4 yumurta

Kreması için:
-500 ml. Süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı un
-1.5 yemek kaşığı nişasta
-2 portakal kabuğu rendesi
-50 gr. Tereyağı

Üzeri için:
-1 pk. Çikolatalı sos
-1.5 su bardağı süt
-Biraz fildişi çikolata rendesi

Kopyası profiterol 2

Hazırlanışı:
1-İlk olarak hamuru için bir tencereye suyu, tereyağını, toz şeker ve tuzu ilave edip orta ateşte margarin eriyinceye kadar biraz karıştırıyoruz.

2-Margarin eriyip su kaynayınca üzerine azar azar unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hamuru 3-4 dakika pişiriyoruz

3-Pişen hamuru başka bir kaba alarak soğutuyoruz. Hamur ılınınca üzerine birer birer yumurtaları ilave ederek elle yada mikserin düşük seviyesinde iyice karıştırıyoruz.
4-Hamur hazır olunca hamuru şanti torbasıyla sıkıyoruz yada tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı şekilde yerleştiriyoruz
5-Hazır olan hamurları önceden ısıtılmış 160 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.Pişirme esnasında ve piştikten 40 dakika sonrasına kadar fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz,hamurların sönmemesi için
6-Bu arada krema malzemelerini bir tencereye ilave edip iyice karıştırıyoruz.Orta ateşte karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz.muhallebi kıvamına gelince ocağı söndürüp kremanın soğumasını bekliyoruz.
7-Profiterollerin kenarı bıçak yardımıyla kesikler oluşturup,içine tatlı kaşığıyla bolca krema dolduruyoruz
8-Çikolatalı sosu 1.5 su bardağı sütle pişirip soğumasını bekliyoruz
İyice soğuyan sosu profiterollerin üzerine gezdiriyoruz(ben sosunu servis yaparken ilave ettim.

Üzerine rende çikolatayla süsleyip sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun

21 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık.Farklı bir tat için teşekkürler. Merak ettim. Portakallının nasıl bir tadı olduğunu.Eminim çok güzeldir.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. profiterolu kim sevmezki..birde portakallı olunca..harika görünüyor canım.eline saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bir kaç gün önce bende yaptım uzun süredir yapmamaıştım ve çok özlemişim benimde favori tatlılarımdandır eline sağlık canım portakallısınıda deneyeceğim eminim çok lezzetlidir sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım harika ellerine sağlık bende çok severim öptüm...

    YanıtlaSil
  5. her türlü kremalı profiterolü severek hüpletirim:)))
    ellerine sağlık canım enfes görüyor..

    not: sürekli kepek ekmeği tüketmek sağlığa zararlı.. ekmekleri dönüşümlü olarak kullanmalısın..
    bi hafta kepekse,düğer hafta beyaz ekmek sorasında çavdar ekmeği gibi..
    :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık dilek çok güzel yapmışsın.ben de severim.ama daha hiç yapmadım.sıra ona da gelecek inşallah.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK PROFİTEROLÜ KİM SEVMEZMKİ SUNUMU ÇOK GÜZEL OLMUŞ

    YanıtlaSil
  8. Ahhh en sevdiğim tatlıdır şöyle tabağınla alsam.nefiis görünüyor.
    ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Dilekcim bayılırım profiterole, portakallısıda kesinlikle muhteşem olmuştur.. Mutlak deneyeceğim..Ellerine sağlık,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. dilek!!!

    evin adresini ver mümkünse ben geleyim şu profiteroller için ve hergün bu kadar hamarat olduğun içni herbirinden tatmak için:)
    inan mutfağa giremiyorum tatilde birşeyler yapabileceğim evdekiler ne yapıyorsa yada arkadaşımın öğrenci evinde ne varsa ona razıyım:(
    :)

    YanıtlaSil
  11. dilekciğim,
    nefis olmuş valla , yıldızlı 10 puan veriyorum sana:)
    eline koluna sağlık canım
    öptümmmm

    YanıtlaSil
  12. BU GÜN BEN DE YAPMIŞTIM İYİ Kİ DE YAYINLAMAMIŞIM PİŞTİ OLACAKMIŞI CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  13. canim bende bir profiterol deniycem ama dur bakalim ne zaman
    ellerine saglik enfes görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Bir onceki yorum silindi sanirim anlamadim neyse ben yine yaziyorum.
    Dilekcim en sevdigim tatlilardan biridir benimde .Seninde ellerine saglik harika olmus.
    Sen nasilsin bu arada hersey yolundadir umarim bebisin gelmesine kac ay kaldi?
    sevgilerle
    Tuba

    YanıtlaSil
  15. Dilekcim nefis görünüyor ellerine saglik canim.Portakalli da mutlaka güzel bir lezzet vermsitir.Afiyetler olsun mustakbel annemize.Güzel bir hafta sonu diliyorum canim,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  16. :))) Ellerine sağlık canım bence de profiterole yeni bir soluk getirmişsin ama denemeye değer.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  17. Dilekcim profiterol süper olmuş..portakallısını hiç denemedim
    ama şimdi deneyeceğim..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  18. Portakalla daha aromatik daha bir lezzetli olmustur ellerine saglik dilekcim

    YanıtlaSil
  19. Ayyy,bu da cok güzel olmus.
    Istah acici,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  20. hmmm çok lezsetli görünüyooooo
    eline sağlıkk


    hee bu arada mimledimm seniiii :D

    YanıtlaSil
  21. Luluşum dönüşümlü tüketiyorum.Sadece kepek ekmeği kansızlığa sebap olduğu için ama yinede en çok kepek ekmeğini seviyorum ben

    YanıtlaSil

Yorum biraktiginiz icin tesekkurler. Gmail hesabiniz yoksa Adsız kısmı tıklamanız gerekli.İsminizi de yazarsanız memnun olurum